Tutan -> RE: Vaša mnenja o rabljenih oblačilih (8.2.2012 20:09:36)
|
Že navadno pismo (ki tehta precej manj od ene majčke) stane priporočeno okoli 1€. Pa saj vseeno, meni so cene v Sloveniji za rabljene stvari tumač. Sicer pa tudi sama nakupujem preko ebaya in tujih spletnih strani in dam recimo prek ebaya za novo Gapovo majčko 6-7€ - majčko nosi sine celo leto (ok, ne vsak dan, ampak poleti je recimo več v uporabi, pa vendarle - malo se le spere, barve niso več tako intenzivne (kljub perwolu :P)).... ne morem je prodat za pol cene, torej 3€ - ker majčki se pozna, da ni več nova, majčka je bila nošena, rajši jo dam v paketu skupaj z drugimi majčkami (saj pravim, ene so kar iz H&Ma, Baby Centra itn, kupljene tudi na razprodajah po 3€), pa sestavim paketek s parimi majčkami, majicami na dolgi rokav, hlačami in dam za 25€. Nekaj je bolj ohranjeno, nekaj manj ali srednje, nič pa ni uničeno (tisto pa ali zavržem, če so pa kje kakšne luknjice dam pa lepo gratis). In tudi če je kdo kdaj kaj kupoval preko ebaya, lahko opazi, da se rabljene cunjice prodajajo večinoma v paketkih (recimo paketek 7 majčk znamke Gap, Next, Mothercare 10funtov, ali pa naredijo paketke 3 majčke + 3 kratke hlače itn...). Ne moreš realno gledano, kupit majčke za 5€ (pa naj bo katerekoli znamke ali neznamke, prek ebaya, spletnih trgovin ali v navadni trgovini) pa jo po letu nošenja prodat za pol cene. Mislim vsaj moj sine stvari ponosi, če bi jih slikala prvi dan in pa zadnji dan nošenja, se vidi razlika, orng razlika, pa lahko na stvari precej paziš. Drugo so kombinezončki, jaknice, ali kakšne bolj fancy zadeve (kavbojkice No added sugar, Gapove jaknice itn).... tistega pa tudi jaz ne dam naprej za evro ali dva - ampak to so stvari, ki se oblečejo le sezonsko in to parkrat - potem pa lepo razpolovim ceno ali pa odštejem 60%, kot sem za njih dala jaz (recimo Icepeakova bundica je na znižanju stala okoli 60, neznižana pa 102 al 104 € - valjda bom odštela od 60€ tist, ne pa od original cene). In tukaj imamo slovenci problem, ker vsak bi rad na rabljenih stvareh zaslužil, ampak to res ne gre.... pa spet bom dala za vzgled ebay - rabljene zadeve so absolutno in izredno poceni (primerjava Nike čevlji na vezalke, prek gležnja, so pri nas v trgovini 89€, jaz sem dala za 1x obute (tetico, ki jih je prodajala je čevelj strašno žulil) 14€ s poštnino vred - na Bolhi bi tak čevelj poizkusil nekdo prodat vsaj za 60€ - toliko pa za rabljen in obut čevelj ne dam).
|
|
|
|