mis
|
No, na kratko še moja zgodba: V sredo je bila torej cel dan akcija, sestanki za hiško, tortica, praznovanje, presenečenja... Vsega dovolj skozi cel dan. Ob pol devetih zvečer so še zadnji odšli od nas, mož je ravno tamali hčerki nameščal plenico za ponoči, ko sem prišla v kopalnico, da moram nujno lulat, ker me tako na mehur pritiska... Že cel dan se mi je zdelo, da hodim po malo in malo lulat, pa vse skupaj nič. Sedim in nekaj v meni poči. Slišalo se je kot pok kosti, bolelo pa nič. Čakam, nič. Vstanem, začutim mokro, se vsedem nazaj in čutim toplo vodo. Mož... am... daj mi brisačo da lahko vstanem.... am to je to.... am daj malo spat, pokličem taščo... Torej mož da še tamalo v posteljo, pokličem taščo, da se lahko kar obrne in pride nazaj k nam... Torej, ob 20:55 malo odtekla voda, 21:05 prvi čisto rahel popadek, sva se ravno obula, ob 21:15 drugi popadek v avtu, ob 21:25 tretji pred vrati porodnega bloka... Babica me zrihta, brez klistirja, brez britja... Pogleda da sem odprta 3-4cm in čisto mehak maternični vrat. Me da kar v porodno in priklopi na ctg. Popadki so se gostili, dobila sem protibolečinsko injekcijo, poslušala sva glasbo... Ob 23:00 sem mislila da ne morem več, otroku je začel padati pulz. Baje ga je imel med 85 in 80. Govorili so mi dihat, sem dihala ko konj. Pulz mu seveda ni narasel, vendar so rekli naj v vsem dobi čim več kisika, kot ga lahko. pride zdravnik... dajmo dajmo, gremo ven. Babica me je zadnja dva centimetra na roko širila. Rekla je da bo do polnoči sigurno zunaj, verjetno še prej. Sem govorila da ne morem več... No, me je širila, rekla da začnem pritiskat. Zbrala sem se, saj sem vedela da če ne bom bo kaj narobe zaradi nizkega pulza. Govorili so mi dihat dihat.... Pritisnila sem, čutila da se bliža glava. Še enkrat, čutim glavo, še enkrat glava zunaj. Je že? Ja, glava je. Aha, samo še enkrat pritisnem pa verjetno bo. Počakajte popadek... Ne morem, me tišči. Pritisnem, čutim ramo, ramo in plop... Evo ga... Fantka imate. Oh, moj Rok.... No, ni ravno kratko, je pa sladko:) Torej, vse bp, malo so anredili paniko da res ne bi bilo kaj narobe, baje pa velikim tako pade pulz zaradi hitrega in intenzivnega poroda. Vse skupaj je bilo dve uri od odteka vode. Rodil se je 23:12. Vse v redu, apgar 9/10/10. Takoj se je porodila še cela posteljica, Roka so zrihtali in sem ga takoj dojila. Na oddelku vse super, že v soboto sem prišla domov, saj sem rodila do polnoči v sredo. Rok je skrajno priden fantič. Res je neverjeten. Je in spi. Zajoka skoraj ne, po porodu je prvič zajokal po cca 24 urah na previjalni mizi, odkar sem doma pa tudi le ene 2x. Ko je lačen ali ga zvija bolj jamra kot kaj drugega. Trenutno čakam patronažno sestro, ki naj bi danes prišla.