liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika Po mojem mnenju nisi... Pred nekaj dnevi sem poslušala zdravnika, ki je rekel, da je največja neumnost naročanje bolnikov. Če je človek bolan, se ne more naročit čez dva dni, ampak pride še isti dan. Ura je pa takointako nepomembna, pri velikem št. bolnih pacientov je treba pač čakat. Nekaj takšnega je rekla tudi hčerina zdravnica. Naročamo se samo, če potrebujemo napotnico, če je pa bolna, pa jo bo vzel tisti zdravnik, ki bo takrat delal. HB za realne zdravnike in sestre Ne, pa ni treba čakati.....ker redke so tiste bolezni, ki so življensko nevarne, ko gremo k zdravniku....in še takrat običajno rešilca pokličemo...... Jaz še ko grem k dežurnemu zdravniku (sicer se tega redko posložujem) pokličem...... Moj nekdanji ginekolog je bil malo pred penzijo.....pri njem ni bilo naročanja....je 30 žensk "njegova" sestra naročila ob 6 uri, .....za obisk ginekologa sem si morala vzeti dopust......ker sem prišla ob 6 uri (bil je pač sistem, kdor prvi pride, prvi melje) in prišla domov ob 13. uri....ginekologu in sestri je bilo fajn....on je mislil, da če že 40 let ženska pri zdravniku čaka 5 ur, lahko še naslednjih 40 tudi...... Potem je ginekolog odšel v penzijo.....zamenjala ga je mlada ginekologinja, ki je uvedla naročanje.....sestre so seveda na začetku malo grdo gledale (seveda to predstavlja malo več dela......prej 30 žensk naročih na 7. uro, zdaj pa moraš vsakih 15 minut vpisovati novo žensko....)...pacientke smo pa bile grozno zadovoljne....ker si bil naročen ob 9.15 in si ob 10.00 že končal.... Tudi pri pediatrih naročijo za isti dan....in če otroka boli grlo, če ima malo povišano temperaturo, če se mu solzijo oči, če že 2 tedna kašlja (zaradi takih zadev običajno otroke vozimo k zdravniku) ni tako zelo nujno, da ne bi mogel otrok počakati uro ali dve še doma, ko mame pokličemo k zdravniku...in če ni sistema naročanja, bi moral itak uro ali dve ali pa še več, čakati v čakalnici, kjer se mimogrede naleze še česa drugega..... Meni je to naročanje zelo super......pokličem, če je hčerka bolna, me sestra vpraša, če mi odgovarja ta ali ta ura....ponavadi mi, če mi ne, povem da ne in me naroči za kako uro....in sem ob uri, ko sem naročena tam, čez največ 45 minut ali uro.....(če pridejo seveda kake nenaročene vmes ) pa sem že v lekarni.....meni se to zdi precej bolje, kot pa da z bolnim otrokom pridem ob sedmih v čakalnico, kjer čaka že vsaj 20 drugih otrok in najmanj 30 odraslih spremljevlcev in se vrnem ob 12. uri domov.....bolnemu otroku pa pač tudi ni lepo nekaj ur v nabito polni čakalnici čakati......
|