Sarina? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Imena

Sporočilo

ruby19 -> Sarina? (31.1.2012 14:24:03)

Evo, sem včeraj srečala bivšo sodelavko in njeno hčerkico z imenom Sarina. Kakšno se vam zdi? A je to iz imena Sara?

TamiRami -> RE: Sarina? (31.1.2012 14:37:04)

Ja, verjetno je Sarina izpeljanka iz Sare, ampak meni ni všeč, zgleda preveč za lase privlečeno. Jaz bi pa vprašala glede na to da je že govora o imenu Sara, če je res to tipično židovsko ime in kaj potem če je? Mi je ena znanka rekla, da ona Sara ne bi dala, ker je židovsko. Ja, in? Kaj pol to pomeni?

čiba -> RE: Sarina? (31.1.2012 14:38:27)

Ni mi všeč.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.1.2012 15:11:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mateyka -> RE: Sarina? (31.1.2012 15:53:25)

IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami
Mi je ena znanka rekla, da ona Sara ne bi dala, ker je židovsko. Ja, in? Kaj pol to pomeni?

to pomeni da je tudi v bibliji in da je tudi krščansko (tudi muslimansko btw) [sm=smiley4.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.1.2012 15:55:08)

mateyka -> RE: Sarina? (1.2.2012 14:14:38)

jup, -20 mamo čez dan; aka zmerno mrzlo [sm=smiley36.gif]

oh ja, bom dala link v sig, da bomo lahko sproti čekiral stanje [sm=smiley36.gif]

TamiRami -> RE: Sarina? (1.2.2012 17:46:57)

mateyka, hvala za pojasnilo, ampak mi še vedno ni jasno, zakaj nekatere (zdaj sem pa že pri dveh zasledila), moti, če je ime židovsko[sm=zmeden.gif]. Zanima me, zakaj bi bilo to lahko moteče. Saj vem, bi najbrž mogla takrat njih vprašat, pa jih nisem. A je tukaj še kakšna, ki jo motijo židovska imena? Sicer ne vem, katera točno so, samo za Saro sem slišala da je. Po drugi strani je pa potem res čudno, da je pri nas toliko deklic z imenom Sara, če najbi bilo moteče. Če se kateri da, naj mi malo objasni.[sm=smiley1.gif]

mateyka -> RE: Sarina? (1.2.2012 18:19:35)

antisemitizem in ignoranca. dva najbolj pogosta razloga imo [sm=smiley1.gif]
prvega poznamo iz druge svetovne vojne (pač je dejstvo da židi kontrolirajo veliko bank in denarja - so v preteklosti in tudi sedaj btw), drugi pa je verjetno rezultat kombinacije ksenofobije in nevednosti. odpor do tujega združeno z nevednostjo da je vsa katoliška biblija "tuja" (aka židovska - tudi Jezus je bil žid) in da je večina slovenskih imen v bistvu poslovenjenih iz tujih kultur (predvsem židovske; sicer tudi grške in latinske ter drugih narodov, samo smo rahlo bolj alergični na tuje z drugih kontinentov - dalje kot je in južneje kot je, bolj nas "moti").

ima pa vsak posameznik svoje razloge, tako da sta lahko dami imeli svoje pomisleke, ki niso povezani z zgornjimi razlogi. mogoče sta poganki in mata raje imena kot Gea in Demetra, Pandora, mogoče celo Freja ali Alfhild? [sm=jezicek.gif]

zakaj je veliko deklic z imenom Sara zadnje čase? verjetno večine pač ne moti "židovsko" poreklo [sm=smiley36.gif]
katera so židovska imena? vsa iz biblije v bistvu, veliko "evropskih klasičnih" imen torej (Ana, Marija, Elizabeta, Hana, Mihael, Adam, Janez, Elija, Samuel, Jakob, Gabriel, Rebeka, Izak, Magdalena, Simon, Noa, David, Tobija(s), Tomaž, Ester, Naomi..)

TamiRami -> RE: Sarina? (1.2.2012 18:40:42)

Mateyka, hvala za pojasnilo. [sm=bravo.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.2.2012 19:11:56)

krtek 1 -> RE: Sarina? (1.2.2012 20:35:43)

SaBina,SaRina,SaVina.... samo ena črka abecede je drugačna,pa že večini ni všeč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Sabina bi bilo pa vsem čisto normalno in bi že čez pet minut pozabili kako ji je ime.
Sem za spremembe in mi je zanimivo.

mateyka -> RE: Sarina? (1.2.2012 20:59:06)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka
mogoče celo ..Freja

oprosti, kaj pa imas proti Freji? [image]http://th1216.photobucket.com/albums/dd371/Cookie_Munchster/Smilies/th_1sm056pullhair.gif[/image]

nič. samo povem da je "pogansko" kot Alfhild [sm=smiley4.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.2.2012 22:08:45)

Zoja Lara -> RE: Sarina? (2.2.2012 9:19:20)

Meni je pa zelo všeč. Je pa odvisno tudi od priimka, kako gre zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mojamura -> RE: Sarina? (2.2.2012 11:28:40)

Sem naslov hitro prebrala kot: Slanina?

mateyka -> RE: Sarina? (2.2.2012 12:19:53)

ja, lahko se prebere Slanina, tako kot sem jaz Sinjo prebrala kor Svinjo.. pa Miro ali Milo je lahko pravo Milo (kot žajfa); vse je v glavi [sm=smiley36.gif]

carbene -> RE: Sarina? (7.2.2012 1:48:02)

Uf, moja prva asociacija: sarin. [sm=smiley3.gif]
Link: Sarin

Stran: [1]