Sodno varstvo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

eca12345 -> Sodno varstvo (31.1.2012 10:32:59)

Zanima me ali je sodno varstvo plačljivo? Moj se bo pritožil na radar, pa me zanima če katera ve kaj o tem sodnem varstvu? Kaj lahko odda vlogo za oprostitve plačila sodnega varstva, če je brezposelen?

end1 -> RE: Sodno varstvo (31.1.2012 11:24:14)

dal je zahtevek za sodno vartsvo, to pomeni, da bo predano naprej na sodišče in bo sodnik odločal o prekršku, pri tem je lahko zaslišan al pa tudi ne, odvisno kaj je vzrok zahtevka.

Če bo spoznan za krivega, bo moral plačati še stroške postopka.

Za kaj pa se ni strinjal z plačilnim glede hitrosti?

eca12345 -> RE: Sodno varstvo (31.1.2012 12:01:12)

Sploh ni on vozil avta njegovega,nekdo drug ga je  pa je naletel na radar, zdaj pa se bo pritožil, pa me zanima ali mora plačati če da zahtevo za sodno varstvo?

alda -> RE: Sodno varstvo (31.1.2012 12:19:39)

IZVIRNO SPOROČILO: eca12345

Sploh ni on vozil avta njegovega,nekdo drug ga je  pa je naletel na radar, zdaj pa se bo pritožil, pa me zanima ali mora plačati če da zahtevo za sodno varstvo?

mož je posodil avto prijatelju, ki je šel na fax na izpit-seveda trezen.
Nazaj grede ga ustavijo na Vrhniki policaji, ker se je vračal pijan od žalosti , ker izpit a ni naredil [sm=jezicek.gif].
Globo NI plačal prijatelj ampak mož, ker mu je posodil avto, in brigalo jih je na sodišču, da mu je on posodil avto, ko je bil še trezen,
Tega je že caa 17-18let,ampak dvomim, da je kaj drugačna praksa.

trixi -> RE: Sodno varstvo (31.1.2012 12:45:26)

Meni so na policiji rekli, da če se ne izjasniš, kdo je vozil avto, potem odgovarjaš in seveda plačaš vse stroške sam kot lastnik. Sem lepo napisala dopis, naj izstavijo na določeno osebo, naslov, emšo ali kaj, se ne spomnem več natančno in potem ni bilo zelo dolgo ne duha ne sluha o kaki kazni. Ko smo že skoraj pozabili na vse skupaj, paje prišla priporočena pošta, položnica, upoštevan rok, da če plačaš v 8 dneh, da je pol manjša kazen- ta rok je začel tečt z novo izdano položnico. Tako da jaz bi kar klicala na PP in se malo pozanimala kako in kaj, ker meni se je to zgodila par let nazaj, če je kaj na novo vmes. Ne prehitevaj z nepotrebnimi stroški.
Dobro opravi

ajataja -> RE: Sodno varstvo (31.1.2012 13:08:42)

Če bi bil ta nekdo toliko fer,kot je bil tvoj mož ko mu je posodil avto,bi možu dal denar za kezen in ne bi bilo potrebno pisat nobene pritožbe in ne bi bilo dodatnih stroškov.Ali sta kaj pomislila na to opcijo?

Hope2 -> RE: Sodno varstvo (31.1.2012 13:47:06)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Če bi bil ta nekdo toliko fer,kot je bil tvoj mož ko mu je posodil avto,bi možu dal denar za kezen in ne bi bilo potrebno pisat nobene pritožbe in ne bi bilo dodatnih stroškov.Ali sta kaj pomislila na to opcijo?

ja, sam če je še pike naklepal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

eca12345 -> RE: Sodno varstvo (31.1.2012 13:53:05)

ajataja, ja seveda sva pomislila na to opcijo, ampakon pa ni in kaj nama preostane druga kot da poskušama da nebi rabla plačati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

trixi -> RE: Sodno varstvo (31.1.2012 14:03:49)

Ma dej, prijatelj pa tak, za zahvalo za posojen avto ti še kazen zrihta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]. Piši pritožbo in čao miki, menda maš kakšno pričo, dokaz, da je res mož avto posodil? Ker tu se sicer da tudi drugače prikazat...

end1 -> RE: Sodno varstvo (31.1.2012 14:33:47)

IZVIRNO SPOROČILO: eca12345

Če lastnik dokaže, da on ni storil prekrška pol je ok. Kako to dokaže, da je bil v tem času npr. na del. mestu, pri zdravniku ...., lahko pa tudi navede komu je vozilo posodil, seveda bo ta moral priznati, da ga je on, sicer bo kazen polna plus stroški postopka, se ne splača.

8. člen ZPrCP
(odgovornost lastnika vozila) (1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se kaznuje za prekršek lastnik ali imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil. (2) Če je lastnik ali imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek njihova odgovorna oseba. (3) Lastnik, imetnik pravice uporabe vozila oziroma voznik, kateremu je bilo tako vozilo zaupano za vožnjo, ne sme omogočiti, dopustiti ali dovoliti vožnjo vozila osebi, ki kaže znake nezanesljivega ravnanja ali osebi, ki ne sme voziti tega vozila.

Stran: [1]