ČebelicaMaja
|
no iz mojih izkušenj za vse majstre, ki smo jih imel na bajti, ti lahko rečem, da če si mu vse plačala, zagotovo ne bo več prišel, ker se mu enostavno ne splača- s tem kar si opisala ima kar nekaj dela in tudi nekaj stroškov, najbrž mu je že zmanjkalo fugirne mase vaše barve in bi moral kupovat na novo... prijavit ga ne moreš, ker nimaš računa in to on dobro ve... moj nasvet- čim prej pozabi in najdi drugo rešitev, mene so take in podobne situacije ob prenovi hiše precej nažirale, potem smo se pa odločili, da bomo čim več sami delal ravno zaradi teh izkušenj- plačaš zidarja 8 eur/h (na črno) pol mu moraš pa za vrat dihat, da sploh dela tako kot ti želiš- je moj rekel, da hitreje sam naredi, smo plačal 75% strehe, so narobe naredli- češ, da je tako kao lepše, preostanka še danes nismo plačal, pa tud popravit niso prišli, toplotno črpalko smo domov prišli, jo je postran čez stopnico montiral (ker nas ni bilo zraven, da bi mu pod prste gledal), edino električar in dimnikar sta bila OK, ostali pa .... za okna tudi nismo čisto vsega plačali in tudi ne bomo- še vedno niso prišli popravit napak in jih tudi ne bodo, ker se jim enostavno ne splača. Tako se dela v naši ljubi Sloveniji, zato kar se da, pa še mal več, od zdaj naprej delamo sami- moj, moj oče in tast so položili ploščice po celi bajti in si upam trditi, da je bolje položeno, kot če bi nekomu dobro plačali, danes dela moj stopnice... je pa res- treba si je vzet čas, ampak nam se splača... in glede živcev in glede denarja in še narejeno je tako, kot si želimo... od prijateljice mož je hudo drago plačal pleskarja, strašno dolgo so delal, potem pride zdanji dan in vse stene totalno krive... je rekel mož- hiter jim plačaj, ker lahko samo še ubijem nekoga me res ne čudi, da vsi skupaj tonemo, če se tako dela...je pa res, to so radosti gradnje in prenove. Moji prijatelji imajo več ali manj vsi podobne scenarije...