|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost in debelost
7.2.2012 19:45:56   
Anonimen
Razmišljam o nosečnosti in vedno znova se mi poraja vprašanje, kako bo moja telesna teža vplivala na nosečnost in otroka.

ITM imam 33, stara sem 26 let, načeloma sem zdrava, trudim se zdravo prehranjevati in popiti dovolj vode, tudi gibam se. Ker na vrat na nos ne bom mogla shujšati na "normalno" težo, se mi porajajo te skrbi. Naj povem še to, da sem se za 12 kg zredila v dobrih treh letih(hormoni, sprememba načina življenja(manj gibanja, drugačna hrana)).

Kaj naj naredim s svojim telesom? Res sem že obupana.
Če je tukaj gor še kakšna, ki nima ravno idealne telesne teže- kako je pri vas potekala nosečnost? Ste imele za to kaj več težav?
Naj hujšam sedaj na hitro ali si naj vzamem čas za to za po porodu?

To je edini strah- pomislek, ki me trenutno navdaja pri misli na nosečnost.

Bojim se, da se bom zredila preko vseh meja in da ne bom mogla nikoli več shujšati.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost in debelost
7.2.2012 19:56:05   
Anonimen
Jaz sem imela 30kg viška, ko sva se s partnerjem odločila za otroka. Začela sem hujšat in se odločila da bom hujšala dokler mi ne uspe zanositi potem pa nehala in skušala ohraniti težo celo nosečnost. Zanosila sem šele po pol leta in v tem času mi je uspelo zgubiti 15 kg. Med nosečnostjo mi sicer teže ni uspelo obdržati ampak zredila sem se samo 5kg tako da je šlo še dobro skozi. Med samo nosečnostjo nisem imela nobenih težav. Porod je bil sicer malo daljši ampak ne vem če je bila za to kriva moja teža. Rodila sem zdravega, velikega otroka. Tako da kar pogumno. Jaz bi se še enkrat odločila enako.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2012 20:16:46   
Anonimen
Ko sem zanosla prvič sem imela 83kg, ko sem šla rodit sem jih imela 108- sem pridelala kar nekaj nepotrebnih kg. Shujšala sem po porodu samo 11 kg. In sem se kljub temu odločla še za enega otročka. Drugič sem imela ob zanositvi 97kg, rodit sem šla z enako težo kot prvič, ko sem prišla iz P sem bila na prednosečniški teži. Kljub temu, da me zdaj čaka veliko dela in discipline, da zgubim te kg, ki so ostali še od prve nosečnosti, mi ni žal, bi se še enkrat odločla enako.
Nisem pa imela nobenih komplikacij v nosečnosti zaradi teže, obe hčerkici sta zdravi, rojeni obe nekaj dni čez rok (porodna teža obeh je bila 3700g) in tudi sam porod ni bil zaradi mojih kil nič težji. Je pa od enega do drugega poroda minilo 20mesecev.

Ti kar pogumno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2012 23:21:48   
Anonimen
Zanosila sem s 108 kg, rodit sem šla s 7 kg več, torej 115 kg, po petih dneh porodnišnice sem bila nazaj na pred-nosečniški teži. Nosečnost zaradi mojih kg ni bila težka, nič visokega pritiska, nič zatekanja, počutila sem se super odlično. Delala sem celo nosečnost (po mojih pojmih je to bil pri meni tudi velik razlog, da se nisem bolj zredila, ker če bi bila doma, bi sam jedla user posted image ). Porod je bil tud dokaj hiter in lahek.

Tak, da če samo zaradi svojih kg ne "upaš" zanositi, se nimaš kaj bati. Ravno tako lahko ima ena suhica težavno nosečnost. Pač malo se paziš, da se ne zrediš full, to ti itak tud ginekolog ob vsakem pregledu reče.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.2.2012 7:29:57   
Anonimen
Jaz sem se tudi tega bala, pa se strah ni pokazal kot upravičen, saj sem se pri prvi zredila za 7, pri drugem pa za 4 kg. Poroda pa sta trajala 5 in 2 uri, brez kakšnih zapletov. Problem pri drugem je bil edino, da sem dan pred tem prebolela hudo virozo in bila posledično precej utrujena. pri prvem pa kot rožica.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2012 7:48:23   
Anonimen
pri prvem sem imela 90kg..v nosečnosti se zredila za 9kg..rodila brez problemov v 3 urah

umes malo shujšala, zdj pa sem se spet pomoje zredila-si ne upam na tehtnicouser posted image
čakam novo nosečnost in upam da se tudi tam nekje zredim

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.2.2012 12:31:56   
Smotkyca

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz sem imela 30kg viška, ko sva se s partnerjem odločila za otroka. Začela sem hujšat in se odločila da bom hujšala dokler mi ne uspe zanositi potem pa nehala in skušala ohraniti težo celo nosečnost. Zanosila sem šele po pol leta in v tem času mi je uspelo zgubiti 15 kg. Med nosečnostjo mi sicer teže ni uspelo obdržati ampak zredila sem se samo 5kg tako da je šlo še dobro skozi. Med samo nosečnostjo nisem imela nobenih težav. Porod je bil sicer malo daljši ampak ne vem če je bila za to kriva moja teža. Rodila sem zdravega, velikega otroka. Tako da kar pogumno. Jaz bi se še enkrat odločila enako.

Ne razumem kako si se zredila za samo 5kg, če teh 5kg vsebuje že samo otrok in maternica. Kaj pa dodatna kri in voda v telesu, plodovnica, posteljica in prsi? :) Ne vem kako je to sploh lahko možno?? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2012 13:04:57   
Anonimen
Ja pa je možno, ker telo energijo črpa iz že pridobljenih zalog. Kot rečeno sem se jaz drugič zredila za 4 kg, pa nisem nič hujšala, so mi še raje bolj pasale sladkarije ipd. samo če ti še vedno ješ za enega, telo pa rabi več, pač počrpa iz zalog. Po domače povedano med nosečnostjo shujšaš.

IZVIRNO SPOROČILO: Smotkyca

Ne razumem kako si se zredila za samo 5kg, če teh 5kg vsebuje že samo otrok in maternica. Kaj pa dodatna kri in voda v telesu, plodovnica, posteljica in prsi? :) Ne vem kako je to sploh lahko možno?? user posted image

(odgovor članu Smotkyca)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.2.2012 14:21:32   
Arwenko
Jaz sem zanosila z okroglimi 100kg, rodit šla s 115. Sama teža mi ni povzročala nekih problemov, ni bilo težav s sladkorjem v krvi, niti s pritiskom, porod je bil hiter in neproblematičen, edino rodila sem pač v 35. tednu, ker mi je odtekla voda, ampak razlog je bila verjetno infekcija. Tako da s tega vidika ni bilo težav. Lahko pa so težave pri zanositvi, sploh če imaš probleme s hormoni no, to pa moraš tako videt. Meni se zdi bolj pomembno kot številka na tehtnici, da ti vzdržujem splošno kondicijo, se pravi se veliko sprehajaš, čisto do konca nosečnosti, jaz sem praktično vsak dan, še večer pred porodom šla na 1 urni sprehod in pomoje je takšna splošna kondicija tisto pomembno. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.2.2012 14:49:11   
Anonimen
jaz sem imela pomisleke kako in kaj, ker imam eno 25kg viška, me je blo zelo strah,da bom tudi mela probleme z zanostivijo. rekla sm si, probali bomo, pa ko bo bo, do takrat sm se pa več gibala, pazila kaj sm jedla in probala shujšat. hitro sem zanosila. ni nobenih večjih problemov kot pred zanositvijo, pač začetniška slabost, bolečine, sm to bi blo lahko tudi, če bi imela teh 20kg manj, vsako telo drugače reagira na nosečnost. čez nosečnost probaj pazit čimbolj da ješ zdravi, da se ne bošpreveč zredila. jaz se prve 4 mesce nism čisto nič. sedaj sem 5,5mescev in imam 4kg več. kljub temu da pazim, sm kaj čmo kile grejo tudi gor... upam, da se bom ko konca čim manj, kr resnično nevem kako bom potem to zgubila. kr včasih mi je še usplo shujšat, zdj pa kaj sm starejša mi je fuuuul težko, kljub strogi dieti in vsakodnevnemu gibanju, nemormo bit vsi suhi :P
imaš redne preglede pri ginekologu, ki kontrolira pritisk in težo. jaz si tudi doma vsa dan zmenitm pritisk, tako da se mam res pod nadzorom, da ne bi šel prej meja... če pa gre, te pa dajo na blage tablete. marsikatera jih mora jemat neglede kakšne so. ene se v nosečnosti zredijo tudi samo za par kg. in to ni nič narobe, če jih imaš že tako preveč. suhe naj bi se več, ker rabijo zaloge za otroke, mi imajo tega več kot preveč user posted image tako da manj ko se zrediš, boljše je... kr pogumno. dokler ne rata pa itak čimveč telovadit, se zdravo prehranjevat in potem to držat skozi nosečnost in bo vse kuluser posted image

(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2012 13:13:52   
Anonimen
pozdravljene,

tudi jaz sem ena izmed tistih ki so startale s prekomerno težo. Tudi jaz sem pred zanositvijo imela 30kg preveč, sedaj sem v 18. tednu. Do sedaj sem se zredila samo 1 kg. Teža mi drugih težav kot bolečine v nogah ne dela.
Se pa pazim da čim bolj zdravo in večkrat na dan jem.

Tako da kar srečno..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.2.2012 12:00:35   
krogec

Ja pa je možno, ker telo energijo črpa iz že pridobljenih zalog. Kot rečeno sem se jaz drugič zredila za 4 kg, pa nisem nič hujšala, so mi še raje bolj pasale sladkarije ipd. samo če ti še vedno ješ za enega, telo pa rabi več, pač počrpa iz zalog. Po domače povedano med nosečnostjo shujšaš.

IZVIRNO SPOROČILO: Smotkyca

čisto možno je, da se med nosečnostjo (skoraj)nič ne zrediš, še posebej je to pri prekomerni teži čisto ok, ker kuriš obstoječe zaloge (v bistvu shujšaš, kar je pa itak ok, če imaš preveč kg); sama sem prvič začela z 52 kg in končala z 61 (imam170cm), teden dni po porodu sem oblekla vse prenosečniške taozke kavbojke, čez tri leta sem začela z 50,5 in dobila 6 kg, iz porodnišnice sem šla s 50 kg; oba otročka sta bila težka dobre 3 kg in velika 50cm - po jusuuser posted image , oba sta dobila same desetke, dojenje je zlaufalo takoj; prva se je sicer rodila 1 teden pred PDP, drugi pa 10 dni pred PDP, obakrat se je samo začelo..
tako da govoriti izključno o teži/kilogramih je lahko zavajajoče

¤ ¤ ¤

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.2.2012 13:20:29   
honey
Tudi sama imam 25+ kg preveč, pa v nobeni nosečnosti nisem imela težav - razen s povišanim sladkorjem (gestacijski diabetes). Sicer je pri 1. nosečnosti trajalo malo več kot 1 leto, da sem zanosila, pri drugi sem šla na IVF, pa nikoli ni bilo nič rečeno, da se je to zgodilo zaradi prekomerne TT. Zdaj, v 3. sem zanosila povsem neplanirano in imam še vedno preveč kg, tako da... Ja, res je dobro, da se začneš zdravo prehranjevat in gibat, ker boš najbrž že s tem izgubila kakšen kg, ampak mislim, da načrtno hujšanje pa ni preveč priporočljivo, če želišl zanosti. Tako so meni svetovali pred IVF-om, saj se ob nenadni spremembi teže poruši hormnosko ravnovesje v telesu in pride do težav z zanositvijo. Drugače sem se pa v obeh nosečnostih zredila za 8 kg in po 14 dneh sem bila na svoji pred-nosečniški teži. Res je, telo črpa iz zalog in tako nimam niti občutka lakote - če bi jedla kaj ali pa ne. 

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.2.2012 14:21:10   
Anonimen
Prva nosečnost, s prekomerno težo - zredila za 2 kg user posted image Potem so šle stare kile dol...(3 tedni -15kguser posted image )

Druga nosečnost - zredila +2kg, nato dieta (NS), sem na-5kg pred zanositvijouser posted image user posted image user posted image

Sploh pa se debelim nosečkam priporoča, da se minimalno zredijo, če že user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
19.2.2012 22:28:45   
Anonimen
Jaz sem rekorderka user posted image Zanosila (drugič!) s 107 kg in rodila s 105 user posted image user posted image , ker mi je bilo slabo od 5. tedna pa do konca, skoz. Do 20. tedna sem še bruhala ko vidra, po 20. tednu nisem več bruhala, samo jedla sem pa samo ribe, meso in solate (zeleno in papriko pa kumare), nič drugega, vse drugo mi je smrdelo za umret, še prav posebej vse sladkarije in jedi iz moke. FUJ!!

Prvič sem jedla več, ker mi je bilo tudi dolgo zelo slabo, pa najbolj mi je vleklo na testenine in krvavice, v klombinaciji seveda user posted image user posted image -O kera beda, ko se zdaj na to spomnim user posted image

Tretjič je bilo zelo podobno kot drugič, slabo do konca, jedla samo mesnino in kumare, papriko, zeleno solato - še en dan pred porodom sem na oddelku kozlala ko šus, ker sem pojedla en grižljaj (ne kos, en pajs!) enega peciva, ki ga je ena delila user posted image

Porod je bil sicer vedno CR, vendar planiran (razen prvič!) ker imam zelo velike otroke. Sicer nobenih težav, ne cukra (vsakič 3 x testi zaradi debelosti in velikih otrok), ne pritiska, nobenega otekanja, aktivna do konca. Vse otroke sem zanosila in rodila debela, ker sem taka vse življenje.

1. zanosila 98, se zredila 12 kil (težav sice rnobenih, počutil asem se pa ko nasedli kit!) , po porodu shujšala nazaj na 95 in sekasneje spet "mal" zredila (otrok 4.560 in 57 cm), CR
2. zansoila s 107, rodila s 105, šla ob dojenju na 95, pa spet nazaj (otrok 4.780 in 58 cm, CR)
3. zanosila z 98, rodila s 95, sem še zmer na 95. (otrok 4.800 in 58 cm, CR)

Ker je bil to 3. CR, smo "štacuno" zaprli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.2.2012 6:36:10   
Anonimen
Pri prvih dveh nosečnostih sem bila mlada frajla in sem se zredila 25 kg, ki sem jih po porodu z lahkoto izgubila. Pred 3 nosečnostjo sem se precej zredila in že začela nosečnost z povečano težo pa še mlada frklja nisem več bila. Do konca sem pridelala 27 kguser posted image in se počutila, kot nasedli kit. Po porodu sem se vzela v roke in krepko zmanjšala obroke, hodila na zelo dolge sprehode in izgubila do konca porodnišlke 32 kg. Če zmanjšaš količino obroka in se redno gibaš, zagotovo izgubiš vse pridelane kg.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?