ČebelicaMaja -> RE: zobozdravnik (1.2.2012 19:19:21)
|
Preberi si učinke fluora na netu, boš našla in pozitivna mnenja in negativna. Naši je tudi prva zobozdravnica naredila amalgamske (srebrne) zalivke !?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]- na peticah- mi je žal, ker me sploh ni vprašala, ali da bi se sploh lahko pogovorila z njo... so mi v ZD sami rekli, naj raje zamenjam zobozrdavnico in sem... sedaj sem strašno zadovoljna, smo tudi dobili belo prevlekico na zobek, ki ga je napadel karies- v bistvu mi je razložila, da je potrebno prizadet del dobro obrusiti /očistiti, potem pa zaščititi, da pa amalgamske zalivke za otroke niso najboljše... o fluoru me pa sploh vprašala ni, pa ima ta večja nekoliko intolerance na karies...ampak je pohvalila, da je pravzaprav pravilna nega več kot dovolj (redno čiščenje, pitje nesladkih pijač, čiščenje po uživanju sladkorja, pa zadnje zobke še posebno pazljivo čistit)...tako da, jaz ji 100% zaupam, pa že tako je čisto preveč kemije v vsem, zakaj bi še dodatno obremenjeval mladi organizem, če je pa z zobki vse OK... Moje mnenje je, da nobena zadeva (sploh če je koncentrirana) in nobena kemija ni brez stranskih učinkov, zato je dobro prebrati, zakaj sploh fluor dati...mi se nismo odločili zanj...
|
|
|
|