ronja -> RE: Poli reklame v vrtcu (21.9.2012 16:03:18)
|
V ZDA v javnih šolah (ne vem če povsod, a marsikje je tako) imajo na vsakem koraku in tudi v učbenikih reklame za nezdrave prehranske izdelke. In to kombinirano z avtomati na hodnikih, kjer se ti izdelki tudi prodajajo. Mislim, da še kako vpliva na to kaj si otroci izberejo. To gotovo. Tudi se mi zdi, da avtomat z nezdravo hrano ne spada v šolo, tudi na faksu bi rajši videla, če bi imeli avtomate z jogurti in sadjem. Je pa tisto lažje (ni treba tako pogosto menjat, ker se ne pokvari, ni treba preverjat, itd...) V učbenikih sem tudi sama proti - ker tam naj bi bila učna snov, učbenik je nekaj, čemur otroci verjamejo, koledar, ki ga dobijo v vrtcu pa se mi zdi precej odvisen od interpretacije staršev. Sama nisem opazila salame gor, dokler nisem prebrala te teme - in tudi malidve je nista. Na reklame ne moremo vplivati, na svoje otroke pa lahko. Podpis. Sem ravno gledala en link "Changing the worl, one preescoler at the time"[sm=smiley1.gif] mogoče pa postrgajo plesen in začinijo pražena jajčka z njo - poli pa stran vržejo Mateyka, ti se kar hecaj, pri nas v šoli so to RES delali! In nas vse zastrupili, 70% otrok je naslednij dan manjkalo, ostali smo bili pa čisto zeleni v šoli, bruhali, driskali, vse! No, po tem incidentu je moja mati popustila, da mogoče pa šolsko kosilo le ni tako zdravo, kot me prepričuje[sm=jezicek.gif]. Sem jim še zdaj hvaležna za to[sm=smiley36.gif] Aviončke in ostale izdelke pa bomo tudi z kakim drugim papirjem delali, ni mi dovolj dober razlog, da imam vsepovsod reklame LUlu, you're missing the point. Fora je v tem, kako gledaš na reklame. Zame je to papir, zate posiljevanje in trganje tvojega denarja. Meni je jasno, da od tega živi ogromno ljudi, tudi v Sloveniji in vem, da so tudi v Cicibanu reklame, tudi za nezdrave izdelke.
|
|
|
|