Ideja za predjed (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Daschi -> Ideja za predjed (15.2.2012 9:36:00)

Ali delate kdaj predjedi? Kaj delate? Kaj vam je dobro?

Jaz delam ene in iste, pa bi še kaj drugega poskusla:

kozji sir zavit v pršut in popečen na olivnem olju, zraven popečen toast
izkoščičene suhe slive, namesto pečke mandelj, ovite v prešano slanino, popečene na olju

eca12345 -> RE: Ideja za predjed (16.2.2012 19:18:06)

Jaz ponavadi kupim v lidlu tistega njihovega francoza, narežem na cm, pa naredim kanapeje. nič druga. Jih pa naložim z lososom, pa tuno, kuhanimi jajčki, salamico, bunko ali pa kaj takega. bom pa probala to kar narediš ti, saj bo kmalu priložnost za to.

Paštetka -> RE: Ideja za predjed (16.2.2012 20:27:18)

Najhitreje: na grisini do polovice zaviješ pršut. Pa še ful dobro je
- češnjevce narežem na polovičke, majhno mozzarelico na tanke cca 3-5 mm rezinice. Fajn potrosim čez origano in lepo zalijem z olivim oljem. Zraven lahko serviraš bel kruh, ki si ga lahko še namakajo v olje.
- velike giant školjke ki jih napolniš s kakšnim jogutno- majonezni masi. Lahko npr. tudi s francosko solato ali čim podobnim (hladno)
- giant školjke sem pa kot toplo predjed napolnila z (pečenimi kosi piščanca, mediteransko zelenjavo pražeo na olivnem olju, dodala sempa še pelate in začimbe). Te školjke lahko polniš z bilo kakšno omako za testenine
- tatrc, maslo + francoz
- solata z melono in pršutom (melono izdolbeš v krogce, dodaš narezan pršut, poper, iztisneš limono počez) njamsi
- toast popečem narežem na trikotnike in namažem s kakšnim doma narejenim namazom ( piščančja pašteta, ki jo naredim iz ostankov pečenega pišcanca, kakšen zelenjavni namaz (npr. Iz nastrganega korenčka in zelene, )

Daschi -> RE: Ideja za predjed (16.2.2012 20:43:38)

Aha, aha, še nekaj sem se spomnila:

koščki lubenice, dodaš košček fete, listek mete in zaviješ v pršut. Zelo okusno! Lahko je tudi melona namesto lubenice.

Anonimen -> RE: Ideja za predjed (16.2.2012 20:56:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Ali delate kdaj predjedi?

Ne. Vedno sem tako lačna, da je takoj ali juha ali glavna jed.

Andromeda -> RE: Ideja za predjed (16.2.2012 21:01:43)

Pri nas je za predjed kar aperitiv [sm=smiley36.gif]

Stran: [1]