|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zelo si želiva še tretjega otroka, vendar...
28.3.2012 12:49:13   
Anonimen
Tudi midva razmišljava o tretjem in letos se bo treba odločit, ker zadnje leto sva to svojo željo dala na stranski tir zaradi mojih poklicnih ciljev. Rekla sva si, da se bova odločila, ko bo ta dosežen .In bo letos dosežen, a s tem večja odgovornost v službi ob sicer enaki časovni obremenitvi, ki pa ni majhna. Idealno bi bilo, da bi si dala še eno leto, da vidimo kako funkcioniramo, a moja leta pritiskajo in že tako ni nujno, da bo takoj ratalo.

Torej za je le najina želja. Proti pa skoraj vse drugo.
Stanovanjsko situacijo bi lahko nekako rešili tu kjer smo zdaj.
Imam pa pomisleke, ki mi jih je vsadila nič hudega misleča sorodnica, ki je srednji otrok od treh in je govorila o tem kako je kot srednji otrok pogrešala pozornost, ker nikoli ni bila prva pa tudi ta mala ne.
Drug zelo velik pomislek pa je služba. To pomeni spet eno leto odsotnosti, ko se bom komaj ujela v novi vlogi in nato (če sodim po starejših dveh) tudi kar precej odsotnosti zaradi zbolevanja ob tem da se bom spet lovila z delom. Stres na stres. Se sprašujem, če to zmorem, ker imam že sedaj uničen imunski sistem (po moje od stresa), tako da vse poberem za otrokoma.
No, tretji pomislek pa so sedaj ti novi ukrepi vladnega varčevanja. Že prej sem seveda razmišljala tudi o finančni strani "imeti še enega otroka", a je po izračunih izgledalo, da bo šlo. Sedaj pa nisem več sigurna. Pa kaj, če bo še slabše? To me navdaja s strahom. In ne vem, če ne bo to tisti jeziček na tehtnici, ki bo najino odločitev prevagal na stran ne imeti tretjega.

Težka odločitev in nepovratna.

(odgovor članu natalija3)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
24.5.2012 13:49:07   
Teya D.
Kako je mamice user posted image ...
Zanima me ali ste katere uresničile želje ali še vedno nihate imeti/ne imeti?
Sama sem na istem...Mojo tehnico niha predvsem finančno stanje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
24.5.2012 22:21:48   
Anonimen
Jaz sem anonimna, ki sem odprla temo.
Mi še vedno nihamo. Bi imeli, ne bi imeli. Želimo si zeeeelo. Ampak ni vse le želja, ko malo realno pogledam na vse skupaj, pa se vprašam ali nam bo zneslo. Predvsem časovno ob zidanju hiše, konec koncev pa tudi finančno. Do konca naslednjega leta imava še čas, potem pa sem se odločila, da se štacuna zapre :)

(odgovor članu Teya D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
24.5.2012 22:51:57   
Monstera
Mi bomo imeli tretjega, samo drugega moramo prej narest :D
Jaz imam pa tako filozofijo, da otročke mamo lahko zdej, ko smo še najmlajše, pa saj veste, vsako leto je težje pa še biološka ura je z nami. Hiša pa ostalo je pa lahko zgrajeno kadarkoli. Mi smov enosobnem stanovanju pa nam nič ne manjka (razen soba ali pa dve :D) ampak to bo itak prišlo :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
25.5.2012 8:34:07   
Anonimen
Jaz sem anonimna z vrha te strani.

Midva sva se v tem času nekako spontano odločila, da bova ostala pri dveh.

Monstera, če bi bila jaz še med mlajšimi, bi verjetno počakala, da se v službi ujamem v novi vlogi pa da točno vidiva koliko bodo vplivali vladni ukrepi na najine finance, potem pa bi šele padla odločitev. Ker pa nisem, sva se morala odločit sedaj. In glede na vse skupaj je zgleda pri obeh prevladal trenutni ne. Če nama bo kdaj žal? Morda. Bomo videli.

(odgovor članu Teya D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
25.5.2012 10:00:21   
Teya D.
Jaz sem pa predvsem tako...Razmišljam da bi imela, sem sicer še mlada ampak imam fajn načeto zdravje povezano z jajčniki. Če ne bom zdaj, pozneje zagotovo ne bom več, vem pa da se bo potrebno pošteno potrudit.
Finance pridejo in gredo, hiša se lahko dela počasi, službe se vmes menjajo...vse kar nam ostane je družina. Otroci pa tudi zrastejo in odfrčijo od doma tako kot bi mignil.
Tako da hmmm...ne vemuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.2.2013 14:05:13   
Anonimen
Lep pozdrav spet po enem letu :)
Pred skoraj točno enim letom, smo se odločali za še enega otroka. Vaši odgovori so bili nekateri zelo spodbudni, ampak mi se še vedno nismo odločili :) Ne mine niti en dan, da ne bi mislila na to, ali bi imeli še tretjega ali ne. Pa se kar ne upamo odločit. Želja je velika, če pa realno pogledam na vse skupaj, se mi zdi, da si bomo s tem preveč nakopali na glavo. Sedaj je najstarejši star 5 let, mlajši bo kmalu 3. Smo že ven iz najhujšega, spimo celo noč, razumeta se super in se igrata skupaj. V službi uživam, po novem letu sem bila tudi premeščena na novo delovno mesto, od januarja do maja 2014 se nam obeta velik projet, tako da si kar ne predstavljam, da bi sedaj zanosila in bila spet eno leto odrezana od tega. V službo res rada grem, mlajši gre septembra v vrtec. Naslednje leto naj bi se tudi selili in res si ne predstavljam kako to delati z velikim trebuhom oz. majhnim dojenčkom. Saj najbrž se vse da če se hoče.
V meni gloda samo en majhen črviček, da mi bo nekoč žal, da se nismo odločili še za enega.

No, samo toliko sem se oglasila :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
20.2.2013 11:43:42   
Anonimen
Če si želiš, potem kar. Midva pričakujeva tretjega user posted image Želja je bila, vendar me je skozi skrbelo kaj pa kako bo... Kaj če ostanem brez službe, kaj če kdo zboli itd... Potem sem prišla do spoznanja, da če razmišljaš tako, je najbolje da si brez in se smiliš samemu sebi. Trenutno smo štirje, živimo pri mojih starših - v skupnem gospodinjstvu, gužvamo se v eni sobi. Pred porodom se bo naša družina selila v 2-sobno stanovanje (je najino). Pa kaj. Smo srečni, imamo se radi in to je najpomembnejše. Za preživetje imamo dovolj. Skupni dohodki so cca 3000 eur mesečno. Imava vizijo, da prodava stanovanje in kupiva hišo. Nekoč. Poskusila bova s čim manj kredita kar se da. S tem se ne obremenjujem, raje uživam z octroci dokler so majhni. Sicer ima vsak drugačen pogled vendar - nikoli nisem hotela biti stara mamica... Oz. standard, najprej poroka, potem hiša, potem otroci... Eh brez veze. Midva sva mela najprej otroka, potem poroka, potem drugi otrok, zdaj pa bova šele začela delati na hiški. Da bi pri 40ih imela majhne otroke... user posted image Nisem za to. Preden dopolnim 30 let, bom imela 3 otroke, razlika med njimi je 2,5 leta. In sem ponosna. Ponosna nanje in nase. In me briga kaj si drugi mislijo. In ja - dobivam razno razne komentarje kot so: a še enga bote mel? a spet? ja kdaj se boste pa ustavli? pr štirih? vidva si pa dost upata... itd. Vendar se ne oziram na nobenega. Imava jih sama, vzdržujeva jih sama, tudi od ržave ne dobivava nobene pomoči - tudi otroške dodatke so nama ukinili... Tako da, roko na srce. Če si jih želiš in če jih lahko vzdržuješ... Kar. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
3.3.2013 7:23:07   
EVAN78

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Trenutno smo štirje, živimo pri mojih starših - v skupnem gospodinjstvu, gužvamo se v eni sobi. Pred porodom se bo naša družina selila v 2-sobno stanovanje (je najino). Pa kaj. Smo srečni, imamo se radi in to je najpomembnejše. Za preživetje imamo dovolj.

user posted image user posted image user posted image

RES JE TAKO.
Pa še jaz-moja želja je bila vedno tri otroke, od mojega pa enkrat strogo dva drugič mogoče tri..
doma imam dve punčki 4 leta in 16 mesecev. Službo imava oba, sicer pri meni je bolj tako (nedoločen čas, slaba plača in odnos). ko sem se vračala iz porodniške sem naletela na novo šefico, katera ne mora imet otrok-odnos katastrofa!!! Premestila me je na drugo delovno mesto kao nadomščevanje porodniške in ker jim gre še recesija v prid-delaj vse za 600 EUR, kljub izobrazbi, delovnih izkušnjah in če ti v redu tam so vrata, komaj čakamo da kdo kam gre...GROZA!!! Želja po 3.otroku se je povečala, jokala sem vsak dan, ponoči,... potem pa sem mislila sama pri sebi-kaj ima ona proti npr.meni NIČ, jaz ima dva sončka, ona pa je od zmeraj gojila žlehnobo in za za sabo ima že kakih 20 umetnih oploditev in gora denarja, pa se z možem se selita in kupujeta hišo, stanovanje na vsaki dve leti-PA JIM NIČE NE POMAGA. Moj prvo ni bil za to, zdaj pa je tudi on rekel, da nima nič kaj proti tretjemu otroku.Jaz sem tudi tretja in če bi moji starši tako razmišljali me nikoli ne bi imeli. Hočem rečt velikokrat se zgodi (primer mojih dveh prijateljic): prvo služba, stanovanje,... in na koncu nič-že 8 let se trudijo za otroke pa jih ne morejo imeti. Imam pa sestrično, ko je jokala ko je zanosila za 3., ker je službo izgubila in zdaj ima 3 prekrasne otroke in super službo je dobila. Hočem rečt lahko je zdaj vse idealno, pa se vse posuje ali pa obratno-lahko nimaš kaj za pod zob pa se druga vrata odprejo :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
3.3.2013 14:57:24   
polho3006
Jaz sem si vedno želela tri otročke, ampak leta so tekla in tekla...moškega ki bil primeren za očeta mojih otrok pa...tako da sem že skoraj obupala da bo sploh kdaj imela kakšnega otroka. No pravijo kdor čaka dočaka, tako da...sem prvič postala mamica pri 34. letih, drugega fantka sva dobila pri mojih 37. letih in...želja po še enem otročku je pri meni še vedno prisotna, Mož sicer pravi da sta čisto dovolj, da sva prestara, da...pa saj vem da so njegovi argumenti čisto razumljivi...tudi sama se čudim, da kljub neprespanim nočem takšna močna želja po še enem otročku...mogoče mi še malo hormoni nagajajo, ker mali je sedaj star 8 mes....
Službo imava zaenkrat še oba, preselili smo se v svojo hišico...ne vem...bomo videli kako bo...samo se mi zdi da če se ne bova odločila še za enega me bo vedno spremljala ta želja...ne vem...če bi bila vsaj pet let mlajša, sigurno ne bi imela pomislekov, tako pa...

(odgovor članu EVAN78)
Neposredna povezava do sporočila: 35
4.3.2013 8:06:15   
Anonimen
Pozdravljene,

zelo sem se našla v vaših postih. Tudi mi že par let kolebamo med imeti ali ne imeti še enega. Vsako leto je odločitev težja.
Tudi naša dva sta že "velika", en že šolar, ven smo it ta hudega. Stanovanjsko vprašanje ni problem (ne živimo ravno v hiši, ampak imamo dovolj prostora), pa tudi za kasneje imamo še eno stanovanjce, da bi lahko tako pomagali otrokom. Finančno pač plavava, prihodnost je nesigurna, kot za vse. Finančni vidik tudi mene razdvaja - po eni strani se čutim dolžna svojim dvem otrokom nuditi največ kar morem, s prihodom tretjega, bi se ta obseg seveda zmanjšal. Ustavila bi se pa tudi verjetno dinamika družine - sedaj lahko gremo tudi na daljše izlete, zabaviščne parke...z dojenčkom bo to težje. Pa služba....oh ja. Pa ta negotova družba, dejstvo, da nas je že sedaj na tem svetu toliko preveč. Argumentov proti kolikor hočeš.

Ampak kaj, ko si ŽELIM še enkrat postati mamica, sanjam o veliki družini, ko so otroci tudi kot odrasli povezani med seboj. Iz lastnih izkušenj vem, da ob vsem hudem, ki je na tem svetu, je najboljša in edina prava uteha v družini. Ko staršev ni več, da imaš brate in sestre, ki si stojijo ob strani.

Skratka, razdvojena sem in mož z mano. Se pa tudi midva približujeva starostni meji, ko se bo potrebno odločiti. Mi pa zelo pomaga prebrati tudi vaša razmišljanja, zato se priključujem debati :)

(odgovor članu polho3006)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
4.3.2013 10:41:49   
ronja
Za tretjega se je najtežje odločit - nama, pa zgleda da večini. Nikoli ni pravi čas... Za drugega je najlažje - pri prvem je pač to velika sprememba, pri drugem je izi - si že ulaufan, navadno nočemo prevelike razlike ali si pa želijo, da je vsaj nekaj let vmes,... Za tretjega pa... So taveliki že glih malo večji, pa se že marsikaj da, pa medtem lahko ravno zalaufaš v službi, enega za drugim tudi ne moreš met, če si v kaki odgovorni službi, tako da je potem vedno nekje ena pavza vmes, tako da je potem težko rečt, zdaj je pa super čas.

Midva sva tudi kolebala: sicer sva vedno planirala met 3 otroke (že ko sva menjala avto, ker je stari crknil, sva gledala, da so šli not 3 avtozici, čeprav je bila srednja stara komaj 2 meseca in so vsi rekli, kaj komplicirava - če ne bi "komplicirala", bi morala pa še 1x menjat avto...), samo nisva pa imela točno določeno, kdaj... In potem sva začela razmišljat, da bi, ampak še ni pravi čas, pa služba itd... POtem sem zanosila od 1 nezaščitenega seksa izven plodnih dni in sva se razveselila in hkrati naju je bilo zelo strah. POtem sem mela ss in takrat sva ugotovila, da si tega 3. res želiva, zato sva rekla, da ga bova naredila. Sicer sva mislila 2 meseca kasneje, pa se je odločil, da bo kar takoj in je tudi super. Mislim, da če ga ne bi imela zdaj. vprašanje, če bi ga imela... Zato se mi zdi, da sva se prav odločila, čeprav gotovo marsikomu racionalno gledano to ne zgleda pametno.

Kar se financ tiče: trenutno ni glih rožnato, ampak lačni ne bojo in nekaj bom že delala. Kar se prostora tiče, smo zdaj v 2 sobnem, se imamo pa namen preselit in iščeva, samo še nisva našla prave (oz. sva že 2x, pa so si enkrat premislili in niso prodali, 1x pa so se že z nekom prej dogovorili). Enkrat bo že:).

Kar se tiče srednjih otrok: tudi sama sem srednja in je res, da si nekje vmes in se moraš ves čas nekaj borit za svoje mesto, ampak je to precej odvisno od vzgoje. Sama se ravno zato trudim, da bi vsem svojim otrokom dala to, kar rabijo, takrat ko to rabijo. Ne da jim dam enako, ker to ni fer - enkrat rabi en več, drugič drugi in različni so, različne stvari rabijo. Samo da bi vsi dobili to, kar rabijo... Hočem rečt, da ni treba, da vzgajaš takokot od prijateljice mami;). Pa če bi jo vprašala, ali bi zamenjala mlajšega brata/sestro za boljši status in več denarja, tudi dvomim, da bi se kdo strinjal, jaz se že ne bi:). Nekaj pa poizkušam skompenzirat - mali otroci so še tako čudoviti, ne rabijo nobenih fensi šmensi zadev, to kasneje pride (takrat upam,d a bomo finančno že boljše:), tamalim pa pomeni več, da daš na sendvič nalepko (doma narejeno:D) kot pa to, da jih pelješ ven jest, kar je zelo praktično:).

Zato slednje za naju ni predstavljalo nekega razloga proti, so pa seveda finance in starost, to sta bila nama največja argumenta in zato sva se tudi odločila (zdaj je že 1 leto star). Vendar ima vsak svoje razloge, eni so nekomu butasti, drugi pa drugemu in vsak je lahko pomemben za tistega, ki se odloča. Sploh kadar se gre samo za tisti jeziček na tehtnicei...

< Sporočilo je popravil ronja -- 4.3.2013 10:45:42 >

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
4.3.2013 10:48:40   
Tippi
Ronja glede stanovanja oz. stanovanja v hiši, mi prosim daj na zs email. na vidiku je ena zadeva od prijatelja, preverjena. več v emailu, morda te bo zanimalo!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
15.3.2013 0:36:32   
m2
Pri nas se je zgodilo, da sem nepričakovano v 3. zanosila. Mož ni bil preveč vesel, ker smo v precejšnji finančni stiski, pa tudi nikoli si ni predstavljal imeti več kot 2 otroka (omejitev svobode, nedokončana hiša, moja brezposelnost, nobene zunanje pomoči...). Toda jaz sem si potihem želela imeti 3 in bila presrečna, ko sem zagledala . user posted image . Morilo me je le to, ker je mož nenadoma postal zelo zaskrbljen, skoraj depresiven zaradi strahu pred prihodnostjo. Predlagal mi je celo splav, čeprav je obenem groznouser posted image . Oba sva bila čisto razdvojena...
No, jaz se nisem odločila za splav in tako sem nadaljevala z nosečnostjo. Celo službo sem dobila ravno takrat, ko sem zvedela za nosečnost. Šefica me je podpirala, čeprav me je poznala le malo časa user posted image . tudi mož se je počasi sprijaznil s situacijo.
Vendar je usoda hotela drugače user posted image . Doživela sem ss že kar v visoki nosečnosti user posted image .
Še zdaj mi je zelo hudo in včasih si očitam, da se je to zgodilo, ker se nisem bolj zavzemala za tega otročička, ker veselje ni bilo tako kot pri prvih dveh. Tudi mene je skrbelo kako bo s službo naprej (dobila sem jo samo za določen čas), ker že z dvema majhnima otrokoma so se me nekateri delodajalci izogibali.
Bojim pa se, da po tej izkušnji nikoli ne bom nehala misliti, da mi je tudi 3. otrok namenjen in si ga neizmerno želim. Časa nimam več na pretek, ker ura tiktaka. Ne vem kako naj moža prepričam, ker zdaj se ne more več "kar zgoditi" zaradi kontracepcije, pa tudi vem, da morava oba biti za to. Če bi imela stalno zaposlitev ne bi bil tak problem, tako pa ne vemo kaj bo čez 1 leto (no nihče ne ve).
Hudo mi je, ker pogrešam 3. user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
15.3.2013 6:40:39   
Anonimen
da še malo jaz pojamram. Moja želja je bila od nekdaj 3.otroke 8ja sem npr.tretja). Moj pa enkrat ja, potem pa moški egoizem in ko mu napr.njegova družina spere možgane je strog in nesramen NE. Imam službo za nedoločen čas, katastrofa plača in odnos. odprla sem popoldanski sp in počasi počasi se odpira. Glede na to, da si želim iz srca tretjega otroka, vem pa tudi da nosečnost bi me rešla pred maltretiranjem v službi in v tem času dveh let vsaj upam, da bi sp tolko nesel, da se mi nazaj ne bi bilo treba vrnita. Moja pa 14 dni tega se je strinjam, zdaj pa ko je bil dan v stiki z njegovimi, še govori ne več z mano, naše punčke mu gredo na živce, da ne govorim o mojih starših-skratka 5 dni sploh ne govori z mano in mu je vse od več in on zdaj se bo lotil uživat v hribih in ne vem še kaj...
teh moških ne moram zastopit, enkrat v 4 letih se ni ponudil, da bi on vstal ponoči ali pa zjutraj na dan sobote ob 5 uri, ko so punce pokonci. Tako, da če pogledam jih imam že tri otroke...

(odgovor članu m2)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
15.3.2013 6:44:16   
EVAN78

IZVIRNO SPOROČILO: m2

Bojim pa se, da po tej izkušnji nikoli ne bom nehala misliti, da mi je tudi 3. otrok namenjen in si ga neizmerno želim. Časa nimam več na pretek, ker ura tiktaka. Ne vem kako naj moža prepričam, ker zdaj se ne more več "kar zgoditi" zaradi kontracepcije, pa tudi vem, da morava oba biti za to. Če bi imela stalno zaposlitev ne bi bil tak problem, tako pa ne vemo kaj bo čez 1 leto (no nihče ne ve).
Hudo mi je, ker pogrešam 3. user posted image

mi imamo tudi varjanto pazi, samo na žalost se ni do zdaj nič ponesrečilo... vem kako se počutiš, jaz sem med prvo nosečnostjo izgubila, in vedno imela željo po treh, vendar moj je "preveč" obremenjen in noče niti slišati za 3...user posted image

(odgovor članu m2)
Neposredna povezava do sporočila: 41
15.3.2013 8:55:43   
Anonimen
Prva dva otroka sem imela zelo mlada in sva z mojim vedno rekla, kako bo fajn ko bosta velika, midva pa še zelo mlada in boma potovala in si privoščila vse kaj sva prej zamudila. O tretjem otroku niti čut nisva hotela. Leta so tekla in začeli so se najini prvi dopusti brez otrok. Saj ni bilo slabo ampak tako super pa zopet ni bilo. In kar naenkrat sem začutila željo po tretjem otroku. Zazdelo se mi je, da bi zdaj res uživala v materinstvu, ker imam osnovne stvari urejene, oba sva imela službo za nedoločen čas, novo hišo. Ko sem to prvič omenila možu mi je rekel, da sem nora in niti čut ni hotel. Čez par mesecev sem zopet načela to temo in zopet je bil proti. Takrat pa smo dobili v družini dojenčka in ko sem to malo dete držala v roki sem začutila tako močmo željo po tretjem otroku, da sem vedela da moram to nekako speljat. Nihče ni vedel za mojo željo, razen moža. In sva zopet imela debata o tem. Takrat sva celo že prišla do plusov in minusov. In seveda je bilo dosti več minusov, kot pa plusov. In to najino debatiranje je trajalo več kot eno leto. In ko sva imela zopet en večer debatni krožek sem se mu izpovedala in mu res povedala kako čutim in kako to vpliva na mene. Mislim, da sem se že proti koncu skoraj jokala. Komaj takrat je uvidel kako močno si želim tega otroka. Takrat sva se odločila, da boma probala če bo sploh kaj ratalo. Čez par mesecev zagledam plus in mojega je skoraj kap, jaz pa sem bila v 9 nebesih. Prvi teden je bil v šoku, ker je mislim da ne bo nič in se sploh ni mogel sprijaznit s tem, da sem noseča. Otroka sta zelo lepo sprejela novico in sta bila vesela. In kar naenkrat se je tudi moj sprijaznil s tem in postal vesel. Dobila sva prekrasno punčko. In to najino tretjo dete je takšen sonček, da vam sploh ne moram povedati kako uživama v tem tretjem otroku. Moj mi je celo rekel, da če se ne bi odločila za njo bi to bila najina življenska napaka. Ko sva jo dobila sem bila jaz stara 38 let, moj pa 42. Nisva več bila najmlajša in tudi službo za nedoločen čaj je moj izgubil v tem času. Pa se nam je vse uredilo in zdaj vsi uživamo z to našo pikico.

(odgovor članu EVAN78)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
15.3.2013 16:40:50   
m2
Potem še ni vse izgubljeno. Jaz jih še nimam 35, mož 4 leta več. Imam še nekaj časa, da se z njim pogovorim in če bom imela še vedno veliko željo, ga lahko prepričam.
Trenutno je še prezgodaj po splavu, pa najprej moram poskrbet kolikortoliko za svojo finančno stabilnost. Glede plodnosti mislim da ne bo težav, ker je do zdej vse ratalo v prvo oz. tudi "nehote".
Bomo vidli, pustimo času čas...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
15.3.2013 17:58:41   
Žabinčica

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Prva dva otroka sem imela zelo mlada in sva z mojim vedno rekla, kako bo fajn ko bosta velika, midva pa še zelo mlada in boma potovala in si privoščila vse kaj sva prej zamudila. O tretjem otroku niti čut nisva hotela. Leta so tekla in začeli so se najini prvi dopusti brez otrok. Saj ni bilo slabo ampak tako super pa zopet ni bilo. In kar naenkrat sem začutila željo po tretjem otroku. Zazdelo se mi je, da bi zdaj res uživala v materinstvu, ker imam osnovne stvari urejene, oba sva imela službo za nedoločen čas, novo hišo. Ko sem to prvič omenila možu mi je rekel, da sem nora in niti čut ni hotel. Čez par mesecev sem zopet načela to temo in zopet je bil proti. Takrat pa smo dobili v družini dojenčka in ko sem to malo dete držala v roki sem začutila tako močmo željo po tretjem otroku, da sem vedela da moram to nekako speljat. Nihče ni vedel za mojo željo, razen moža. In sva zopet imela debata o tem. Takrat sva celo že prišla do plusov in minusov. In seveda je bilo dosti več minusov, kot pa plusov. In to najino debatiranje je trajalo več kot eno leto. In ko sva imela zopet en večer debatni krožek sem se mu izpovedala in mu res povedala kako čutim in kako to vpliva na mene. Mislim, da sem se že proti koncu skoraj jokala. Komaj takrat je uvidel kako močno si želim tega otroka. Takrat sva se odločila, da boma probala če bo sploh kaj ratalo. Čez par mesecev zagledam plus in mojega je skoraj kap, jaz pa sem bila v 9 nebesih. Prvi teden je bil v šoku, ker je mislim da ne bo nič in se sploh ni mogel sprijaznit s tem, da sem noseča. Otroka sta zelo lepo sprejela novico in sta bila vesela. In kar naenkrat se je tudi moj sprijaznil s tem in postal vesel. Dobila sva prekrasno punčko. In to najino tretjo dete je takšen sonček, da vam sploh ne moram povedati kako uživama v tem tretjem otroku. Moj mi je celo rekel, da če se ne bi odločila za njo bi to bila najina življenska napaka. Ko sva jo dobila sem bila jaz stara 38 let, moj pa 42. Nisva več bila najmlajša in tudi službo za nedoločen čaj je moj izgubil v tem času. Pa se nam je vse uredilo in zdaj vsi uživamo z to našo pikico.

Meni je pa to tako lepa zgodba user posted image , čestitke za tretjega sončka in veliko skupnega veselja še naprej....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
1.4.2013 18:06:03   
Anonimen
Pozdravljene! Sem anonimna, ki sem načela to temo o tretjem otroku. Prejšnji mesec sva se spontano odločila, da sedaj je pa dovolj samo razmišljanja, čisto vsak dan sva razmišljala o tretjem in sva rekla pa dajva. Še preden bi se utegnila premisliti, je že uspelo user posted image In to v prvem poskusu, niti prvi in drugi nista uspela tako hitro. Zdaj sem v petem tednu, test sem delala prejšnji teden. In kar naenkrat me je začel glodati črviček ali sva naredila prav, da sva se odločila še za enega user posted image Tega otroka se zaenkrat še ne veselim zares oz. sem kakšen dan čisto navdušena da bomo imeli še enega, naslednji dan pa sem že v dvomih in se sprašujem, kako nam bo uspelo, kako se bomo zorganizirali, kako bosta starejša dva sprejela najmlajšega. Spet bomo kakšno leto bolj ali manj doma, pa spet nosečnost, si kar ne predstavljam sebe več s trebuhom, pa groza me je poroda. V glavnem, čisto sem zmedena. Pa sem vedno sanjala o tretjem, vozička kar nisem hotela prodati, tudi nobenih oblekic nisem oddala. Pa vendar, sedaj ko je tretji postal resničnost me je postalo strah in ne morem se znebiti občutka, da delam veliko napako za prihodnost. Če bi zdaj prišlo do spontanega splava, bi najbrž bila prej vesela kot žalostna user posted image Počutim se kot otrok, ki ves čas nekaj hoče, ko pa to dobi, si tega naenkrat ne želi več user posted image

Ne pričakujem ničesar, mogoče le to da me kakšna malo ošteje in postavi na pravo pot. Poti nazaj ni več, splava ne mislim delati, se pa bojim, da se nam bo življenje postavilo na glavo in da nikoli ne bo več tako kot sedaj. Strah me je...

(odgovor članu Žabinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
2.4.2013 8:01:54   
Anonimen
Jaz te ne bom nič oštevala, ti bom le povedala, da so to povsem normalni občutki čisto na začetku nosečnosti. Pa naj bo to prvi, drugi ali tretji otrok. Mene je pri obeh, po prvi evforiji ob pozitivnem testu, popadla čista panika in plaz dvomov. In kolikor sem govorila s kolegicami, je bilo pri večini tako.

Midva tudi cincava s tem tretjim do onemoglosti. Enkrat je en bolj za, enkrat drugi. Nekako sva padla v to "komot" fazo, ko sta prva dva že dovolj velika, da sva precej svobodna. Vendar vem, da mi bo žal, da nisem imela še enega. Družina je vse kar na svetu imaš in od vedno sem si želela veliko družino. Najini dvomi izhajajo v pretežnem delu iz financ - če bi lahko vsem trem otrokom nudila vsaj neko povprečje, da normalno odrastejo, študirajo. Sicer sem mnenja, da življenje za vse poskrbi - ko potrebuješ ti da. Samo pogumna (še) nisem dovolj user posted image .

Tebi pa vso srečo - boš videla, da boš kmalu začela za prav uživati v user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
7.4.2013 21:21:29   
nirak
Evo se ena taka z zeljo po tretjem ki ga verjetno ne bo...najrajsi bi se zjokala...moj moz ima neko bolezen na srcu zaradi katere se ne moreva definitivno odlocit...bojim se da bom sama za vsein da ne bom sfolgala :( joj kako mi je hudo!!!!!:(

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
10.5.2013 18:07:06   
raztresena
Pozdravljene......

sem čisto nova na tem foromu, pa vendar mamaica dveh navihanih fantov :)(7 leti in 4 leta) Najprej čestitam anonimni, ki je začela to temo, da se je pogumno odločila za tretjega sončka :) sama imam enke probleme oz. pomisleke o tretjem otroku. Z možem sva enkih misli, bi in nebi, kajti nikoli ni pravi čas :) star sem 34 let, mož jih dopolni 41 letos, tako da nisva rosno mlada, pa še najmanj se obremenjujem glede tega. Skrbi ma kako bo kasneje, ko bodo otroci šli v srednjo šolo, ali na faks, kje bodo dobili zaposllitev. Ok, mogoče kompliciram preveč. Za enkrat imava oba z možem službe, jaz državno, mož v gospodarstvu. Če bi vedela da bova imala oba zapslitev in da bi ostale take plače kot so, se ne bi tako obremenjevala. Se pravi moja največja ovira so finačne skrbi......z vsem ostalim se ne obremenjujem. Skrbi me, da če si nakopljme še trejtega otročka, da se bo finančno kasneje to fejst poznalo. Pa ne me narobe razumet, da gledam vse skupaj skozi denar, ampak glede na to kam pluje ta država ma resno skrbi, da kmalu ne bomo imeli za osnovo. Želim si ga pa močno, mož je morda malo bolj previden in racionalen......in bolj skeptičen, če bi poslušal samo mene bi bila že noseča :) Sedaj tudi jaz malo bolj razmišljam in vidim veliko minusov.....pa vendarle v notranjosti čutim, da bi vse skupaj zmogla.......mogoče mame, ki ste na istih pomislekih kakšna beseda kako razmišljate ve :)
lep pozdrav v upanju, da katera odpiše :)

(odgovor članu nirak)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   [Brisano sporočilo]
13.5.2013 14:51:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu raztresena)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
13.5.2013 17:02:21   
raztresena
Ojla...user posted image user posted image user posted image

Michelle, svaka čast za ogovor, hvala, drži vse kot pribito, še najbolj pa stavek, da kompliciram preveč!!!
Hvala,....mogoče se še kasneje kaj javim :)

Res dobr napisano :) user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Bolečine - znak, da je treba prisluhniti t...
Prisluhnite svojemu telesu, ko vas z bolečino opozarja, da je nekaj narobe.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?