|
RE: Zelo si želiva še tretjega otroka, vendar... 4.3.2013 10:41:49
|
|
|
|
ronja
|
Za tretjega se je najtežje odločit - nama, pa zgleda da večini. Nikoli ni pravi čas... Za drugega je najlažje - pri prvem je pač to velika sprememba, pri drugem je izi - si že ulaufan, navadno nočemo prevelike razlike ali si pa želijo, da je vsaj nekaj let vmes,... Za tretjega pa... So taveliki že glih malo večji, pa se že marsikaj da, pa medtem lahko ravno zalaufaš v službi, enega za drugim tudi ne moreš met, če si v kaki odgovorni službi, tako da je potem vedno nekje ena pavza vmes, tako da je potem težko rečt, zdaj je pa super čas. Midva sva tudi kolebala: sicer sva vedno planirala met 3 otroke (že ko sva menjala avto, ker je stari crknil, sva gledala, da so šli not 3 avtozici, čeprav je bila srednja stara komaj 2 meseca in so vsi rekli, kaj komplicirava - če ne bi "komplicirala", bi morala pa še 1x menjat avto...), samo nisva pa imela točno določeno, kdaj... In potem sva začela razmišljat, da bi, ampak še ni pravi čas, pa služba itd... POtem sem zanosila od 1 nezaščitenega seksa izven plodnih dni in sva se razveselila in hkrati naju je bilo zelo strah. POtem sem mela ss in takrat sva ugotovila, da si tega 3. res želiva, zato sva rekla, da ga bova naredila. Sicer sva mislila 2 meseca kasneje, pa se je odločil, da bo kar takoj in je tudi super. Mislim, da če ga ne bi imela zdaj. vprašanje, če bi ga imela... Zato se mi zdi, da sva se prav odločila, čeprav gotovo marsikomu racionalno gledano to ne zgleda pametno. Kar se financ tiče: trenutno ni glih rožnato, ampak lačni ne bojo in nekaj bom že delala. Kar se prostora tiče, smo zdaj v 2 sobnem, se imamo pa namen preselit in iščeva, samo še nisva našla prave (oz. sva že 2x, pa so si enkrat premislili in niso prodali, 1x pa so se že z nekom prej dogovorili). Enkrat bo že:). Kar se tiče srednjih otrok: tudi sama sem srednja in je res, da si nekje vmes in se moraš ves čas nekaj borit za svoje mesto, ampak je to precej odvisno od vzgoje. Sama se ravno zato trudim, da bi vsem svojim otrokom dala to, kar rabijo, takrat ko to rabijo. Ne da jim dam enako, ker to ni fer - enkrat rabi en več, drugič drugi in različni so, različne stvari rabijo. Samo da bi vsi dobili to, kar rabijo... Hočem rečt, da ni treba, da vzgajaš takokot od prijateljice mami;). Pa če bi jo vprašala, ali bi zamenjala mlajšega brata/sestro za boljši status in več denarja, tudi dvomim, da bi se kdo strinjal, jaz se že ne bi:). Nekaj pa poizkušam skompenzirat - mali otroci so še tako čudoviti, ne rabijo nobenih fensi šmensi zadev, to kasneje pride (takrat upam,d a bomo finančno že boljše:), tamalim pa pomeni več, da daš na sendvič nalepko (doma narejeno:D) kot pa to, da jih pelješ ven jest, kar je zelo praktično:). Zato slednje za naju ni predstavljalo nekega razloga proti, so pa seveda finance in starost, to sta bila nama največja argumenta in zato sva se tudi odločila (zdaj je že 1 leto star). Vendar ima vsak svoje razloge, eni so nekomu butasti, drugi pa drugemu in vsak je lahko pomemben za tistega, ki se odloča. Sploh kadar se gre samo za tisti jeziček na tehtnicei...
< Sporočilo je popravil ronja -- 4.3.2013 10:45:42 >
|