pelin -> RE: podaljšano bivanje? (3.2.2012 15:09:01)
|
No , veliko je odvisno predvsem od učiteljice, ki ima podaljšano bivanje čez....mi imamo dobro in slabo izkušnjo...žal sta zaradi najinih služb bila oba primorana hoditi v opb, vendar hči z veseljem, sin pa z muko...Hči je imela namreč zelo mlado in energično učiteljico, ki jih je vsakodnevno vodila ven, ali v telovadnico, v knjižnico, v računalniško učilnico ...veliko so se presmejali, igrali družabne igre, ustvarjali...V bistvu ji je uspelo , da so imeli otroci narejeno nalogo in se hkrati sprostili in zabavali, tako da ji je bilo tam lepo in ni smo imeli zaradi tega nobenih težav....Pri sinu je bilo krepko drugače...Učiteljica pri njem je bila takšna tik pred penzijo s sto in eno tegobo in slabimi živci...V osmih mesecih ni otrok niti enkrat peljala ven, v telovadnico ali kaj podobnega...V razredu jih je razsedla tako, da so sedeli v klopi po eden in so morali biti tiho, ter ves čas nekaj pisati ( tudi če so že končali nalogo), barvati, ...skratka se igrati individualno in sede za mizami...Ker je seveda otroke , ki so dali mir cel pouk začelo po svoje tudi razganjati (kar se nič ne čudim pri sedem in osemletnikih po petih urah zbranosti in sedenja pri pouku)nas je nekaj vsakodnevno pričakala na pragu in nam otroke totalno skritizirala...Naš fant je v opb hodil s strašno muko, čeprav je dokaj discipliniran otrok...njemu sem polepšala dan, če sem lahko prišla ponj po pouku...Hči je obiskovala opb kar 4 leta, sin le 8 mesecev...Zaradi njegovega odpora in neizboljšanja situacije, smo malega raje začeli navajati na javni prevoz, da se je začel voziti domov in potem tisti dve urici raje počakal doma...
|
|
|
|