povišana telesna temperatura pri dojenčkih (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

nalia -> povišana telesna temperatura pri dojenčkih (8.2.2012 15:24:58)

Pozdravljene! Kdaj govorimo da ima 2,5 mesečni dojenček vročino? Danes sem merila kar nekajkrat vročino moji dojenčici  (ima prehoden nos,ne smrka,parkrat je kihnila sicer ampak to skoraj vsak dan kiha,ni jokava,lepo je,spi..počutje oz.obnašanje otroka čist normalno) in sem izmerila  med 37,3-37,5 . Je pa res da sem od včeraj zvečer jaz nahodna,vendar hosim z masko okrog nje. A je možno da ima otrok pač vedno tako temperaturo????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No naj povem ko sma imele RSV pred enim mesecem je imela tudi najvišjo vročino 37,5,pri p so mi rekli da itak brezveze hodit tja dokler nima otrok 38,5 da niti ne zbijajo prej,vendar takrat je imela nos čisto zabasan,je bila res vidno prehlajena in smo bili vsi doma takrat bolni..kaj menite?

MioBambino -> RE: povišana telesna temperatura pri dojenčkih (8.2.2012 18:49:22)

Idealna temperatura dojenčka je enaka, kot pri nas, 36,2C- 36,8C, lahko se za kratek čas dvigne tudi nad 37,0C. Ostalo pa je vročina in res je, da jo zbijajo le nad določeno mejo, ker je temperatura naravni odgovor organizma na infekcijo, s tem se telo brani.

Kontroliraj temperaturo in opazuj otroka. Vsekakor pa ne pusti, da ti gre temperatura "v višave", ker je nevarnost vročinskih krčev pri tako malih otrocih velika.

Kako pa imaš oblečenega otroka? Mu je vroče?
Na kateri roki(pod pazduho) meriš temperaturo- na tisti, na kateri leži(na boku)?
To vse vpliva na izmernjeno temperaturo.

anchy_ -> RE: povišana telesna temperatura pri dojenčkih (9.2.2012 10:33:12)

Naša [sm=duda.gif] ima tudi temperaturo že od začetka tam nekje do 37,5 pa je to čist ok, merim ji pa na čelu. Je pa trenutno malce prehlajena, kašlja in kiha, in je pediatrinja rekla, da šele če vročina zraste čez 38,5 naj pridemo nazaj, da takrat gre šele za vročino.

Star_a -> RE: povišana telesna temperatura pri dojenčkih (9.2.2012 10:40:56)

Pojdite do P in dajte kri ter vodo!!Z tem se ni za igrat,saj je to dojenček in večkrat se različne včasih tudi "hude" bolezni kažejo samo z manjšo TT

Stran: [1]