prošnja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

rumena -> prošnja (1.9.2005 14:20:58)

za solidarnostno pomoč?
Naj mi katera še enkrat pove iz izkušenj.
Ali moram do delodajalca, sindikata, zavoda za soc. delo? Meni so celo rekli, da moram poslati prošnjo na odbor in se tam dogovorijo, če to odobrijo na podlagi poslanih dokumentacij .

Meni ni nič več jasno, kako in kaj.

Ali je mogoče katera že slišala, da ti ministrstvo povrne šolnino za izredni študij in v katerih primerih?

Stefka -> prošnja (1.9.2005 15:11:35)

Iz lastnih izkusenj:
solidarnostna pomoc ti pripada, ce nisi zaposlena v gospodarstvu in si bila najmanj POLNE tri mesece na bolniskem dopustu. Zakaj, ni vazno.
Ce ti je delodajalec ni izplacal sam (nekateri naredijo celo to ), napisi ZAHTEVEK (z veseljem bi ti pomagala s prosjo, pa jo imam na drugem racunalniku, ki se mi je vceraj sesul), predlagam ti, da das v tekst kar clen Zakona (poisces po Uradnem listu). Dokumentacije ti ni treba prilagati, ker jo ze imajo (tvoje bolniske liste). Potem pocakaj 30 dni in upaj, da bodo placali.
Ce ne, pa javi, z veseljem ti bom pomagala naprej.
Upam pa, da se bo ze po tem srecno izteklo.

rumena -> prošnja (1.9.2005 19:45:01)

hvala za odgovor, ampak komu pa naj napišem ta zahtevek?

elizabeta p -> prošnja (1.9.2005 20:27:15)

Šolnino za izredni študij povrnejo. Enkrat letno je to objavljeno, pa se žal ne spomnim kdaj. Jaz sem že dvakrat dala pa mi niso povrnili. Gledajo pa na to od kje si, ali delodajalec želi da se šolaš...Žal se ne spomnim ostalih kriterijev. V glavnem ti kriterije imajo točke in če jih dosežeš določeno število ti jo povrnejo. Upam da ti bo kaj pomagalo.

rumena -> prošnja (2.9.2005 9:31:40)

elizabeta p ali veš kje to piše oz. katera ustanova ima to čez? ali je to ministrstvo za šolstvo ?

6666 -> prošnja (11.9.2005 0:23:09)

Zahtevek oddaš delodajalcu, če mu ne kapne,
na inšpekcijo za delo.

elizabeta p -> prošnja (11.9.2005 22:19:03)

Rumena žal ne vem. Res se ne spomnim kam je bilo treba poslati, papirje sem pa tudi že stran vrgla. Ko sem dala to vlogo sem hodila še na Cdi Univerzum in so nam kar te s CDI-ja poslali da je možna povrnitev. Poizkusi v šoli vprašati, če kaj vejo. Pa potrdila o plačilu moraš imeti.

Stran: [1]