Zemljiškoknjižni predlog (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


LoCa -> Zemljiškoknjižni predlog (31.1.2012 16:05:36)

Mogoče katera ve konkretno, ali lahko sama fizično vložim zemljiškoknjižni predlog (darilna pogodba, durs in notar urejeno), tako da grem tja in dam vse papirje? Ker na telefon ne odgovarjajo, na mejle tudi ne, notarji pa o tem "ne vejo". Nek link imam (http://www.mp.gov.si/si/storitve/zemljiska_knjiga/pogosta_vprasanja/), ampak kljub temu da se imam za pismeno, pač ne razumem, kako lahko to uredim [sm=zmeden.gif]. Koliko pa je potem za plačat?

Hvala za pomoč.




TomTaylor -> RE: Zemljiškoknjižni predlog (31.1.2012 16:20:04)

Zemljiškoknjižni predlog za vknjižbo lastninske pravice v svojo korist v vrstnem redu vložitve tega predloga lahko predlagatelj vloži tudi na zapisnik pri sodišču, tako da se med uradnimi urami zglasi pri zemljiškoknjižnem sodišču na območju katerega je nepremičnina (enajsti odstavek 125.a člena ZZK-1).   S podajo zahteve za vložitev zemljiškoknjižnega predloga na zapisnik bo zemljiškoknjižni referent sestavil elektronski predlog, pretvoril listine v elektronsko obliko in jih sprejel v hrambo. Takšen način vložitve zemljiškoknjižnega predloga je mogoč le v primeru, ko se predlaga vpis lastninske pravice in ne vpis ostalih stvarnih pravic.   *Strošek vložitve zemljiškoknjižnega predloga neposredno pri sodišču:

sodna taksa po Tar. št. 9.10 upoštevaje Tar. št. (pdf)


Kaj pa ni jasno?




TomTaylor -> RE: Zemljiškoknjižni predlog (31.1.2012 16:27:04)

aja, zdej sem kliknila na tarifo - matr je res tak obrazec, da te srat prime [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Taksa se obračuna glede na vrednost nepremičnine, ki je predmet pogodbe in za katero iz listin izhaja njena vrednost. Tako izračunani taksi pa se doda še 40% pribitek na sestavo vloge in hrambo listin.

Tale tarifa je bolj pregledna, dodaš samo +40% pribitka:
http://www.mp.gov.si/fileadmin/mp.gov.si/pageuploads/2005/PDF/110505_Taksna_tarifa9.10.pdf


Primer: če je vrednost nepremičnine 15.000 EUR se odmeri taksa na 20 EUR + 8 EUR pribitka, skupaj torej 28 EUR.




LoCa -> RE: Zemljiškoknjižni predlog (1.2.2012 7:26:31)

se pravi, pri meni gre za lastninsko pravico in lahko grem sama. ampak verjetno me v vsakem primeru pride stat manj, če sama nesem, kot pa da to naredi notar namesto mene - trenutno nimam dostopa do teh strani k so na zgornjem link, ampak po spominu je razlike kakih 30 ali 40 evorv (pač namesto stanja v vrsti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]).




TomTaylor -> RE: Zemljiškoknjižni predlog (1.2.2012 8:44:35)

IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

se pravi, pri meni gre za lastninsko pravico in lahko grem sama. ampak verjetno me v vsakem primeru pride stat manj, če sama nesem, kot pa da to naredi notar namesto mene - trenutno nimam dostopa do teh strani k so na zgornjem link, ampak po spominu je razlike kakih 30 ali 40 evorv (pač namesto stanja v vrsti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ).



ja, enih 30 evrov te pride ceneje kot vložitev preko notarja.




LoCa -> RE: Zemljiškoknjižni predlog (1.2.2012 11:34:04)

TomTaylor, hvala.




Stran: [1]