alda
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Mi smo krstili samo prvorojenko in njen boter ni imel nobenega zakramenta. In kaj ti bo potem boter. A je za tebe boter samo nekdo, ki stoji zraven pri krstu in prinese darilo, ti pa si mu z imenovanjhem za botra izkazala čast? Če poenostavim je tvoj boter kupil čast z darilom oz. ti si čast prodala za darilo. Pa še fajn se ti zdi. IZVIRNO SPOROČILO: alda ....je izrazil vaški župnik, le dodal je še, da ne živimo po krščanskih načelih,ko je sinu "razložil" zakaj pa ON NE SME hoditi k verouku s sošolci.,ker sva le civilno poročena, on pa je krščen. No pri krstu ni kompliciral, saj je imel veliko od tega/predvsem finančno.,saj se mu je fajn napolnila malha tisti dan! Prvič, Zgornji stavek sigurni ni njegov citat ampak tvoja razlaga citata. Prepričan sem da si župnikove besede obrnila tako, da odgovarjajo tvojemu namenu. In drugič, tudi slučajno ne verjamem da si fajn napolnila njegovo malho. Takšni ljudje, ki očitajo imajo bolj stisneno roko. Vermamem pa, da si se s svojim "enormnim" prispevkom v malho želela odkupiti. Ker za tebe je to pač to - trgovina. IZVIRNO SPOROČILO: sirček Mi2 se čez 4 mesece poročiva. Jaz imam vse zakramente, moj nobenega, niti krsta. Župnik ga je vprašal, če želi opraviti zakramente, moj je odgovoril da ne, župnik pa da ok, da ga nima pravice siliti (niti on, niti jaz, niti kdorkoli drug) in da naju bo vseeno poročil. Slabo poslušaš. Da bi bila zakonska zveza veljavna za oba morata biti oba zakonca krščena. V primeru, ko en od zakoncev ni krščen je takšna zakonska zveza veljavna samo za enega zakonca. Na kratko, ti boš cerkveno poročena, on pa ne. IZVIRNO SPOROČILO: sirček ...., pri našem nisva niti spraševala, ker je nesramen. (Otroke neporočenih staršev zmerja in žali, ipd.) ... je pa res, da pa še vedno ne poznam primera, ko bi krstil še drugega otroka ali pa poročil par, kjer eden nima zakramentov. Za razliko od tebe, ki ti je cerkvena poroka izgleda folklora, je župniku zakrament. Župnik bo moral za vsa svoja dejanja v zvezi s podelitvijo zakramentov položiti račune, česar ti ne jemlješ resno, ker ne verjameš. On pa. Zato to nikakor ne gre skupaj s prvim stavkom razen v primeru, da si za žalitve in zmerjanja izvedela preko rekla-kazala, kar je vedno prikrojeno ne objektivnosti ampak potrebi prenašalca. draga moja Tehnofil: pa če ga še tako zagovarjaš,je točno to povedal in HB nisem bila samo jaz prisotna ob tem njegovem "spoznanju",ampak še nekaj drugih staršev. Žal sem bila takrat preveč presenečena ob njegovi izjavi ,da bi mu lahko povedala kaj o njegovem krščanskem življenju. Kar se pa tiče malhe: jaz mu nisem napolnila nič več kot je sam povedal, da se "daruje", so mu pa none, botri in ostali ljudje, saj je takrat bil krst 5otrok in to na velikonočni ponedeljek, ko je že tako pri maši veliko ljudi!