Smučanje v Gerlitznu (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


dana -> Smučanje v Gerlitznu (6.2.2012 14:36:44)

Bom tu vprašala, ker vem, da bo največ odziva.

V sredo bi šli smučat pa me zanima, če je bil kdo od vas v zadnjem času tam in kako je z višino snega, kakšno je smučišče na sploh. Piše, da naj bi bilo namenjeno družinam. Mož smuča že od malih nog, tamali smuča drugo leto, jaz pa tudi in sem res zgolj začetnik. Smučam samo po modrih progah, ker so rdeče zankrat še prestrme. Ker navsezadnje smučišče ni tako blizu (smo iz okolice LJ) me zanima kakšne so proge, da ne bomo zdaj gor prišli in bom lahko samo gledala kako se bodo drugi vozili.

Pa še vprašanje glede vinjete? Najbrž jo kar moramo imeti, kajne?

Hvala za odgovore,
dana




HuAnita -> RE: Smučanje v Gerlitznu (6.2.2012 14:39:02)

Jaz sem bila lani spomladi, marca...
Ena proga je bila tam otroška, ob začetku. Drugače so mi proge super, le da so najboljše zelo visoko, par km je vmes, tako da se še dobro spomnim, da sem se po riti v dolino vozila, ker na smučah nisem mogla več stati...
Proge na vrhu so tudi modre, kaki 2 po mojem primerni tudi za začetnike.




roladica -> RE: Smučanje v Gerlitznu (6.2.2012 14:50:02)

Glede vinjete, mislim da če greš čez Korensko sedlo je ne potrebuješ. Je pa verjetno malo dlje.




riders -> RE: Smučanje v Gerlitznu (6.2.2012 15:00:06)

Ko se pripelješ z gondolo gor, imaš eno kratko modro progo (moraš še na dvosedežnico). Pa na vrhu te iste dvosede imaš potem še krožničke, samo tista proga je pa po moje celo zelena, čisto položna. Ena fajn modra je bolj na vrhu. Do nje prideš od gondole s štirisedežnico. Tam potem najdeš to modro, ob njej je osemsedežnica, z njo se potem voziš. Je zelo položna, edino na koncu je malo strmine, samo ni sile, ker je cela proga zelo široka. Je pa res, da je na tej progi vedno največja gužva.

Ko sem se jaz še bala spustiti po rdeči progi, sem se gor preprosto usedla na štirisedežnico in se peljala dol. Pa nisem bila edina. Sej mal mi je bilo nerodno, ampak rajši nerodno kot da sem polomljena.

Drugače je pa Gerlitzen meni najljubše smučišče, ker tudi nisem glih dober smučar (sem se zelo pozno naučila smučat).

Aja, še vinjeta. Če greste čez predor Karavanke, je treba plačati najprej predor in potem še avtocesto, če greste po njej do Gerlitzna. Lahko pa greste iz predora ven na prvi izvoz, do tam preverjeno vinjeta ni potrebna.




potepinček -> RE: Smučanje v Gerlitznu (6.2.2012 16:54:25)

Mi smo smučali par dni takoj po novem letu. Bilo je super. Snega je bilo nekje 30 cm, vendar je bil sneg zelo v redu in na progi ni bilo videti kamenja, razen čisto na vrhu, kjer je sneg izpihavalo. Proge zate se bodo našle, saj je tudi naš triletnik veselo smučal na krožnikih na vrhu sedežnice.

Lepo smuko![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]