Ajra RR -> RE: partner mi ne pomaga (14.2.2012 11:20:19)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mommy to be pozdravljene, na vas se obračam z željo, da mi napišete vaša mnenja, ker se mi zdi, da resno delam nekaj narobe. sem mamica 3 letnemu fantku.zveza z njegovim očetom je pred letom in pol razpadla, kar pa je bilo samo vprašanje časa. danes sva v zelo slabih odnosih, vendar se zelo trudim zaradi najinega sina, da bi bilo vse tako kot mora. ob razpadu sem poslušala očitke, kaj vse delam narobe, nič ni bilo prav ali dovolj dobro kar sem delala, v očeh bivšega partnerja sem bila slaba gospodinja in mama. pa sem vse to preslišala, šla preko tega in kmalu spoznala današnjega partnerja. zelo sva se ujela, imela sva enake poglede na stvari, želje in ambicije. hitro sva začela živeti skupaj in danes sva na pol poti, da se nam pridruži nov družinski član. tu pa nastane problem. za vse sem sama, kuham, likam, perem, pospravljam, skrbim za otroka (partner ima mojega sina zelo rad in obratno). vse kar prosim partnerja da mi v gospodinjstvu pomaga mu je težko, odlaša toliko časa, da naredim sama, nič ne opazi sam. ko mu omenim, da si želim da mi pomaga, ker mi bo ob prihodu novega člana zelo težko za vse bit sama je tiho. se ne krega, se mi zdi, kot da ve, da ni prav, spremeni pa nič. tako da je vse po starem. že v prejšnji vezi je bilo tako, z razliko, da če sem bivšemu partnerju to omenila (opravljanje gosp. del) je on vpil, ta je tiho. preveč pričakujem od njega? da se razumemo, prosim ga npr. da obleče jogi, da ga ne dvigujem sama, da odnese smeti, pomije posodo. za moje pojme nič pretežkega. razumem, da je utrujen od službe- ampak jaz tudi hodim, razen ko sem na bolniški z malim, ampak takrat pa je doma vse narejeno sproti. ravno tako delam jaz. je za mene to samoumevno? prosim za nasvete, ker ga imam res rada in ne želim, da bi to nosila kot neko breme v najini zvezi. najlepša hvala vsem! Svetujem ti, da vprašaš za nasvet, mnenje super svetovalca za družinske težave Edina Durakovića. Sem prepričana, da ti bo dal kak dober nasvet. Najdeš ga tukaj, hitro odgovori, vprašanje zastaviš anonimno: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/edin-durakovic_45
|
|
|
|