spet o spanju in uspavanju (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


zirafica -> spet o spanju in uspavanju (2.2.2012 13:45:20)

Pozdravljene!

Naša skoraj 6 mesečna deklica ga glede spanja vsebolj biksa. Kmalu po rojstvu je začela spati zelo lepo: od 19. 30 je podaljševala spanec že tja do 2. 30 ali 3. 30 in potem še do nekje 8. 00 ure. Krasno.
Sedaj se že kakšen mesec zbuja prej (00.30, 01. 30) ter potem spi še do 05 ali 05. 30, ko postane čisto budna. Se pogovarja, smeji- seveda v tem ne sodelujem, saj bi jo tako samo še spodbujala. Potem po kakšni urci zopet zaspi nazaj. Pridejo tudi noči, ko se zbuja na 4 ure. Seveda ji vedno ponudim flaško, vendar lakota vedno ni vzrok, saj včasih res poje vse, včasih pa skoraj nič. In tako se sprašujem, kaj je vzrok tega zbujanja. Čez dan spi dvakrat po pol do ene ure, včasih uro in pol.
Naj povem še to, da se tudi uspava zadnje čase na rokah-tako podnevi kot zvečer. Tudi to je prišlo kar čez noč, pač nekaj večerov je zvečer jokala, tudi bruhala in tako misliš, da je kakšna bolezen, pa je bilo hvalabogu vse v redu. Ampak uspavanje na rokah je pa ostalo. Nekje sem prebrala, da je tudi ta vrsta uspavanja-na rokah lahko posledica slabšega nočnega spanja.
Če jo položim v posteljico, bo sitnarjenje, čez čas pa jok.

Torej, mamice kaj svetujete. Kako ste ve "poštimale" spanje vaših otrok. Saj vem, da dojenčku ne moreš kar nekaj vsiliti, da ima različna obdobja, ampak vsaj to uspavanje na rokah bi rada spremenila, ker je tudi fizično že naporno.
Vem, da tako majhni dojenčki še ne izsiljujejo, sigurno pa ve, kaj je fajn in kako to doseči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Prosim za kakšen nasvet ...




lily32 -> RE: spet o spanju in uspavanju (2.2.2012 14:20:04)

Lahko, da so krivi zobki.
Naša ima obdobja, ko se zbuja na eno uro in pol do dve uri in po kakšnem tednu pokuka na plano zobek. Potem sledi obdobje, ko spi po 4-5 ur v kosu, pa se spet vse ponovi. Kaj čmo, tako je. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




zirafica -> RE: spet o spanju in uspavanju (2.2.2012 15:49:52)


IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Lahko, da so krivi zobki.
Naša ima obdobja, ko se zbuja na eno uro in pol do dve uri in po kakšnem tednu pokuka na plano zobek. Potem sledi obdobje, ko spi po 4-5 ur v kosu, pa se spet vse ponovi. Kaj čmo, tako je. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


Sem že pomislila na to, ampak čudno mi je, da ne joče ali sitnari, bi pričakovala, da zobki bolijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




manna -> RE: spet o spanju in uspavanju (2.2.2012 16:24:54)

Hm..ne morem ti povedat kako smo to poštimali, ker nismo nič še poštimali. Lahko pa povem da je pr nas isto. Pa imamo že drugega otroka, pa je spet isto. Pač ratajo tam okol 5 meseca že bolj "veliki" in niso več kar takoj zaspani, oziroma ne znajo se umirit in ne znajo zaspat. Taki so dojenčki, no vsaj naša dva sta oba bila taka, oz. eden je še. Naš gospodič čez dan spi 3x po pol ure (uspava se v pestunji ali v rokah), ponoči pa se zbuja najmanj na 3 ure, včasih celo na 1,5 ure. Zjutraj okrog 6h je že vsa buden, še pred 8h bi pa spet spal...skratka...zmešnjava. Sploh nevem več kdaj je lačen ali samo zaspan?! S tem da je še dojen, tako da sploh nimam občutka kdaj kaj popije in kdaj ne.




manna -> RE: spet o spanju in uspavanju (2.2.2012 16:27:20)

Aja, no, še to dodam, pri starejši hčerki je to kar nekako samo minilo, in sicer kadar je imela že nekako bolj redne obroke goste hrane in se je čez dan s plazenjem bolj utrudila, tako da je potem ponoči bolj trdno spala. To pa je bilo tam nekje okrog 9.meseca.




zirafica -> RE: spet o spanju in uspavanju (2.2.2012 16:46:06)


Manna tale tvoj odgovor mi je v tolažbo, ker okrog mene so mamice, katerih dojenčki vsi lepo spijo, lepo jejo GH, pri naši pa, kot si opisala svojo ne veš, kdaj je lačna, kdaj zaspana ... ko je komaj začela kazat nek urnik, je spet čist vse pomešala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Stran: [1]