|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšne pravice imava- keramičar
12.2.2012 19:05:43   
MioBambino
Novembra 2011 nama je v stanovanju keramičar polagal ploščice. Položil je vse, ker pa ni bilo vrat, je rekel, da pride robove dokončat, ko bodo ta vgrajena. Ob vselitvi sva odkrila votlo ploščico, rob ni bil zakitan, ena fuga luknjasta, na vidno mesto mi je dal zelo slabo ploščico(klub temu, da je imel cel karton boljših na razpolago),... Poklicala sva ga in dogovorili smo se, da ko pride, popravi še to. Plačala sva mu, računa ni dal.(vse sva mu plačala v gotovini)

Dolgo časa se ni oglasil, sedaj smo pa bili že 3x dogovorjeni, pa ni prišel- niti poklical ni, da ga ne bo. Ko se slišimo, vedno obljublja, se opravičuje, je prijazen- potem pa nič od njega.

Ker sva za delo, ki bi ga moral še narediti, že plačala, me zanima, kako ga "prisiliti", da pride in dokonča začeto? Kakšne pravice imava?

Občutek imam, da je neresen.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšne pravice imava- keramičar
12.2.2012 20:40:28   
Anja25
Pokliči ga še enkrat in mu na lep način povej, da če v določenem roku ne odpravi napak, da ga boš pač prisiljena prijaviti na ustrezne inšpekcijske organe. LP

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.2.2012 20:45:00   
posh
Zaradi takih, je boljše plačati ko je vse gotovo. Smo se spekli tako x krat. Pravice? Pojma nimam, glede na to, da je brez računa, menda nobenih.

(odgovor članu Anja25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.2.2012 21:12:25   
žametka
Živjo! Iz katerega okoliša je tale keramičar? Ker jaz poznam enega točno takega, ki ga opisuješ, in tudi nam obljublja vse živo :(

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.2.2012 16:25:37   
Medea10
A je delal na firmo al na črno? Glede na to da si plačala v gotovini, nimaš dokazila da si plačala, pa tud računa nimaš, če sem prav razumela? Po moje tega gospoda ne boš več vidla, probaj na lep način, al mu pa reči, da mu popravilo plačaš, seveda mu ga ne boš. On bi pač opravil že plačano delo potem naj se pa j***. Zagrozi mu tudi, da boš na spletu objavila njegovo ime (ker ljudje valda gredo najprej na splet brskat) pa bo mogoče prišel.
Prijavit ga ne smeš, ker bo plačal kazen on in ti (če je blo na črno seveda, pa tud drugač ne boš mogla dokazat da si že plačala za delo, ki ga je opravil).
Tud moj je keramičar in če se delo (torej obrobe v vašem primeru) ne dajo dokončat takoj, tud pride (ampak dejansko PRIDE, ne tak kot tale, ki je delal vam) kasneje dokončat, ko je vse pripravljeno. Pri nas smo imeli pa situacijo, ko je dragi prevzel celo hišo, naredil ponudbo po načrtu (načrti se pa ponavadi ne skladajo z dokončano zgradbo) in tisti frajer ni želel plačat računa, ker niso bile vse mere po ponudbi (se je ponekod križala dejanska mera od načrtne in je imel za plačat celo malo manj kot po ponudbi), Mislim, se najdejo biseri...
Upam, da vam pride dokončat. Pa kar napiši na kak forum kateri keramičar je bil, da ne bo še koga okol prinesel.
Srečno!

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.2.2012 17:43:37   
ČebelicaMaja
no iz mojih izkušenj za vse majstre, ki smo jih imel na bajti, ti lahko rečem, da če si mu vse plačala, zagotovo ne bo več prišel, ker se mu enostavno ne splača- s tem kar si opisala ima kar nekaj dela in tudi nekaj stroškov, najbrž mu je že zmanjkalo fugirne mase vaše barve in bi moral kupovat na novo... prijavit ga ne moreš, ker nimaš računa in to on dobro ve...

moj nasvet- čim prej pozabi in najdi drugo rešitev, mene so take in podobne situacije ob prenovi hiše precej nažirale, potem smo se pa odločili, da bomo čim več sami delal ravno zaradi teh izkušenj- plačaš zidarja 8 eur/h (na črno) pol mu moraš pa za vrat dihat, da sploh dela tako kot ti želiš- je moj rekel, da hitreje sam naredi, smo plačal 75% strehe, so narobe naredli- češ, da je tako kao lepše, preostanka še danes nismo plačal, pa tud popravit niso prišli, toplotno črpalko smo domov prišli, jo je postran čez stopnico montiral (ker nas ni bilo zraven, da bi mu pod prste gledal), edino električar in dimnikar sta bila OK, ostali pa .... za okna tudi nismo čisto vsega plačali in tudi ne bomo- še vedno niso prišli popravit napak in jih tudi ne bodo, ker se jim enostavno ne splača. Tako se dela v naši ljubi Sloveniji, zato kar se da, pa še mal več, od zdaj naprej delamo sami- moj, moj oče in tast so položili ploščice po celi bajti in si upam trditi, da je bolje položeno, kot če bi nekomu dobro plačali, danes dela moj stopnice... je pa res- treba si je vzet čas, ampak nam se splača... in glede živcev in glede denarja in še narejeno je tako, kot si želimo...

od prijateljice mož je hudo drago plačal pleskarja, strašno dolgo so delal, potem pride zdanji dan in vse stene totalno krive... je rekel mož- hiter jim plačaj, ker lahko samo še ubijem nekogauser posted image  me res ne čudi, da vsi skupaj tonemo, če se tako dela...je pa res, to so radosti gradnje in prenove. Moji prijatelji imajo več ali manj vsi podobne scenarije...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.2.2012 17:53:08   
kajajaka
Najbrž ga res ne moreš prisilit, da pride popravit...user posted image

Morda bi pomagala "grožnja" v smislu, da dober glas seže v deveto vas - slab pa še dlje... Bo najbrž razumel namig in uredil zadevo, ker tudi slaba reklama v današnjih časih nekaj pomeni (če seveda nisi iz kakšnega zelo velikega mesta, kjer se to porazgubi).

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.2.2012 18:15:15   
MioBambino
Hvala za vse nasvete!user posted image

najin keramičar
Ima še katera izkušnje z njim?

Neposredna povezava do sporočila: 8
13.2.2012 18:45:02   
MioBambino
Poklical je, končno.user posted image

Dogovorili smo se, bil je zelo prijazen. Pravi, da ima veliko dela.
Dala mu bova čas. Vrjamem, da bo prišel.
Drugače je naredil kvalitetno(razen manjših napak) in škoda bi bilo, da zdaj dokonča kdo drug.

Sem vesela.

Neposredna povezava do sporočila: 9
13.2.2012 19:02:38   
tulpek
Mogoče pa bere to temo user posted image user posted image user posted image user posted image Sicer pa, nehvaležno je biti na obeh straneh, ker nikoli ne veš, s kom imaš opravka... Je Medea lepo napisala. 

Neposredna povezava do sporočila: 10
13.2.2012 19:55:04   
josephine27
sicer konkretno ne vem kake pravice imaš. po mojih izkušnjah s temi "majstri" (ne samo keramičarji) pa je tako, da so zasuti z delom in da jih moraš skoraj na kolenih prosit da pridejo. no vsaj tisti ki znajo dobro naredit :)

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.2.2012 8:15:50   
Poka
Pri nas so delali večinoma kaki po priporočilih od znancev, se pravi od kolegov kolegi, pa kaki znanci, pa smo se kdaj fejst načakali (najhuje je bilo, ko je delal moj foter...)... Sam na koncu je bilo vse narejeno, edina ena stvar pri eni firmi, ki je znana okrog kot nekaj oh in sploh vrhunska, so naredili en tak kiks, ki se ga ne bi dalo popravit - napaka je vidna, sam drugi ko ne vedo, ne vidijo... Ampak jih nisva nazaj klicala, ker bi mogli razbit ploščice, kjer je nabavna cena boljše da ne povem, ampak sva jih dobila gratis...

Tako da - ja parket še tudi mora prit nalimat letvice, sma še nimava vrat. Zadnjič je prišel mizar, da nama jih naredi v naprej - se pravi eni so ravno obratno user posted image Čakam pa že en mesec znanca, da pride montirat kuhinjsko armaturo inpomivalec - ki ga imam že mesec in pol in pomivam na roke v plastični posodi... No ja, sicer je vmes opravičljiv razlog - hočem pa povedat, dokler ni vse tip top dokončano, se načakaš :))

Me zanima kako bo s parketom - tega namreč ne poznava, je pa korekten stric na videz in res se do zdaj še nisem zmotila.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.2.2012 18:53:01   
fuksija
Poka, en mesec in pol za pipo in pomivalcauser posted image  Si ne morem predstavljat kaj takega, bi dedca napodila zmontirat ali pa si enega drugega najdla, saj ta znanec verjetno ni edini na svetu, ki obvlada taka dela.

Ko  se je meni  pokvarila pipa - nekaj se je odlomilo, seveda ravno v soboto zjutraj, sem zavila v prvo štacuno s pipami in kupila novo. Pa je bila prejšna še v garanciji, ampak, da bi bila kak dan brez vode v kuhinji, si ne predstavljam.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.2.2012 7:45:07   
Poka
Zdaj že imam, mojemu pa raje ne zaupam ničesar... So pa ruknili hladilnik, ko so nekaj delali in se zdaj pozna not vdrtina... Grrr... Nisem se preveč sekirala, ker sem rekla, da je itak brezveze. Izginila tako ne bo,...

Ja, no, sej sem mojmu rekla, da sva edina, ki živiva kot v kameni dobi... user posted image Moj se glede teh stvari ne obrne preveč, če bi ga čakala, bi še trajalo pol leta, ampak čisto res.

Sem pa bila glede teh stvari previdna zaradi tega, ker je dvema znancema poplavilo hišo, ker sta imela slabšo pipo s slabšimi tesnili pa zgleda da mogoče ne prav zmontirano... Res je bilo ogromno škode, katastrofa, pa nove hiše.

Sam res... Moramo še dat ograjo za stopnice, pa še tu in tam kako stvar in me je zdaj prav strah, kaj bodo še naredili...

(odgovor članu fuksija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.