blaža -> RE: vanilijeva krema (5.2.2012 17:31:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: Tutan IZVIRNO SPOROČILO: blaža najbolj simpl ti je, da skuhaš malo bolj na gosto vanilijev puding, v vrelega še ene dva rumenjaka pokuhaš in pol, ko se to dobro ohladi, vmešaš stepeno smetano. to je taka izi, hitro narejena vanilijeva krema, brez kompliciranja. Koliko mleka je to? Polovica? Bom jutri (dobimo obiske) ščarala tortico, pa se mi zdi, da bi tale vanilijeva kremica precej pasala. A lahko spodaj naložim sadje? Mleka daš npr, če daš za dva pudinga, kar bi bilo ponavadi za 1l mleka, daš npr 750ml. neki takega, da ni cel liter, ampak tri četrt. Prvič ko sem iskala, sem naletela na 0,5l 2 pudinga http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3045 in pride ravno prav trdo-mehko. Sem že pomislila, da bi dala več mleka pa me je bilo strah, da bo premehko oz pretekoče. Bom naslednjič probala z več mleka in 2 rumenjaka. ma lej. Od pudingove gostote je tudi odvisno kolko cajta ga pokuhaš. Če ga prej odstaviš, maš lahko tudi pol litra mleka za dva pudinga, ma če bi ga dlje mešala, da se do konca naredi, bi blo to pol malo bolj gosto, mogoče celo malo preveč. No pol se itak v smetano vmeša in je spet odvisno kolko smetane daš,.. Jaz delam to bolj po občutku.
|
|
|
|