pika74 -> Dobro jutro! (1.9.2005 20:21:57)
|
Pri meni navadni ginekološki pregled ni nič pokazal.
Pokazal je v bistvu šele čas, ko rezultata ni in ni bilo - in ga žal še vedno ni.
Kdaj se je pri meni pokazalo? Hmm naj pobrskam po možganih.
Tu gre za izločanje.
- Najprej moraš eno leto čakat in bit pridna.
- Če po enem letu nič ni, ti - no vsaj meni se je tako zgodilo - pomolijo list, da si meriš bazalno temperaturo, da G vidi, če imaš normalne cikluse (z ovulacijo...)
- Potem so pri naju naredili spermiogram. In ker je bil OK...so
- potem meni predpisali klomifen za 3 mesece, da bi videli, če bo sedaj uspelo. S tem naj bi spodbudili ovulacijo (čeprav je v bistvu bila).
- tik pred klomifenom sem šla dat še kri, kjer so pregledali delovanje hormonov - in ker je bilo OK, je sledil klomifen.
- Ker s klomifenom ni bilo nobenega rezultata - se pravi ni bilo dveh črtic oz. nosečnosti, se je G odločil za...
- HSG - to je slikanje maternice in TUKAJ SE JE ŠELE VIDELO, KAJ JE NAROBE. Tukaj je moj ginekolog prvič rekel, vi imate pa saktosalpinks (vrečkaste jajcevode). Rekel je, da so neprehodni in da bo potrebna laparoskopija.
- Seveda je sledila laparoskopija in histeroskopija.
- potem ti dajo 6 mesecev (vsaj meni so jih "dali") za poskušanje. In če v tem času ne rata, ... mi je rekel G, da bomo potem šli na umetno oploditev (IVF).
No, tole je malo daljši odgovor, pa vseeno. Mislim, da boš razbrala bistvo.
Torej pri meni je G. ugotovil, da je nekaj narobe dejansko šele pri HSGju. Vsaj kar se tiče preiskav.
Drugače ti pa čas (po enem letu neuspešnega poskušanja) lahko pove, da nekaj ni čisto OK.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Lp
Pika74
|
|
|
|