Delitev premoženja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Julija08 -> Delitev premoženja (4.2.2012 10:39:24)

Situacija je taka.
Moja starša sta se ločila pred cca. 15 leti. Pri tem nista delila premoženja, saj sta oba ostala v hiši. Hiša je napisana samo na mojo mamo, ker je dobila darilno parcelo in ne vem zakaj, pač je napisano samo na mojo mamo.
Hišo sta naredila skupaj, ati je delal praktično vse pri hiši.

Sedaj v hiši živi tudi novi partner od mami (pravi hudič)...mami ful pumpa, da bi očeta vrgla iz hiše itd. Zanima me kakšen je postopek, da hišo razdelita sedaj oz. da se vpiše lastništvo očeta.

Kakšen je postopek, da unega partnerja vržemo iz hiše?

cotton -> RE: Delitev premoženja (14.2.2012 21:38:53)

če prav razumem je mama dobila podarjeno parcelo na kateri sta z očetom v času trajanja zakonske skupnosti zgradila hišo. v zakonu pridobljeno premoženje se načeloma deli na pol - mama bi kvečjemu lahko uveljavljala večji vložek (odvisno koliko je bila parcela vredna). Enako bi lahko uveljavljal oče, če je npr. več vlagal v gradnjo hiše. Oče mora dat na sodišče zahtevo za delitev premoženja -  trajati pa utegne dolgo, ampak druge ne bo, ker bo sicer lahko mama hišo prodala, potem bo pa res štala. novega ne morete spraviti z bajte, če mu mati tam dovoli bivati. če je hiša dvostanovanjska pa lahko naredita tudi fizično delitev in nov vpis v zemljiško knjigo. načeloma pa bivanje v isti hiši po ločitvi ni najbolj higienična.

Stran: [1]