Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Vzdrževani člani- vloga 6.2.2012 18:40:27
|
|
|
|
liliana
|
To izpolniš le v primeru, če ima tista oseba, ki uveljavlja olajšavo tako nizke dohodke, da olajšave za VDČ ne more izkoristiti, ker mu že praktično ves dohodek zajame njegova splošna olajšava....in zato ostane del olajšave za VDČ neizkoriščen in potem drugi starš izpolni to rubriko, davčna pa mu upošteva tisti del olajšave, ki je prvi starš zaradi nizkega dohodka ni mogel izkoristiti..... Kolikor sem razumela iz tvojega pisanja je bolje, da se odločita za standardno delitev uveljavljana olajšave....10 mesecev ti, 2 meseca mož.....
|
|
|
|
RE: Vzdrževani člani- vloga 6.2.2012 20:03:41
|
|
|
|
Shorty_
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana To izpolniš le v primeru, če ima tista oseba, ki uveljavlja olajšavo tako nizke dohodke, da olajšave za VDČ ne more izkoristiti, ker mu že praktično ves dohodek zajame njegova splošna olajšava....in zato ostane del olajšave za VDČ neizkoriščen in potem drugi starš izpolni to rubriko, davčna pa mu upošteva tisti del olajšave, ki je prvi starš zaradi nizkega dohodka ni mogel izkoristiti..... Kolikor sem razumela iz tvojega pisanja je bolje, da se odločita za standardno delitev uveljavljana olajšave....10 mesecev ti, 2 meseca mož..... ves dohodek zajame njegova splošna olajšava....in zato ostane del olajšave za VDČ neizkoriščen in potem drugi starš izpolni to rubriko, davčna pa mu upošteva tisti del olajšave, ki je prvi starš zaradi nizkega dohodka ni mogel izkoristiti..... Kolikor sem razumela iz tvojega pisanja je bolje, da se odločita za standardno delitev uveljavljana olajšave....10 mesecev ti, 2 meseca mož..... saj to je ne vem, ker lani sem dobila manj ven kot letos, za moža pa ne znam izračunat
|
|
|
|
RE: Vzdrževani člani- vloga 6.2.2012 20:18:26
|
|
|
|
*bubi*
|
Tista vrstica je v primeru, da ti napišeš za celo leto, mož pa uveljavlja razliko. Ker DURS sam izračuna, koliko olajšave so tebi priznali, preostalo pa dajo njemu. Pa saj na informativnem izračunu vidiš, koliko olajšave se ti upošteva - če je to za cel znesek ali ne.
|
|
RE: Vzdrževani člani- vloga 6.2.2012 21:22:06
|
|
|
|
Shorty_
|
evo sem naredila info primer, koliko olajšave je tu priznane vsa ali ne? - Splošna olajšava 3.143,57 - Osebna olajšava, ki se prizna invalidu s 100% telesno okvaro 0,00 - Osebna olajšava, ki se prizna zavezancu po dopolnjenem 65. letu starosti 0,00 - Olajšava za plačane premije prostovoljnega dodatnega pokojninskega zavarovanja 0,00 - Posebna olajšava za vzdrževane družinske člane (skupaj) 2.319,50 Zmanjšanje dohodnine v višini 13,5% odmerjene pokojnine, nadomestila ali priznavalnine 0,00 Odmerjena dohodnina 1.208,98 Skupaj akontacije in tuji davki 1.783,77 - Skupaj akontacije 1.783,77 - Skupaj tuji davki 0,00
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?