nega fantkov (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

TamiRami -> nega fantkov (31.1.2012 14:57:09)

Mene pa zanima, kakšno je vaše mnenje glede tega, ali je res treba pri fantkih pri njihovih lulčkih nategovati kožico pri vsakem kopanju?

LittleSun -> RE: nega fantkov (31.1.2012 15:00:26)

Ja kako pa mu drugače umiješ lulčija?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.1.2012 15:06:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

TamiRami -> RE: nega fantkov (31.1.2012 15:17:25)

To že, da mu umiješ. Ampak, baje je treba načrtno dvigovat kožico, da se ne zaraste. Mi je ena kolegica rekla, da je to zastarelo in da se tega ne dela več, pa me zanima.

Najin_pikec -> RE: nega fantkov (31.1.2012 15:23:16)

Meni je pediatrinja naročila, da moram to početi, najbolje po kopanju. Ampak nič ne smeš vlečt na silo, samo toliko kot gre. Pa "sirčka" je tud treba obrisat s tetra pleničko.

čiba -> RE: nega fantkov (31.1.2012 15:43:56)

Jaz sem mu vedno umivala tako, tako/zato tudi nismo imeli nobenih problemov s kožico.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.1.2012 15:53:19)

naja17 -> RE: nega fantkov (31.1.2012 19:39:34)

Pri nas ma to mož na čez. Vsak dan, pri kopanju ali tuširanju, lepo spuca. Vedno je pač pucal do kamor je šlo, pri 4,5 mesecih je šla kožca čist dol, je blo kr neki nabranega tam in zdej on to lepo neguje. Eni P pravijo pustit, eni naj se pri vsakem kopanju mal pomakne, mi smo delali tko kokr se je nam zdelo prav, otrej rajši sami, previdno in počasi, kot da mu pol pri 3. letih kak pediater na silo povleče [sm=zmeden.gif]

scorpiogirl -> RE: nega fantkov (31.1.2012 20:16:35)

Navodila pediatra so bila pri nas, da med kopanjem mal potegnemo tudi kožico dol - da lahko umiješ spodaj. In to sem delala pri obeh, pa noben nima problemov. Itak mislim, da je to bolj genetsko pogojeno - vem, da nekatere mamice ful pridno trenirajo kožico, pa majo probleme ... no, jst res samo pri kopanju (no, starejši od pdb. tretjega leta naprej to počne sam) malo dol potegnem, nikoli čisto (čeprav tud tamalemu že gre čist dol), tolk da je umito.

m_o_i -> RE: nega fantkov (31.1.2012 20:31:41)

vedno(pri vsaki menjavi plenicke) jo potegnem malo dol,oz. bolje receno,nekak odprem luknjico in z vatko naredim curek vode, da malo oplakne.
tega ne delam vec dosledno, ker me je enkrat skoraj kap: umivam, kot vedno, nakaj kozico potegne na sredino lulcka[sm=smiley3.gif].kozica je tam obstala, lulci je postal vijolicen, ker je kozica stiskala, je valda prislo do erekcije-lulci pa vedno bolj vijolicen... mulc pa vedno bolj jokav in ni pustil prijet lulcija
adijo pamet-edino, kar mi je slo skoz mozgane je to, da se moram znebit erekcije; lulcija sem zmocla in pihala vanj, da ga je zazeblo[sm=smiley36.gif] in je postal majhen spet-pa se takrat ni sla kozica nazaj, ampak sem mogla s prsti dol vlect-mulc pa seveda ni bil pri miru(valda ga je bolelo; se nekaj dni potem je bla luknjica rdeca in obcutljiva), tak da je trajalo ene 10 min, da sem zadevo spravla v red[sm=smiley22.gif]

ne upam vec kaj dosti stikat tam [sm=smiley36.gif]

čupa -> RE: nega fantkov (31.1.2012 21:51:00)

nekak kao pravilo je, da ne na silo, kolko gre, res pa je da gre lažje po kopanju. če ni težav pri lulanju je ok. če pa se začnejo težave ( da več ne lula v loku ampak po kapljicah) takrat je treba ukrepat. Sicer pa ma kožica čas do drugega leta, da gre lepo dol, jajčke pa mislim da majo časa do 6 leta da se spustijo (nekak tak je), jaz ga ponavadi "mantram" z tem po upmivanju, pa ko se pokaka

Ajra RR -> RE: nega fantkov (1.2.2012 10:09:40)

TamiRami, vprašaš lahko tole super strokovnjakinjo, ti bo znala svetovati: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/aleksandra-mernik-merc_7

Lunca1 -> RE: nega fantkov (1.2.2012 10:18:05)

Naš je moral bit operiran, ker kožica tudi malo ni šla čez lulčaka, operacijo je imel pri 3,5 letih. Kirurg je rekel, da če bo imeli slučajno še kakšnega fantka, da je treba takoj začet kožico dol vlečt. No pri nas res ni šla nikamor, tako da je pomagala samo operacija.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.2.2012 11:50:41)

posh -> RE: nega fantkov (1.2.2012 13:36:59)

Meni je pediater povedal, da je to "nategovanje" kožice zastarela tehnika in naj to ne delamo. Problemov pa nimamo.

TamiRami -> RE: nega fantkov (1.2.2012 18:01:50)

posh, ravno zato sem spraševala, ker je tudi nam pediatrinja rekla, da se tega več ne dela, da je to zastareno. Ko pa omenim kakšni kolegici, ki ima tud fantka, pa je čist zgrožena, da nam je pediatrinja tako svetovala.

petea -> RE: nega fantkov (1.2.2012 19:47:34)

TamiRami,
pri dojenčku ni praviloma nobene potrebe ne po umivanju pod kožico ne po vlečenju kožice s strani staršev;

znajo mali fantki to najbolje sami narediti v njim ustreznem tempu, ko sami lulajo in se igrajo med kopanjem

lojtra1 -> RE: nega fantkov (1.2.2012 20:08:37)

Pri kateri starosti ste lahko potegnile kožico čez glavico?

sazi -> RE: nega fantkov (1.2.2012 22:00:48)

znajo mali fantki to najbolje sami narediti v njim ustreznem tempu, ko sami lulajo in se igrajo med kopanjem

Eni fantki se pa nič ne igrajo - jim je treba malo pomagat.

IZVIRNO SPOROČILO: čupa
Sicer pa ma kožica čas do drugega leta, da gre lepo dol,

odvisno, kaj je. nas ima kozico delno zalepljeno za glavico, pa P pravi, da je do 5. leta cas, da se odlepi. pa tud sicer se mi zdi, da so zdaj veliko bolj tolerantni do tega in ne skacejo takj v luft, ce kozica ne gre cez glavico.

Nam je urolog pri nekje dveh letih tudi rekel, da je do 5. leta čas. Mali ima zdaj 6 let, pa še nihče ne komplicira. SMo pa uspeli v zadnjih mesecih precej izboljšati stanje s pomočjo kortikosteroidne kreme. Kožica je dovolj velika, le na enem delu še prilepljena.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.2.2012 22:30:17)

ZmajTolovaj -> RE: nega fantkov (2.2.2012 21:19:08)

Aleluja za tole temo, jaz imam po dveh hčerkah zdaj fantka in nimam blage veze. Pediatrinja je skočila v luft, da ima vse zaraščeno in naj mu vlečem sem in tja. Ga je tako pocuknila, da je imel vse rdeče. Star je pa tri mesece, pa da ne bo pomote, lula v takem loku, da samega sebe polula, tud po obrazu se je že. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  

Stran: [1]