Paštetka -> RE: Ideja za predjed (16.2.2012 20:27:18)
|
Najhitreje: na grisini do polovice zaviješ pršut. Pa še ful dobro je - češnjevce narežem na polovičke, majhno mozzarelico na tanke cca 3-5 mm rezinice. Fajn potrosim čez origano in lepo zalijem z olivim oljem. Zraven lahko serviraš bel kruh, ki si ga lahko še namakajo v olje. - velike giant školjke ki jih napolniš s kakšnim jogutno- majonezni masi. Lahko npr. tudi s francosko solato ali čim podobnim (hladno) - giant školjke sem pa kot toplo predjed napolnila z (pečenimi kosi piščanca, mediteransko zelenjavo pražeo na olivnem olju, dodala sempa še pelate in začimbe). Te školjke lahko polniš z bilo kakšno omako za testenine - tatrc, maslo + francoz - solata z melono in pršutom (melono izdolbeš v krogce, dodaš narezan pršut, poper, iztisneš limono počez) njamsi - toast popečem narežem na trikotnike in namažem s kakšnim doma narejenim namazom ( piščančja pašteta, ki jo naredim iz ostankov pečenega pišcanca, kakšen zelenjavni namaz (npr. Iz nastrganega korenčka in zelene, )
|
|
|
|