|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mikrosporiaza
1.9.2005 11:47:01   
mojca*
punce, ki kaj veste o tem, prosim pomagajte: naša sodelavka jo ima ( dobila od svoje muce), preko veterinarja sem se pozanimala vse o nalezljivosti, je zelo nalezl jiva s človeka na človeka, edino mi noben ne zna povedat vpliva na plod. sem namreč 21t noseča.
v pisarni bomo vse razkužili, ker se prenaša tudi z uporabo istih predmetov.
najbolj me skrbi za otročka . prosim pomagajte.
ali ve katera kaj o tem?
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   mikrosporiaza
1.9.2005 11:53:43   
lory05
Draga Mojca,

drži se stran od te sodelavke, bolezen je prenosljiva na dotik. Najbolj je nalezljiva tam, kjer se pojavijo gnojne pikice oz.mehurčki.
Je škodljivo za otročka, najbolje bi najbrž bilo, če bi bila lahko nekaj časa na bolniškem. Če boste pozabile razkužit en sam predmet, ki ga sodelavka uporablja, se boste lahko čez ne vem npr. pol leta še tam okužile.
Saj za druge in hudo, ampak zate, ne vem.
Govorim ti iz izkušenj.
Najbolje je, da greš takoj do svojega G. in mu poveš za situacijo.
Nočem te strašit, ampak bodi previdna, ker se je že zgodilo, da so zaradi te okužbe delali splave oz. sprožili porod, ker je bilo za splav prepozno.

veliko sreče in sporoči, kaj se dogaja.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   mikrosporiaza
1.9.2005 11:56:46   
Udb
mojca* je napisal/a:

punce, ki kaj veste o tem, prosim pomagajte: naša sodelavka jo ima ( dobila od svoje muce), preko veterinarja sem se pozanimala vse o nalezljivosti, je zelo nalezl jiva s človeka na človeka, edino mi noben ne zna povedat vpliva na plod. sem namreč 21t noseča.
v pisarni bomo vse razkužili, ker se prenaša tudi z uporabo istih predmetov.
najbolj me skrbi za otročka . prosim pomagajte.
ali ve katera kaj o tem?
hvala

Reče se mikrosporija.
In kot prvo, ne zganjaj prevelike panike! Moje mačke jo tudi imajo - baje da trenutno razsaja! In jim že 1 mesec dajem tablete. Pa tudi pred tem, naj bi ta okužba trajala že dalj časa, ne da bi jo kdo opazil! No, hočem povedati, da se pri nas ni nihče okužil, pa imamo mačke kar naprej po rokah. In tudi jaz sem noseča (34.t) in je vse OK! ti samo poskrbi za osnovno higieno - to pomeni umivanje rok s toplo vodo in milom in nikar ne zganjaj panike!! Na otročka pa ne vpliva!

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   mikrosporiaza
1.9.2005 12:00:21   
Udb
CItiram:

Avtor: Stanko Pušenjak
Datum:   04-05-04 17:38

Spoštovani,

mikrosporija ni problem, ki bi lahko ogrožal plod, ker je to glivična okiužba, ki je sicer močno nalezljiva vendar je aktivna le na koži obolelega Ploda torej ne napada. Problem bi bila lahko le toksoplazmoza, vendar je ta tudi le problem, če pride do prvega stika z njo v nosečnosti. Celo ob prvi okužbi pa je možnost prenosa bolezni na plod relativno majhna, zato takojšen splav tudi v tem šprimeru ne bi bil primerna reakcija. Toksoplazmozo pa prenašajo samo mački, dobiti pa jo je mogoče od povsod, kjer se lahko nahajajo mačji iztrebki ali kamor zaide maček )neprekuhano ali nepasterizirano mleko, in mlečni izdelki, surove slabo oprane povrtnine)oziroma v surovem mesu živali, ki so kot človek končni gostitelji (govedo,ovce,svinje ipd.)

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   mikrosporiaza
1.9.2005 12:05:12   
mojca*
urška, najlepša hvala za vzpodbudne besede in citat dr.pušenjaka, sem že sama iskala kaj v zvezi s tem na njegovi strani, pa nisem našla.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......