Plačilna lista - javna uprava (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


LERO -> Plačilna lista - javna uprava (29.1.2012 10:25:58)

Še eno vprašanje.
Na plačilni listi javne uprave nikjer ne najdem, da bi pisalo, katere olajšave imam. Najbolj me zanima za olajšavo za vzdrževane člane. Skozi celo leto jih uveljavljam, pri plači pa se čisto nič ne pozna. Zdi se mi, da so vlogo za to na naši upravi nekak "vtaknili".
Če niso uveljavljeni, bi zdaj dala vlogo.
Hvala za pomoč.




sazi -> RE: Plačilna lista - javna uprava (29.1.2012 11:31:10)

Sicer plačilne liste JU ne poznam, ampak če zdaj daš vlogo, ne bo nič narobe, čudi so ti že bed letom upoštevali. V najslabšem primeru ne dobiš nuič. Če pa ti med letom niso upoštevali olajšave, jo bodo pa zdaj - DURS ima vse pod kontrolo - že vejo, kaj je bilo upoptevano in kaj ne.

Vsekako bi bilo pa fajn, da enkrat ugotoviš, kaj in kolikšne so postavke v tvoji plačilni listi.




nananaja -> RE: Plačilna lista - javna uprava (29.1.2012 15:37:29)

Sicer boš najhitreje ugotovila, če boš naredila kar v informativnem izračunu dohodnine. Vneseš podatke celotnega leta v izračun, enkrat dodaš enkrat vzdrževane družinske člane, drugič ne.

Če ti jih upoštevajo, bo veliko odstopanje pri nevnešenih družinskih članih, pokazalo bo, da moraš veliko plačati (en družinski vsaj 320 evrov, če imaš majhno plačo, pri povprečni vsaj 500 evrov za enega). Izračun pri vnešenih vdč pa bo malenkostno odstopal.

Če pa ti ne upoštevajo med letom, se bo pa veliko razlikoval znesek pri vnešenih vdč, da boš dobila nazaj (spet podobni zneski), izračun brez vnešenih vdč pa bo odstopal za nekaj 10 evrov v minus ali plus.

Sicer pa lahko od bruto odšteješ izplačane prispevke, odšteješ še splošno olajšavo v višini za tvojo plačo, potem pa to primerjaš z osnovo za izračun davka na plačilni listi.

Olajšave v letu 2011.




*bubi* -> RE: Plačilna lista - javna uprava (29.1.2012 19:56:18)

Na rednih plačilnih listah se morda res ne vidi, na letnem izpisu dohodkov pa bi moralo biti napisano, ali so bili upoštevani vzdrževani družinski člani ali ne.




LERO -> RE: Plačilna lista - javna uprava (29.1.2012 20:54:49)

Tega izpisa še nimam. Ko ga dobim preračunam, ali pa bom prej naredila kar seštevek vseh 12 mesecev.
Nisem pa vedela, kako je, če kar oddam v vsakem primeru.
Hvala.




*bubi* -> RE: Plačilna lista - javna uprava (29.1.2012 20:57:13)

Če kar oddaš, ne bo nobene škode.




Stran: [1]