|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   rabim nasvet
11.2.2012 13:07:39   
suzanček
Pozdravljeni naša dojenčica se je rodila 27.11.2011 in nisem veliko dojila in sem morala dajati dodatek aptamil kateri je dobivala tudi u bolnici, in smo nadaljevali na aptamilu sicer je imela grozanske krče tako sem jo nosila ponoči na rokah,na aptamilu smo bili do 9.12.2011 in nisem mogla več gledati kako se matra pol smo šli na Novalac od 10.12 in to jo zapirjal pa krče je imela glih tak kot pri aptamilu,in smo bili na novalacu do 26.1.2012 pol sem bila čisto obupana in smo kupili adaptirano Bio Holle mleko in sem ji dala 26.1. popoldan prvič, in sem opazovala kako bo sprejela novo formulo, ko otroček rabi 14dni da se navadi,in sem jo seveda opazovala kako bo sprejela, če ne bo polivala ali če jo ne bi zapirjalo ali če ne bi bilo kakih izpuščajev. Bio Holle mleko ima visok demeter in je bolj naraven pa ima res okus po mleku,pa tudi krčev je majn i prebava se uredila ko pri aptamilu jo zapirjalo pri novalacu kakala vsak drug včasih tretji dan priBio Holle mleku kaka vsak dan, ali se mi zdi da ni dovolj nasitnouser posted image  tako včasih jedva zdrži tri ure, ne vem..res ni dobro menjat mleka in ne vem kaj zdaj...user posted image  po eni strani ni fajn menjavat formule po drugi kako naj vem kaj bo najbolj ustrezalo želodčku našej malej dojenčice. Sem res obupana..sem slišala naj bi Humana bila mal gostejša ali ne vem kako bi bilo prebavljivo

< Sporočilo je popravil suzanček -- 11.2.2012 13:16:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 13:19:56   
mateyka
kaj zdaj, a BioHolle ni ok, al je al kaj?

(odgovor članu suzanček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 13:34:49   
suzanček
Bio Holle se mi zdi fajn,mi ga uporabljamo od 26.1 do sedaj in še ima res okus po mleku, ali ko je Bio je verjetno bolj lahek in ni tk nasitno mlekouser posted image

< Sporočilo je popravil suzanček -- 11.2.2012 13:39:15 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
11.2.2012 14:14:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu suzanček)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 14:18:08   
josephine27
ali ko je Bio je verjetno bolj lahek in ni tk nasitno mlekouser posted image


Ali je bio ali ni bio to nima nobene zveze z nasitnostjo.
Ja nekatera mleka so manj nasitna, ker so namenjena novorojenčlom, ki jih mame sicer dojijo potrebujejo pa še dodatek zdraven za te prve tedne po porodu. Kakšno je tvoje sicer ne vem.
Če je še lačna bi ji jaz dala malo več. Odvisno sicer kako pridobiva na teži...

_____________________________



(odgovor članu suzanček)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 15:24:06   
cilla
Po čem pa sodiš, da to zdajšnje mleko ni dovolj nasitno?

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 15:54:42   
suzanček
mislim si da ni dovolj nasitno ker je bolj hiter lačna komaj dve ure grejo mim in bi jedla

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 16:22:25   
marjetka1975
Probaj HIPP, jaz sem bila zelo zadovoljna. najprej smo bili na Novalacu, pa je bil mali zaprt, sem šla na Aptamil, bil je še bolj zaprt, potem sem šla pa na HIpp combiotic, ta mu je pa pasal, rad ga je pil in ni bil več zaprt.

lp

(odgovor članu suzanček)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 16:26:50   
suzanček
Metuljček333 z aptamilu ji je grozansko zvijalo in jo zapiral, po novalacu jo je tudi zvijalo še takrat ko je jedla obrok pa kakala po novalacu vsak drug ali treti dan, Bio Holle ima res okus po mleku ima tudi visok demeter stane tudi tak kot novalac ali se mi zdi mal nasitno, in to sklepam po tem ko je bolj hiter lačna komaj dve ure minajo pa bi jedla. No mi smo začeli 26.1 z mlekom Bio Holle in ga še imamo, ali ne vem kaj naj če je mal nasitno, ne vem če bi bilo pametno spet zamenjat formulo ker ni fajn preveč menjavat, ko otroček rabi 14 ni da se navadi na novo formulo, za humano sem slišala da je mal gosto mleko in se otročki fajn redijo vsaj tak je bilo včasih,tk mi je rekla mama od kolegice, al je rekla da to je bilo 30 let nazaj pa ne ve ali je humana ista kot takrat., in spet mal dvomim kaka bi bila prebava če jo ne bi zaprlo. 28.2 imamo posvetovalnico in bom vidla koliko bo dobila na teži..ali me vse en mika za humano pa hkrati mal dvomim kako bi jo prenesla. Pa tudi pri Bio Holle mleku ko ji devam sem opazila da včasih ko ji pripravljam obrok in joče ko je lačna in ko ji naredim 120ml poje samo 70ml user posted image

(odgovor članu suzanček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 17:01:24   
tulpek
Dojenček raste in s tem se spreminjajo tudi potrebe po hrane, vedno več potrebujejo. Sicer ji daj pa  več ali pogosteje. Še vseeno je lažje jo na 2 uri hranit, kot imet vse ostale probleme, ki jih opisuješ.

S temi količinami se pa nekatere, ki hranite z AM, čist preveč obremenjujete. daj ji toliko da bo sita. A misliš, da tiste, ki dojijo, vedo, koliko je user posted image pojedel pri vsakem podoju? Tudi ti ne poješ vedno enako.


< Sporočilo je popravil tulpek -- 11.2.2012 17:02:50 >

(odgovor članu suzanček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 18:32:10   
Mimona29
MI smo super zadovoljni z Bio Holle ... in bomo tudi kasice pri njih kupovali.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 20:32:48   
Star_a
Jaz bi pa vprašala kaj pa hočeš? Na koliko ur bi pa ti najrajši hranila otroka user posted image user posted image  na 2 uri je čisto ok in ni nič čudnega da je otrok že lačen.Pa saj nimaš robota,imaš otroka ( živo bitje)

(odgovor članu Mimona29)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 21:27:39   
Najaa
Sej da dojenček je na 2-3 ure je čisto normalno. user posted image Pa tudi vedno več naj bi jedel. Mogoče ji premalo daš na obrok, poskusi mal povečat količino.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 22:23:45   
cilla
Če otroku sedanje mleko ustreza kar se prebave tiče, potem bolje, da menjuješ. Probaj ji dati več na obrok ali pa pač pogosteje, če je pogosteje lačna. Tudi odraslim nam včasih paše jesti pogosteje, zakaj ne bi pogosteje jedli malčki.

Je pa tako, da ti govoriš ves čas o blagovnih znamkah, vsaka od njih pa ima ŽNJ sort mlek - mi smo na Aptamilu Comfort (rumen znakec, proti trebušnim krčem) in ga oba dobro prebavljata, z Bebo za nedonošenčke in Aptamilom ADC pa smo imeli krče, drisko (Beba) oz. zaprtost, vetrove... (ADC). Veliko drugih otrok pa pri omenjenih dveh ni imelo težav. Tako da ne vem, če ima smisel, da na podlagi izkušnje enega nekoga izpred 30 let greš na vrat na nos spet eksperimentirat. Poleg tega, da so se mlečne formule v 30 letih konkretno spremenile.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 22:25:31   
suzanček
Jaz ji delam na 120ml 4 merice mleka,tak kot mora biti, samo ko se začne jokat da je lačna se veliko krat zgodilo da je pojedla samo z teh 120ml samo 60ml,in me mogoče to mal skrbi, po drugi strani je mal logično če mal spije postane bolj hiter lačna,. Ja sej tak je to i z nami odrastlimi da enkrat jemo več drugič majn., bom pa res vidla ko bomo šle v posvetovalnico koliko se je zredila po tem mleku. Hvala za odgovore sem prvo rodička, pač sem vprašala,vsako mamico skrbi in vsaka mamica hoče za svojega otročička samo to najbolše, naša sreča se imenuje Sarauser posted image  lep pozdrav

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 23:13:42   
Najin_pikec
Suzanček, če pupiki mleko ustreza, ga ne menjaj. Če želi pogosteje jest, ji pač daj večkrat za jest. Kot si sama ugotovila je čist logično, da je hitreje lačna, če naenkrat poje le polovico obroka.
Jaz sicer dojim, ampak sem tudi imela skrbi, da se moj sinček ne naje dovolj, ker je imel obdobje, ko se je hotel ves čas dojit. Ampak tudi to se je umirilo in mislim, da se bo pri tebi tudi. To da papca na 2 uri, je bil takrat pri meni luksuz user posted image .

(odgovor članu suzanček)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 23:40:01   
mateyka
naša tamala je ful malo jedla (na obrok). je pa pač pogosteje jedla. v bistvu je jedlo, ko je "povedala" da je lačna. in to je to. če je drugače zdrav, živahen dojenček in pridobiva vsaj cca pol kile na mesec (tok je naša vedno - nikoli več kot 500g na mesec), jaz ne bi skrbela user posted image

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 23:48:01   
suzanček
Ste res prijazne hvala za odgovore ali bi mogoče morala tko vprašat kako naj ugotovim, čeprav meni se Bio Holle mleko zdi ok in ima še res okus po mleku, da ji mogoče ne odgovarja?in za to ga poje majn. Vse skup od kadar pije Bio Holle mleko bruhala vse skup mogoče približno 5krat, ali ko naprimer otročku ne odgovarja mleko kako často poliva?

< Sporočilo je popravil suzanček -- 12.2.2012 0:04:03 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: rabim nasvet
11.2.2012 23:59:28   
suzanček
ali se preveč mogoče obremenjujem sej vsak dojenček ko je lačen se oglasiuser posted image in sama najbolj ve koliko rabi, bom pa res vidla koliko je dobila na teži ko bomo šle v posvetovalnico me prav firbec matra

(odgovor članu suzanček)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: rabim nasvet
12.2.2012 13:12:26   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: suzanček

Pozdravljeni naša dojenčica se je rodila 27.11.2011 in nisem veliko dojila in sem morala dajati dodatek aptamil kateri je dobivala tudi u bolnici, in smo nadaljevali na aptamilu sicer je imela grozanske krče tako sem jo nosila ponoči na rokah,na aptamilu smo bili do 9.12.2011 in nisem mogla več gledati kako se matra pol smo šli na Novalac od 10.12 in to jo zapirjal pa krče je imela glih tak kot pri aptamilu,in smo bili na novalacu do 26.1.2012 pol sem bila čisto obupana in smo kupili adaptirano Bio Holle mleko in sem ji dala 26.1. popoldan prvič, in sem opazovala kako bo sprejela novo formulo, ko otroček rabi 14dni da se navadi,in sem jo seveda opazovala kako bo sprejela, če ne bo polivala ali če jo ne bi zapirjalo ali če ne bi bilo kakih izpuščajev. Bio Holle mleko ima visok demeter in je bolj naraven pa ima res okus po mleku,pa tudi krčev je majn i prebava se uredila ko pri aptamilu jo zapirjalo pri novalacu kakala vsak drug včasih tretji dan priBio Holle mleku kaka vsak dan, ali se mi zdi da ni dovolj nasitnouser posted image  tako včasih jedva zdrži tri ure, ne vem..res ni dobro menjat mleka in ne vem kaj zdaj...user posted image  po eni strani ni fajn menjavat formule po drugi kako naj vem kaj bo najbolj ustrezalo želodčku našej malej dojenčice. Sem res obupana..sem slišala naj bi Humana bila mal gostejša ali ne vem kako bi bilo prebavljivo


Vprašaj pediatrinjo Tino Božičnik, hitro odgovori, sem prepričana, da ti bo dala kak uporaben nasvet: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tina-bozicnik_42

_____________________________

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu suzanček)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: rabim nasvet
12.2.2012 13:47:25   
Taddy78
Zakaj pa nisi nabavila AR mleko, če bruha?
glede na to, da ste stari že skoraj 3 mesece, je skorajda normalno, da so se krčki pomirili in niti ni nujno, da so bili od mleka. Sin je pil Aptamil AR in nismo imeli problemov, hčerko sedaj sicer dojim, ampak sem ji 1x dala dodatek Aptamil1 in je sračkala kar med pitjem.
Nisem še slišala, da bi dojenček, ki ima že od začetka probleme s kakanjem, od katerega koli mleka imel manj le-teh, res pa je, da ne poznam vseh primerov.
To da pije včasih na 2 uri tudi ne vem, zakaj bi pomenilo kaj slabega. Sicer vem da je pri dojenju drugače, ampak tudi naša babika večinoma ziza na 3 ure, včasih pa je že po 2 urah lačna. Sploh tiste dneve, ko celo noč prespi.
Aja, pa še glede okusa. Aptamil AR je imel okus po hostji, ampak ga je sin oboževal.

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: rabim nasvet
12.2.2012 14:08:31   
Najin_pikec
Suzanček, če se ne motim, dojenčki ne polivajo, ker jim mleko ne bi odgovarjalo, ampak zato ker preveč napolnijo svoje male želodčke. V bistvu gre ven samo višek. 

(odgovor članu suzanček)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: rabim nasvet
13.2.2012 12:42:24   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: Najin_pikec

Suzanček, če se ne motim, dojenčki ne polivajo, ker jim mleko ne bi odgovarjalo, ampak zato ker preveč napolnijo svoje male želodčke. V bistvu gre ven samo višek. 


Ali pa zato, ker imajo refluks, včasih tudi tisti, ki imajo alergijo na kravje mleko.

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: rabim nasvet
13.2.2012 13:54:18   
Najin_pikec
jp, res je user posted image .

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: rabim nasvet
13.2.2012 16:58:34   
suzanček
Ja Bio Holle je kravje al nisem zasledila kakih izpuščajov ali kaj tazga,od kadar smo na tem mleku ko je obistvu nova formula si vse pišem do beležke,uro hranenja i koliko spije in kdaj kaka in kaki je kakec. Ste pa res enkratne še enkrat se zahvalujem za odgovore :o) Ne kot enih ko se vprašaš na forume kr navalijo tak kot bi prvo rodička bi morala že imeti vse u malom nohtu. No mogoče sem mal panična tak na začetku je to prvi otročiček. Hvala vam ste res zelo prijazneuser posted image

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...





sindarin

Kolikokrat kupite v trgovini igračo, čeprav niste šli s tem namenom v trgovino?

nikoli (14%)

zelo redko (28%)

redko (31%)

pogosto (23%)

vedno (4%)


Število vseh glasov: 274

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!