Torta za dojenčka? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

naja17 -> Torta za dojenčka? (7.2.2012 11:25:32)

[sm=smiley36.gif] Sej vem, mal se hecno sliši... V bistvu bo sin star eno leto in bi mu rada v modelček za soufle naredila eno mini tortico, ki jo bo lahko razmesaril, pa tud prstke polizal. Ker pa zaenkrat še merkam pri prehrani (beljak, čkolada, itd.) + nisem lih neki stručko za peko, me zanima, če ima katera kak recept, predlog, postopek kaj bi mu naredila?

Ta prave, ta velke, ta dobre torte bo pa tašča delala [sm=bravo.gif].

Hvala!

MioBambino -> RE: Torta za dojenčka? (7.2.2012 12:21:19)

Ideja- skuhaj puding in ga daj v "to posodico", da se ohladi. Potem ga "obrni" na krožnik in prelij z čokolado/sadjem,...(odvisno, kaj že je). Bo vredu?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.2.2012 0:36:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mateyka -> RE: Torta za dojenčka? (8.2.2012 9:40:48)

jaz sem naredila domači vanilijev (lahko sadni, če hočeš) puding in savoiardi kekse v plasteh. zgleda kot tiramisu [sm=smiley1.gif]

Vanilijev puding (domač)

1/2 l mleka
2 jajci
4 jedilne žlice rjavega sladkorja
1 dl škroba (gustin) ali bele pšenične moke
1 vaniljev sladkor ali 1/4 izpraskanega stržena vaniljevega stroka

Malo mleka odvzamemo, zmešamo z jajci, sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in škrobom. Preostalo mleko segrejemo. Tik preden zavre, med mešanjem dodajamo jajčno mešanico. Na šibkem ognju kuhamo 10 minut oziroma tako dolgo, da se puding zgosti.
Po želji lahko dodamo med kuhanjem sadje ali čokolado.

lahko skuhaš dvojno količino in narediš torto po tem receptu (s tem da zamenjaš jaffa kekse z marmelado ali sadjem, mrvice pa s kakimmi zdrobljenimi keksi pomešanimi s smetano):
http://www.kulinarika.net/recepti/11126/sladice/enostavna-puding-torta/
[img]http://shrani.si/f/3v/q/4HcAApC8/pudingtorta.jpg[/img]

Hope2 -> RE: Torta za dojenčka? (8.2.2012 10:34:47)

ena varianta so tudi palacinke, ki jih naredis z ali brez rumenjaka in z radensko. ko jih speces pa vzames model za piskote, npr zvezdo in izrezes vec zvezd, ter zlozis v tortico. vmes namazes z zmiksanim sadjem ali pretlaceno banano, polijes s sadjem

Stran: [1]