Jessy -> RE: Avgustovke, kje ste (11.6.2006 14:31:53)
|
He..he..Tia, ti si me pa spravla v smeh, da je kaj! Super post! Res! Pa hvala za smilije! Midva sva pa danes naredila generalno po hiši! Je bil že skrajni čas! Zdaj, sta pa nono in nona peljala Nejo[image]http://www.yatoula.com/gif/bebe/bebe52.gif[/image], tako da si lahko malce odpočijem. V kratkem pa pričakujem bratranca s familijo na obisk, ker pri nama sploh še niso bili. Saj sem rekla, da še dobro, da kdo pride na obisk, da se takrat malce bolj počisti! Maja, jaz z Nejo delam podobne reči, kot Natasaxy, veliko jo pa puščam, da se igra tudi sama, jaz sem pa samo zraven nje, da je zadovoljna. Sem jo opazovala, kaj počne in ko se sama igra, dosti več raziskuje, kot če se igrave skupaj. Na tleh ima vedno 6 kartonk s pravljicami (Ostržek, Grdi raček, Sneguljčica...) in eno večjo, kjer so notri živali, pa še za otipat so določeni delčki teh živali. Pol jo pa vsake toliko vprašam, kje je osliček, pa ga gre iskat po kartonkah in ga išče, dokler ga ne najde, potem jo vprašam kje je prašiček, pa gre tudi njega poiskati...Ko skupaj bereva pravljice, oz. gledava te kartonke, jaz pa zraven malce opisujem sličice, ji vsake par dni posebej poudarjam le eno žival (npr. te dni imava polžka), da si jo zapomne, potem jo bom pa spraševala, kje je polžek. Si je že toliko zapomnila, da ve v katero kartonko pogledat, da pride do tiste živali, po kateri jo sprašujem. Drugače pa hodiva po stanovanju, pa ji kažem določene predmete (to ni ravno pogosto). Igrice so pa bolj skrivalnice, pa da jo jaz lovim, pa Biba leze, kaj tudi zapleševa in zapojeva (ona poje njen LA LA LA), to je pa tudi več ali manj vse. Včasih ji postavim stolp iz kock, da ga potem podre. Sem pa razmišljala, da ji bom počasi prinesla iz sobe tudi Lego kocke Duplo, ali pa morda še prej Mega Bloks. Me zanima, če bo že začela kaj skup postavljat. Bomo vidli! Natasaxy, jaz sem tudi hodila Nejo kar naprej gledat, če še leži in sem jo potem polegla nazaj, ampak mi je zmerom tolk jokala, ko sem jo polegla, da sem enostavno to nehala delat. Pustim jo, da skaže, da vriska, da hodi in potem grem čez čas pogledat, če je že omagala, takrat pa jo lepo prestavim v ta prav položaj in jo pokrijem. Prej ali slej se utrudi in zaspi kjerkoli že pade dol, tako da se velikokrat fajn nasmejeva položajem, v katerih jo dobiva. Čist isto delava tudi podnevi, ko jo dava spat. Pustiva jo kakih 5-15 minut, pa zagotovo v tem času omaga. Tudi jaz vam želim lepo nedeljo, dopustnikom pa čimveč uživanja in sončka!
|
|
|
|