Poka -> RE: glasbena šola (10.12.2012 19:27:57)
|
Pri nas, ko sem še hodila v glasbeno šolo, pa nisem vedela kaj izbrat, so nam priredili en koncert in sicer učenci glasbene šole, tako da sem potem igrala violino. Ampak je za ta inštrument težko zraven prit, prav tako za klavir. Ne se bat... Moji doma nihle nima posluha, še pesmic ne znajo zapet, pa sem ravno tako sama vadila in se naučila, pa še sama sem se naučila igrat klavir in sem kasneje končala še nižjo glasbeno iz še drugega inštrumenta iz skupine godal. Če ima posluh, bo v redu - če pa nima posluha, bodo pa tako ugotovili - ampak poznam punco, ki res nima preveč dobrega posluha, pa igra violončelo in vztraja in je zelo pridna... Dejstvo je, da nikoli ne bo igrala v orkestru, ampak meni se zdi pri vsem tem najbolj pomembno, da znaš ti cenit glasbo, ker to je vrhunska umetnost... Vsak tega ne razume. Pa navsezadnje, ta deklica zna nekaj zaigrat na ta inštrument in če se primerja z vrstniki - vsi pa tega le ne znajo. Pa še to bi bilo fajn... Predstavit tvoji punci, kaj se na kitaro sploh igra :) Daj ji kak posnetek na youtube gor. Da ne bo mislila, da bo igrala kar nek rock... V glasbeni te učijo igrat klasično glasbo, ker so pa ponavadi dovzetni še za kaj drugega, pa ko znašp, se to kasneje nadgradi s kako drugo zvrstjo :) Klasika je pa osnova, ampak da se pa kitaro naučit tudi kar tako, za tiste svoje potrebe... Ni pa to to...
|
|
|
|