Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 2.2.2012 19:19:16
|
|
|
|
nananaja
|
Je pa verjetno razlika, da nekateri plačujemo dejansko stanje, drugi paušal in potem dobite poračun? Nam konkretno se pozna razlika, ker so pri osnovnem paketu zaračunavali dodatek za visoko porabo, ki ga pri paketu z mesečnim sporočanjem ne zaračunavajo. Pa še cene so malenkost nižje. Tako je pri Elektro Gorenjska.
|
|
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 2.2.2012 19:23:48
|
|
|
|
tasa_m
|
50 kvadratov, kuhamo na elektriko, imamo pa 34€ na mesec, ponavadi pri proračunu za kakšen € v dobrem :)
|
|
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 2.2.2012 19:55:49
|
|
|
|
Paštetka
|
IZVIRNO SPOROČILO: posh IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Kliki, mislim, da je plin. Kaj pa vem. Na računu piše ogrevanje S tem, da je tukaj noter mislim, da celo zajeto ogrevanje vode. Pri nas je plus, da imamo ogromno oken in zelo dobro izolacijo in čim malo posije sonce se že stanovanje ogreje. Npr. Ko sem prejšnji ten prišla iz službe mi je termometer kazal 22 do 23 stopinj v stanovanju brez ogrevanja, ker je termostat nastavljen na 19 stopinj,ko nas ni doma. Paštetka, tudi mi imamo veliko oken, ampak nisem zadovoljna z njimi. To je res, se hitro zagreje ko je sonce, prav tako zaradi tega poleti klima odžira elektriko. Pozimi pa se shladi v trenutku (cele stene v steklu), pa pokurimo plin za gretje. Meni se zdi, da so ta okna slab izolator. Elektrike imamo cca. 40 eurov mesečno. Posh, jaz sem zadovoljna z okni. Poleti ni vroče. Na zunanji strani imamo ena taka senčila, ki pomagajo. Tako, da klimo redko vklopimo. Jaz sem alergična na klimo doma . Mi sicer nimamo cele stene v steklu so pa vsa okna od tal do stropa.
|
|
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 2.2.2012 21:30:57
|
|
|
|
posh
|
Pri nas je bilo prejšnje poletje 28stopinj brez klime. Sovražim jo tudi jaz, iz dna duše, ampak nisem mogla brez .
|
|
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 3.2.2012 8:12:14
|
|
|
|
Tutan
|
Imamo 45€ mesečno zA 200 kvadratnih metrov veliko hišo. Pri poračunu smo dobili nazaj okoli 9€ , tako da plačujemo kar realno (mesečni pavšal). Imamo pa vse gospodinjske aparate nove - in pa A+ razreda. V večini tudi varčne žarnice (samo ponekod, kjer se bolj redko uporablja luč - hodnik, klet, imamo menda še kar navadne - in to zato, ker ne pregorijo, da bi jih menjali ). Tudi sušilca pozimi uporabljam (cca 6 pralnih strojev), ampak v večini čez vikend ali ponoči. Klimo poleti redkokdaj uporabljamo, pri ogrevanju pa se velika okna na sončni strani ogromno poznajo. Poleti jih pa zasenčimo, tako da je super. Edina naša napaka je, da že v štartu nismo razmišljali o toplotni črpalki, kar bi sicer položnico za elektriko malo povišalo, bi se pa znebili bedastih zneskov na položnici za plin (kar pa je povsem druga zgodba)....
|
|
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 3.2.2012 8:21:11
|
|
|
|
jagoda77
|
pozimi 40 eur/mesec, poleti cca 30eur/mesec... vse varčne žarnice, pomivalc, pralni stroj laufajo samo ob poceni toku, kuhamo na elektriko, samo A+ gospodinjski aparati, hiša velika 160 kvadratov... nič ne gori ali laufa v tri dni :) se mi pa zdi neka čist zmerna poraba... nimamo klime, ker je ne rabimo, hiša je dobro izolirana, tako da poleti ne preseže 22C
|
|
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 3.2.2012 14:10:45
|
|
|
|
Star_a
|
Skoraj 80 e. Sem čist zadovoljna.Prej smo imeli skoraj 100,tko da ob poračunu smo imeli v dobro več kot 300 e
|
|
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 3.2.2012 21:02:59
|
|
|
|
Kerensa*
|
Slabih 65 m2, 2 odrasla, 2 otroka, 1 pes, pomivalni in pralni stroj, hladilnik s skrinjo, 2 računalnika, 2 TV-ja, 2 hi-fi stolpa, 4 GSM adapterji, 2 namizni lučki, 6 stropnih luči, sesalec, pečica (kuhamo na plin - poraba 6€/mesec), mikrovalovka... cca. 40€/mesec pri Gen-I. Plačujemo po sprotni mesečni porabi, brez pavšalov in poračunov.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 3.2.2012 21:06:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 3.2.2012 21:15:01
|
|
|
|
liliana
|
37 EUR pri Elektro Maribor (od zdaj naprej bo kake 3 EUR več, ker so za 9% podražili ).....hiša 85m2, pralni in sušilni stroj, 1 hladilnik z zamrzovalnikom.....druga električna oprema pa standardna (luči, računalnik, tv.....), kuhamo na plin, voda je na plin....
|
|
|
|
RE: Koliko imate elektrike? 3.2.2012 21:52:22
|
|
|
|
Peli
|
Mi imamo 75€, po porabi, meni se zdi to kar veliko, za 5-člansko družino. Naši porabniki el. so - pralni in sušilni stroj cca.6x/teden, hladilnik in mala zamrzovalna omara, pomivalni stroj, štedilnik, pečica - kuha se vsak dan, ker sm doma, luči, 1 prenosnik, ki je prižgan cel dan, TV je prižgan mogoče 4 ure dnevno - ali manj, akvarij, mikrovalovna. Grejemo se z drvi, prav tako vodo ogrevamo na drva. Ni to veliko Ampak jest se tolažim s tem, da šparala pa ne bom pr pranju al sušenju, dokler za internet ni škoda dnarja...
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?