|
RE: od katerega leta jim zaupate, da so kakšn... 18.2.2012 5:18:03
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i OK.. ne morem verjet kakšna zgražanja, če 5 letnika pustiš doma samega 15 minut - zato, da odneseš smeti, da skočiš v trgovino, da ne vlačiš bolnega z 39C pri 0C v sabo, ko pelješ bratca v vrtec... Ko smo bili mi majhni, smo pri 4h, 5h letih sami hodili v vrtec, cele dneve smo se SAMI podili po igrišču, hodili smo v trgovino, do babice, ki je stanovala blizu,... Dobro - tega danes ne bi naredila zaradi prometa, zaradi vseh zgodbic, ki jih slišiš,... AMPAK - če smo bili 30 let nazaj dovolj zreli za vse zgoraj našteto, imamo pa zdaj totalno nesamostojne, nezrele, nevzgojene in nepredvidljive otroke, ki jim v istih letih niti toliko ne zaupamo, da 15 minut doma sami gledajo risanke? Ma dajte no pretiravat... Še eno zgražanje. 39 stopinj, bolan otrok in tako zelo pomembno v trgovino . Marsikaj se lahko zgodi pri taki visoki vročini. In ko že pišete kaj je bilo nekdaj inkaj danes. Mama je naju s sestro pustila same doma, sicer sva bili že v OŠ, višji razredi. Sestra je iemal menstrualne krče, dala ji je tablete. Sestra pa še večje krče dobila, v glavnem grozno je bilo že samo gledat. Ne bom nikoli pozabla tega prizora, pa klicat strica in rešilca. Zato bolan otrok ne sodi sam dam, celo pa manj kot 5 let star, ap kaj ste normalne- samo zato, da je treb av trgovino it oz da bodo bolj samostojni- prej travme dobijo, kot ap samostojnost In se strinjam z ronjo. Ja vse to smo počeli, ampak smo imeli srečo. Poznam vsaj 2 primera ko jih je traktor povozil, 1 primer, ko jih je kombanj zmečkal, 1 primer, ko si je 4 letnik s sekiro odrezal 3 prste, 3 primere, ko jih je avto ali avtobus povozil do smrti, 1 primer ko je otrok pristal pod nogami krave, en kup primerov, ko so med skrivalnicami padali iz skladovnice drv, iz senika iz kmetijskih strojev.... Ogromno nesreč se je zgodilo včasih, ampak mi smo imeli samo srečo Ravno včeraj sva se s sestro pogovarjali, kaj vse sva počeli, ko ni bilo staršev doma. Ko sta prišla domov, pa sta ju počakala 2 angelčka, ki se delata da čistita, brišeta prah, da starejši čuva mlajšega, se delata da spita..... mi kar da malo mislit, kaki smo res bili včasih in dvomim, da so lahko kaj bolj pridni danes. In zaradi vsega tega nisem nič kaj bolj samostojna ali zrela . Sem bila zelo dolgo časa zelo sramežljiva in nesamostojna....Mam občutek, da je moj otrok zdaj bolj samostojen in iznajdljiv v novih situacijah, nič sramežljiv in tudi zrel za svoja leta. Tega se lahko nauči tudi na drugačen način in ne samo na tak način, da jaz izzivam usodo in ga puščam samega doma.
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.2.2012 5:34:02 >
|
|
|