Gina
|
Špelina, lahko ti povem kako je to v šoli mojih otrok, pa tudi kako je to v šoli, kjer sama delam
- pri mojih otrocih imajo svoje "aktovke", otroške kovčke ali nekaj takega za ob petkih domov nosit reči, naši pa so dobili od neke založbe vsi enake nahrbtnike, lahko imajo pa svoje od doma, kar pač želijo. Tudi pri nas nosijo vse domov le ob petkih, sicer imajo stvari vseskozi v šoli
- pri nas in v šoli mojih otrok, morajo starši otroke spremiti do razreda, se pravi otroka morajo oddati tisti osebi, ki je trenutno za njihovo varnost zadolžena (učiteljici v jutranjem varstvu, razredničarki, vzg. ali popoldanski vzgojiteljici) ravno tako je pri odhodu, otroka prevzamejo pri učiteljici. Vse to je zaradi varnosti. Posebej smo poudarile, da otroka ne smeš pustiti v garderobi. Mene zelo skrbi, da se ne bi kakšen prvček zugubil ali taval po hodnikih. Sicer se obleči, sleči in poskrbeti zase dokončno naučijo v 1. razredu, ta samostojnost v tem obdobju pride, vendar zdaj ni govora o tem, če sem te prav razumela. Obstajajo pa otroci, katerim starši podpišejo potrdilo, da lahko sami prihajajo v šolo, ker pač stanujejo tako blizu, da ne hodijo čez nobeno cesto, pa še starši jim zaupajo, da se ne bodo zadrževali na hodnikih, menijo, da so dovolj zreli za to. Nekateri v resnici so, večina pa ne.
|