Ajra RR -> RE: Mučno spanje (9.2.2012 10:49:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sover Pozdravljeni, naš 7-tedenski fantek se očitno med spanjem zelo muči. Ponavadi zvečer zaspi na rokah. V trenutku, ko ga odložim v posteljico, pa se najprej zvije v lunco (naprej). nato pa še nazaj, se skremži in začne stokat. Videti je, kot da bi ga zagrabil neke vrste krč. Nato kakih 15-30 min stoka, renči, se premetava in zvija, nato zaspi. ponoči se te epizode večkrat ponovijo, vendar se malček ne zbudi vedno. Kaj je vzrok temu? Čisto sem prestrašena, ker svojega fantka gledam in poslušam, kako se muči ... Včeraj ga sploh nismo mogli uspavati - ko smo ga želeli odložiti v posteljico, je začel takoj jokati, na rokah je takoj nato zaspal. Nazadnje sva ga vzela k sebi v posteljo, kjer je takoj nehal jokati. Zakaj? Prav tako je včeraj skoz iztegoval jeziček, kot da bi želel nekaj izpljuniti. Sem že posumila na refluks, vendar mi je pediater rekel, da če normalno rastejo in ne bruhajo veliko, refluksa sploh ne zdravijo in naj se ne sekiram. Naj povem še, da podnevi zelo malo spi (3x po max. pol ure), pa še to ga moram nositi in uspavati (sam namreč ne zaspi). Tudi podnevi ga ne morem odložiti v košek, ker se takoj zbudi na podoben način kot ponoči, vendar v bolj blagi obliki. Ima kdo podobne težave? Kdo ve, kaj se dogaja? sover, vprašaj pediatrinjo Tino Božičnik, ti bo zagotovo dala kak dober nasvet. Najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/RR-strokovnjaki-Details.asp?expID=285
|
|
|
|