cesta Ljubljana - Hrastnik (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


sanasan -> cesta Ljubljana - Hrastnik (2.2.2012 20:26:52)

V soboto moram biti okoli 11h dopoldne v Hrastniku. Doma me strašijo tudi zaradi snega....je cesta res tako ovinkasta in nevarna? Kako je v primeru snega?

Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





K_a_t_i -> RE: cesta Ljubljana - Hrastnik (2.2.2012 21:53:11)

Čisto normalna cesta. Če ne maraš ovinkov, se pa pelji do Trojan in nato čez Izlake-Kisovec-Zagorja do Hrastnika. Od Troojan dalje so še vedno ovinki, ampak lep kos poti se jim pa ogneš.
Lahko še dodam - meni je kot domačinki cesta simpatična (poznam vse ovinke), ampak moj dragi pa, kadar gremo v Trbovlje (tudi iz LJ) nikoli ne pelje za Savo - pravi, da mu je cesta zoprna. Tako da stvar okusa [sm=smiley36.gif]




funšterc -> RE: cesta Ljubljana - Hrastnik (2.2.2012 22:06:00)

Sem iz Zasavja in ti povem tole, odloči se pa sama:
Ob povprečnem dnevu porabim iz vzhodnega konca Ljubljane normalne vožnje (ne čisto po omejitvah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) čez Litijo 50 min, čez Trojane pa 40 min. Vendar tudi cesta od Trojan do Zagorja v poledici ni ravno udobna, najbolj pazi od Izlak do tovarne YTONG (cca. 5 min vožnje), tam je v slabem vremenu zelo spolzko. Pa tudi s Trojan dol je nekaj serpentinastih ovinkov. Od Trojan do Zagorja porabiš 15 min.
Če greš pa čez Litijo se pa cesta "vleče", veliko je prehitevanj - kar je malo srhljivo, malo pred Litijo je tudi malo več ovinkov. Od Litije naprej imaš pa cesto in na eni stani Savo, na drugi strani pa strm hrib - skale in zato se nekateri na tej cesti slabo počutijo.
Tudi če greš čez Trojane boš morala del poti za Savo, vsaj od Zagorja naprej (ali Trbovelj).




špelin@ -> RE: cesta Ljubljana - Hrastnik (2.2.2012 22:14:35)

IZVIRNO SPOROČILO: sanasan
V soboto moram biti okoli 11h dopoldne v Hrastniku. Doma me strašijo tudi zaradi snega....je cesta res tako ovinkasta in nevarna? Kako je v primeru snega?

Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Predlagam vlak.

Čeprav v soboto povezave niso tako idealne kot med delovnim tednom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image]




funšterc -> RE: cesta Ljubljana - Hrastnik (2.2.2012 22:21:59)

Tole z vlakom je res dober predlog. V ljubljanskem koncu ustavi že v Polju in Zalogu, če si iz vzhodnega konca. V Polju kupiš karto na vlaku. Vozi tudi ob poledici in snegu - preverjeno.




Stran: [1]