Anonimen -> RE: obdržati tretjega otroka? (16.2.2012 18:58:22)
|
A kaj naj zdaj, ko boste ob socialno? Ja, kaj neki? Še kakega otroka naklepljite, pa bo. Saj so ti ženske razložile, kaj vse država podarja neodgovornim ljudem. Anonimka na prejšnji strani sicer res ni ravno izbirala besed in ni bila preveč prijazna, je pa povedala dejstva. Starši vama dajejo po 200 € mesečno od svojih penzij, za katere vidva točno vesta, da so nizke, pa še imata fris, da dva mlada skubita stare, ki so svojo penzijo trdo zaslužili. Zakaj pa? A sta vidva brez rok, brez nog, sta gibalno ovirana ali kaj? Resnično ne razumem silne ignorance mlade generacije! Samo 6 mes sem bila na zavodu in tam sem se napsolušala enih in istih izgovorov - to ni moja stroka, to ni moja stopnja izobrazbe! Pač ni in dokler ne bo nekaj iz tvoje stroke, boš delal pač nekaj drugega! Jaz sem po izobrazbi učiteljica fizike in matematike, pa dokler nisem dobila zapolsitve na šoli, sem tudi kelnarila, delala v trgovini, kopirala v fotokopirnici. Jaz nimam te sreče, da bi mi kdorkoli podaril po 200 € na mesec! Pri vama ni vprašanje otrok da ali ne, pri vama je vprašanje, kdaj mislita začet preživljat svoje otroke in kaj jima mislita nudit, ko bodo stari 10, 12, 14 let. Jim mislita vse življenej plozat, da sta že x let brez službe in da nimata nič, kar bi jim lahko nudila?!?! Pa s tem ne mislim nekih bedarij v stilu firma cote ipd oslarije, ampak tisto, da otroku lahko privoščiš tečaj jezika, glasbeno šolo, neko športno dejavnost - ne pa golo životarjenje ob najcenejši in najbolj pofl hrani iz eurospina in tuša! Mlada sta, a vaju ni sram, da fehtarita za socialno pri 2 zdravih parih rok, 2 zdravih parih nog, zdravih glava? A res nimata nobenega ponosa in dostojanstva v sebi?? Tistega, najbolj osnovno-človeškega? Moj oče je preživljal 6 glav. Ko sem šla jaz kot zadnja v internat, so v šoli rekli, naj le gre in vpraša "na socialni za štipendijo in subvencioniran internat!" Pa je rekel "ni govora! Zame je stvar časti, da za svoj zarod sam poskrbim!" In je poskrbel, četudi je kdaj garal po dve "smeni" skup, da smo imeli vse tisto, kar smo rabili! Tega vama - pa ne samo vama, še mnogim, premnogim! - danes manjka!
|
|
|
|