Sem sebična? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

honey -> Sem sebična? (28.1.2012 18:35:56)

Najbrž, ampak tako sem se odločila. Naj pojasnim. Z možem sva skupaj že 15 let, imava 2 otroka (6 in 1 leto). Po drugem otroku sem jaz začela "navijat", da bi imela še enega, pa on ni bil za. O.k., v redu, sem se pač vdala v to in je bilo. Po 2. porodu nisem vzela nobene zaščite, ker sem pač rekla, da mogoče ga bom prepričala še v enega otročka. No, nakar sem se naročila na pregled z namenom, da dobim zaščito. Pregled bi morala imeti v novembru. Pa je zdravnica zbolela in so me prenaročili na včerajšnji dan. Moram povedat, da sem imela že ves čas neredne cikluse, tako da sem enostavno pozabila, da bi morala že dobiti M. Sem imela vsega preveč - na faksu 2 izpita vzporedno, mali bolan, v službo sem začela spet hodit... No, nakar sem le ugotovila, da bi M že mogla priti in sem delala test v ponedeljek in je pokazal kaj drugega kot [sm=rozacrtici.gif]. Bila sem presenečena, vesela in obenem v pričakovanju, kaj bo mož rekel, ko bo izvedel. No, lahko rečem, da me je razočaral. Zakaj? Prvi odziv je bil: boš šla pa splav delat [sm=zmeden.gif] Meni se je kar zameglilo, priznam. Da sva dobila prvega otroka, je trajalo več kot 1 leto s celim kupom preiskav. Potem sem zanosila v drugo, sem imela spontani splav, da sva dobila potem drugega otroka, je trajalo 3 leta in še to s pomočjo IVF postopka. Zdaj, ko je pa uspelo na naraven način, naj grem pa splav delat??? Takoj sem mu povedala, da ta opcija ne pride v poštev in da bom otroka obdržala. Šele danes sem mu bila sposobna razložit svoje razloge, zakaj ne grem delat splava in vidim, da mu še zmeraj ni prav. Ampak jaz sem se odločila, da tega otročka obdržim, pa naj mu je prav ali ne. Če bova preživela 2, bova tudi 3. Imam prav? Kaj bi ve naredile na mojem mestu? Se mu bi podredile?

zvoncki -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 18:45:43)

Sebična si ravno toliko kot on, ki je proti. Pogovorita se, mirno, trezno, seštejta pluse in minuse, mogoče bo tudi on potem videl, da en novi član ne bo nekaj tako hudega. Glede tega, ali bosta še enega preživela - verjetno že, saj nisi nikjer omenjala, da bi bili finančno v zelo slabem položaju (za tretjega imaš verjetno še vse cunjice in opremo, sploh zato, ker je en član še dokaj majhen). V to, kako, zakaj in mogoče s kakšnimi prikrivanji (glede zaščite) je novo dete nastalo se ne bom vtikala, ker je otrok že na poti.

Samo moje mnenje - jaz otroka ne bi splavila.

puppa -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 19:31:13)

Čakaj malo ...
On je vedel, da ti nimaš zaščite in je veselo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]. Zdaj pa ko se je "zgodil" otrok, pa jokca, da moraš it na splav?

Za kondome še ni slišal? Bi pa sam poskrbel za zaščito, če si otroka ni želel.

Jaz te podpiram. V tvojem primeru tudi jaz ne bi šla na splav.

Anonimen -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 19:34:41)

IZVIRNO SPOROČILO: puppa

Verjetno ni razmišljal o tem, glede na pretekle težave in zaplete.

Kaj pa vem, koliko si sebična, toliko kot on.

Ampak. Tukaj ne gre za egoistično vprašanje, kdo bo jači, kdo se komu podredi in čigava bo obveljala. Gre za resno vprašanje o rojstvu otroka. O njem odločata, ne o svojih kapricah, principih in vladavini ega.

mateyka -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 19:36:25)

naredila bi isto kot ti. obdržala. samo moj mož ne bi bil za splav in the first place - hočem rečt, ne bi bila v taki situaciji kot jo opisuješ. ok, samo v primeru, če bi bilo s tem ogroženo moje zdravje, bi moj mož verjetno razmišljal o kaki taki opciji..
mi je pa nenavadno, da po IVF postopku tako lahkomiselno razmišlja o splavu. ponavadi ljudje bolj cenijo "naključje", ko ga pri njih ni ravno obilo..

pelin -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 20:19:21)

IZVIRNO SPOROČILO: honey

Najbrž, ampak tako sem se odločila. Naj pojasnim. Z možem sva skupaj že 15 let, imava 2 otroka (6 in 1 leto). Po drugem otroku sem jaz začela "navijat", da bi imela še enega, pa on ni bil za. O.k., v redu, sem se pač vdala v to in je bilo. Po 2. porodu nisem vzela nobene zaščite, ker sem pač rekla, da mogoče ga bom prepričala še v enega otročka. No, nakar sem se naročila na pregled z namenom, da dobim zaščito. Pregled bi morala imeti v novembru. Pa je zdravnica zbolela in so me prenaročili na včerajšnji dan. Moram povedat, da sem imela že ves čas neredne cikluse, tako da sem enostavno pozabila, da bi morala že dobiti M. Sem imela vsega preveč - na faksu 2 izpita vzporedno, mali bolan, v službo sem začela spet hodit... No, nakar sem le ugotovila, da bi M že mogla priti in sem delala test v ponedeljek in je pokazal kaj drugega kot [sm=rozacrtici.gif] . Bila sem presenečena, vesela in obenem v pričakovanju, kaj bo mož rekel, ko bo izvedel. No, lahko rečem, da me je razočaral. Zakaj? Prvi odziv je bil: boš šla pa splav delat [sm=zmeden.gif] Meni se je kar zameglilo, priznam. Da sva dobila prvega otroka, je trajalo več kot 1 leto s celim kupom preiskav. Potem sem zanosila v drugo, sem imela spontani splav, da sva dobila potem drugega otroka, je trajalo 3 leta in še to s pomočjo IVF postopka. Zdaj, ko je pa uspelo na naraven način, naj grem pa splav delat??? Takoj sem mu povedala, da ta opcija ne pride v poštev in da bom otroka obdržala. Šele danes sem mu bila sposobna razložit svoje razloge, zakaj ne grem delat splava in vidim, da mu še zmeraj ni prav. Ampak jaz sem se odločila, da tega otročka obdržim, pa naj mu je prav ali ne. Če bova preživela 2, bova tudi 3. Imam prav? Kaj bi ve naredile na mojem mestu? Se mu bi podredile?

Mislim, da gre tu bolj za njegovo reakcijo na to, da ti nisi upoštevala njegovega mnenja oz. tega, da ti je on že takoj po drugem povedal, da si ne želi nobenega otroka več...Po moje je nekako prizadet,užaljen...po moje se čuti tudi ogoljufanega ( mimogrede bi se jaz tudi) da si ti tako veliko odločitev sprejela kar sama ne glede na njegovo mnenje...In tudi tisti vsi izgovori o pozabljeni menstruaciji, pa o prezaposlenosti mi nekako kažejo na to, da si se ti nekako v sebi odločila za otroka sama  v upanju, da bo tvoj , če bo pač prišlo do zanositve, zadevo sprejel...Zagotovo ti je zaupal, da boš upoštevala njegovo mnenje in se temu primerno zaščitila...Na njegovem mestu bi bila tudi jaz prizadeta...ne rečem, da  podpiram splav, vendar se mi zdi, da nekako nimaš pravice biti užaljena in neprijetno presenečena, saj je bil on že od začetka iskren in odkrit. Tudi jaz mislim, da je treba zadevo premisliti, se pogovoriti ...Tu ne gre za podrejanje...tu gre za zaupanje in spoštovanje mnenja in pogleda na situacijo iz obeh strani... 

puppa -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 20:37:40)

IZVIRNO SPOROČILO: pelin]

Mislim, da gre tu bolj za njegovo reakcijo na to, da ti nisi upoštevala njegovega mnenja oz. tega, da ti je on že takoj po drugem povedal, da si ne želi nobenega otroka več...Po moje je nekako prizadet,užaljen...po moje se čuti tudi ogoljufanega ( mimogrede bi se jaz tudi) da si ti tako veliko odločitev sprejela kar sama ne glede na njegovo mnenje...In tudi tisti vsi izgovori o pozabljeni menstruaciji, pa o prezaposlenosti mi nekako kažejo na to, da si se ti nekako v sebi odločila za otroka sama  v upanju, da bo tvoj , če bo pač prišlo do zanositve, zadevo sprejel...Zagotovo ti je zaupal, da boš upoštevala njegovo mnenje in se temu primerno zaščitila...Na njegovem mestu bi bila tudi jaz prizadeta...ne rečem, da  podpiram splav, vendar se mi zdi, da nekako nimaš pravice biti užaljena in neprijetno presenečena, saj je bil on že od začetka iskren in odkrit. Tudi jaz mislim, da je treba zadevo premisliti, se pogovoriti ...Tu ne gre za podrejanje...tu gre za zaupanje in spoštovanje mnenja in pogleda na situacijo iz obeh strani... 

Ona ni upoštevala NJEGOVEGA mnenja? Halo, pa saj je vedel, da nima zaščite. Al misliš, da je on opravilno nesposoben, pa da mora ona rihtat zaščito?

Če bi se ona 1000x odločila, da hoče imeti otroka, in če bi bil on 100% odločen, da otroka noče, se otrok ne bi "zgodil", ker bi poskrbel za zaščito. ON. Sam. Ne da zahteva od ženske, da se fila s hormoni, ker ON noče otroka.

Če prej nisi bil toliko odgovoren, da bi se zaščiti, pa bodi zdaj še toliko odgovoren pa sprejmi posledice (otroka).

Malinova -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 20:39:06)

Se mu bi podredile?

Nikakor! Sploh pa kot pišeš: najprej tako matranje za prvedva, ta, ki je tudi vajin otrok, pa kar ni nič vreden oz. je vreden prezgodnje smrti, ker ga ni planiral. Le kako se lahko ljubezen tako pogojuje?

Potem pa eni pravijo, da bi vse naredili za svoje otroke, s tem, da so se za enega odločili, drugega pa splavili. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Po moje rabi le malo časa, da dojame in se pripravi na nove akcije. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

pelin -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 20:59:36)

Ona ni upoštevala NJEGOVEGA mnenja? Halo, pa saj je vedel, da nima zaščite. Al misliš, da je on opravilno nesposoben, pa da mora ona rihtat zaščito?

Če bi se ona 1000_x_ odločila, da hoče imeti otroka, in če bi bil on 100% odločen, da otroka noče, se otrok ne bi "zgodil", ker bi poskrbel za zaščito. ON. Sam. Ne da zahteva od ženske, da se fila s hormoni, ker ON noče otroka.

Če prej nisi bil toliko odgovoren, da bi se zaščiti, pa bodi zdaj še toliko odgovoren pa sprejmi posledice (otroka).

Mislim, da bi on poskrbel za zaščito, če bi ona povedala, da ona ne misli...po moje ji je pač zaupal, da bo to ona storila, posebej, če je rekla, da se je naročila pri ginekologu da si uredi zaščito...meni deluje tako, da je pač on mislil, da se je ona že zaščitila ...
Ne vem no...nič ga ne zagovarjam, samo če sta se o tem pogovarjala in ji je on jasno dal vedeti, da ne želi še enega otroka, ona pa je omenila, da bo šla k ginekologu po zaščito, mislim, da je pač predvideval da je ona poskrbela za to...V enem normalnem partnerskem odnosu, v bistvu zaščita naj ne bi bila problem, temveč le stvar dogovora...Pri mojem nisem nikoli dobila občutka, da bi mu bilo težko za to poskrbeti, če je sama nisem imela...Stvar je pač v zaupanju...on ji je po moje zaupal...sedaj pa se verjetno počuti izigranega...izkoriščenega...Tudi če sta do dveh otrok nekoliko težje prišla, še ne pomeni, da bi moral on skakati v zrak od veselja, če je prišlo nenapovedano še do tretjega, ki si ga on ne želi...Po moje se da s pogovorom marsikaj rešiti...morda je on sedaj le tako užaljen in če bi se o zadevi dobro pomenila, si povedala kaj čutita,mogoče on sploh ne bi bil več tako proti...Oprosti, ampak tule mi avtorica deluje kot bager, ki hoče priti do cilja, ne glede na posledice...sicer je svoje dejanje nekako opravičila, vendar so meni ti njeni izgovori bolj tako tako...verjetno je istega mnenja tudi njen partner...po moje bi prej dosegla skupni dogovor, če bi bila bolj iskrena...sama sem pač dobila takšen občutek...seveda pa se lahko tudi motim...

liliana -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 21:11:46)

Najbrž, ampak tako sem se odločila. Naj pojasnim. Z možem sva skupaj že 15 let, imava 2 otroka (6 in 1 leto). Po drugem otroku sem jaz začela "navijat", da bi imela še enega, pa on ni bil za. O.k., v redu, sem se pač vdala v to in je bilo. Po 2. porodu nisem vzela nobene zaščite, ker sem pač rekla, da mogoče ga bom prepričala še v enega otročka. No, nakar sem se naročila na pregled z namenom, da dobim zaščito. Pregled bi morala imeti v novembru. Pa je zdravnica zbolela in so me prenaročili na včerajšnji dan. Moram povedat, da sem imela že ves čas neredne cikluse, tako da sem enostavno pozabila, da bi morala že dobiti M. Sem imela vsega preveč - na faksu 2 izpita vzporedno, mali bolan, v službo sem začela spet hodit... No, nakar sem le ugotovila, da bi M že mogla priti in sem delala test v ponedeljek in je pokazal kaj drugega kot [sm=rozacrtici.gif] . Bila sem presenečena, vesela in obenem v pričakovanju, kaj bo mož rekel, ko bo izvedel. No, lahko rečem, da me je razočaral. Zakaj? Prvi odziv je bil: boš šla pa splav delat [sm=zmeden.gif] Meni se je kar zameglilo, priznam. Da sva dobila prvega otroka, je trajalo več kot 1 leto s celim kupom preiskav. Potem sem zanosila v drugo, sem imela spontani splav, da sva dobila potem drugega otroka, je trajalo 3 leta in še to s pomočjo IVF postopka. Zdaj, ko je pa uspelo na naraven način, naj grem pa splav delat??? Takoj sem mu povedala, da ta opcija ne pride v poštev in da bom otroka obdržala. Šele danes sem mu bila sposobna razložit svoje razloge, zakaj ne grem delat splava in vidim, da mu še zmeraj ni prav. Ampak jaz sem se odločila, da tega otročka obdržim, pa naj mu je prav ali ne. Če bova preživela 2, bova tudi 3. Imam prav? Kaj bi ve naredile na mojem mestu? Se mu bi podredile?

In zdaj ga prepričuješ........

Mislim, da tu ne gre za podrejenost....ti si si želela tretjega otroka, on si ga ni želel.....in ti si naredila vse, da si tretjega otroka dobila (na tem področju si jača, ker imaš pač biološke prednosti) in si ga praktično prinesla okrog, ker si že takoj na začetku napisala, da nisi uporabljala zaščite z namenom, da ga boš prepričala v še enega otroka, ko boš noseča......po domače povedano, manipulirala si z njim.....

Kaj bi jaz naredila.....? nimam pojma, ker take manipulacije z nosečnostjo se jaz nikoli nisem šla in se je nikoli ne bom......ker se mi zdi s strani žensk to zelo podlo......tako posiljevanje moškega z otrokom......."poskrbela bom za zaščito", potem pa namerno ne poskrbi in joče, ker on noče otroka, čeprav že na začetku ve, da ga noče.....

josephine27 -> RE: Sem sebična? (28.1.2012 21:15:51)

Kar se tiče zaščite je po moje na obeh, da se zaščitita in s te strani pač odgovornost pač nosita oba. Če je bil mož vseeskozi toliko proti otroku mi res ni jasno zakaj hudiča ni poskrbel za zaščito. OK saj razumem, da se lahko zgodi da tud kondom poči ampak vseeno...

Kar se tiče sebičnosti pa mislim, da sta v tem primeru oba enako sebična. Strinjam se s pelin, da se verjetno počuti izigranega, ker si njegovo stališče poznala že prej in je zaradi tega novico še slabše sprejel. Poskusita se pogovoriti. Predvsem pa poskusi razumeti zakaj on še enega otroka ne želi oz. v čem vidi tako oviro, da te želi "prisilit" k splavu. Če želiš splavit otroka moraš po moje imeti kar tehtne razloge. Nekako si ne predstavljam, da bi me mož poslal delat splav ne da mi bi dobro pojasnil zakaj tega otroka ne more imeti.

Drugače pa se mu jaz v tvojem primeru ne bi podredila. Vem da splava proti svoji volji samo zato da bi osrečila svojega moža ne bi šla delat.

Taddy78 -> RE: Sem sebična? (29.1.2012 14:21:54)

Čakaj malo ...
On je vedel, da ti nimaš zaščite in je veselo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image] . Zdaj pa ko se je "zgodil" otrok, pa jokca, da moraš it na splav?

Jaz te podpiram. V tvojem primeru tudi jaz ne bi šla na splav.

Ah daj no...a ženske pa ne vemo kako se ga naredi?
Oba sta po svoje sebična...on pa še naiven!

Honey pa ne me narobe razumet. Pri nas je isto šlo tako...prvi otrok po naravni poti, drugi otrok po 6.letih s pomočjo iVF...nisva se niti pogovarjala za naprej, je pa res, da če bi izrazil željom da se pri drugem konča, ne bi sebično vztrajala pri svojem. Bi pa jaz kupila kondome, če se on ne spomni.
Ne se zgovarjat drug na drugega, raje se pametno pogovorita. Splav sigurno ni rešitev.

Taddy78 -> RE: Sem sebična? (29.1.2012 14:27:28)

Drugače pa se popolnoma strinjam s Pelin in Liliano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Aja...Puppa ti pa mi deluješ kot ena 15.letna pubertetnica, ki jo je pustil prvi fant...sovražno nastrojena proti moškim, kot da lahko samo oni naredijo otroka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

divna -> RE: Sem sebična? (29.1.2012 14:39:50)

Popolnoma se strinjam s Taddy, pelin, najbolj z Liliano.
Mislim, da si do te nosečnosti prišla izključno s svojo manipulacijo in najverjetneje tudi do otroka.
Te je sploh zanimalo zakaj možu ni do otroka? Verjetno si med težavno nosečnostjo doma in imaš nižjo plačo, torej je finančni del precej na njegovih plečih. Mogoče sta že malce v letih in komaj čaka, da bosta oba otroka toliko samostojna, da bosta tudi vidva lahko spet zaživela kot partnerja in vsak naslednji otrok to malce zavleče. Mogoče si več kot dva ni nikoli želel,...................
Konec koncev pa ti njegovi razlogi sploh niso bili in niso toliko pomembni, da bi vsaj razmislila o njih in bi morebiti sklenila kompromis in ostala pri dveh otrocih.

Kdo je tu sebičen?

Sicer pa se lahko postaviš na drugo stran in pomisliš tako. On si otroka ni želel in ga ni zanimalo koliko si ga želiš ti. Na tiho bi opravil vazektomijo, brez da bi ti to povedal in brez tvojega privoljenja. Kako bi odreagirala ti? Z odobravanjem? Ali bi spet on bil sebično pra..????

lp

Zoja Lara -> RE: Sem sebična? (29.1.2012 19:31:44)

Tukaj ne gre za to, kdo ima prav in kdo ne. Jaz nebi mogla splava naredit. Za otroka bi bila pripravljena naredit vse. Ampak zagotovo bosta to stvar rešila tako kot je prav.

Vse bo, kot mora bit.

Poka -> RE: Sem sebična? (30.1.2012 6:55:03)

Malo si ga okrog prinesla, mislim, da si vedela kaj delaš, kar ni ravno fer v partnerstvu glede tako pomembnih vprašanj, splava pa ne it delat. Mož se bo po mojem sprijaznil in to kmalu, če sklepam po mojem so moški taki :)

Ajra RR -> RE: Sem sebična? (30.1.2012 9:53:22)

Mogoče ti lahko kak dober nasvet da tudi tale strokovnjakinja. Vprašaj jo:  http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/dr-natasa-rijavec-klobucar_48

PeggyBundy -> RE: Sem sebična? (30.1.2012 10:17:31)

Si, zahrbtna sebična manipulatorka.

Lahko manipuliraš pri nakupun nove mize za dnevno sobo, pri nakupu novega avta, ne moreš pa manipulirati s človeškim življenjem.

PeggyBundy -> RE: Sem sebična? (30.1.2012 10:18:35)

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Mož se bo po mojem sprijaznil in to kmalu, če sklepam po mojem so moški taki :)

Hmmm, a mu ostane kaj drugega? Razen, da te zapusti?

Linostarček -> RE: Sem sebična? (30.1.2012 15:55:32)

žal se morem z Peggy strinjati. Ker jaz tudi imam željo po še enem otroku moj partner pa ne.
Zatorej ga nebomo imeli. Sva se najprej pogovorila in na koncu prišla do spoznanja da res nebomo več imeli kot imamo in nama je en zadost

honey -> RE: Sem sebična? (30.1.2012 17:01:16)

Hvala za komentarje in mnenja. Drugače pa vsem, ki pravite, da sem manipulatorka in da sem moža prinesla okrog: on je vedel, da nimam zaščite, ker sem mu po porodu 2. otroka to povedala in sva tudi uporabljala kondome. Če bi bilo po moje, bi jih vedno, pri vsakem odnosu. To je bilo nekaj mesecev po porodu, potem je pa rekel, da bo pazil. O.k., v redu, pa naj pazi, če hoče. Jaz pa nad tem, kako on "pazi" nimam nadzora, kaj pravite? Lahko sem mu samo povedala, kdaj so dnevi, ko naj bi imela ovulacijo in to je bilo to. Ja, drugače pa je bil seznanjen tudi s tem, da sem naročena za konec januarja pri ginekologu in da si bom zrihtala pravo zaščito. On je bil z vsem tem seznanjen - ne vem tudi, kako naj ne bi bil, če je moj mož in partner??? Nisem tako zahrbtna, da bi mu rekla, da sem zaščitena, pa v resnici ne bi bila. To je za mene višek nesramnosti in podlosti.

Zato mislim, da nisem manipulatorka in ga nisem na noben način prinesla okrog, saj je vedel, kaj dela. Torej je enako njegova krivda, kot je moja, oba sva bila zraven pri stvari in oba sva vedela, da nisem zaščitena.

Taddy78 -> RE: Sem sebična? (30.1.2012 17:26:04)

Od kdaj pa je računanje ovulacije zaščita pred nosečnostjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...mislim, da s tem  odgovorom malo zavajaš samo sebe, pa njega tudi (če si bila v IVF postopku, to verjetno dobro veš).
Seveda sta oba enako "kriva", ampak da 1 leto nisi poskrbela za zaščito oz. si zanosila ravno sedaj, ko si hotela po njo...no ja...
On je rekel da bo pazil, nista sexala s kondomom in priznaj, da ti je to kar ustrezalo, da sedaj lahko rečeš, da si je tak sam kriv.

mateyka -> RE: Sem sebična? (30.1.2012 20:45:22)

zgleda da je tud njemu ustrezalo, če je sam predlagal da bo "pazil" in je bilo zanjga to to?

kaj pa vem; meni se ne zdi, da so njegove besede dosledne njegovim dejanjem. in v takem primeru jaz nimam nekega razumevanja za "okol prnašanje" takega primerka. mogoče je pa podzavestno hotel otroka, pa si ga racionalno ni upal met? ne vem. meni se samo zdi čudno da je mož/moški ki ne želi otrok, zadovoljen s "pazenjem" kot kontracepcijo..

p.s. in seveda, njej je to "ustrezalo", to ni dvoma. zakaj bi šla proti svojim željam, če ji on sam predlaga metodo "pazenja"? saj oba vesta kaj to pomeni. makes no sense to decline iz njenega gledišča imo - celo ne vidim enega razloga zakaj naj bi jo ona odklonila.. res, zakaj?

ronja -> RE: Sem sebična? (3.2.2012 11:52:18)

Ne bi naredila splava, ne na tvojem, ne na svojem mestu - tudi jaz ne uporabljam hormonske kontracepcije in seveda on to ve, predno bo katera pametna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Edino, kar je pri nama drugač, je to, da sva se o tej možnosti (zanositve) pogovarjala že prej in se oba strinjava, da če bi se kljub zaščiti ali zaradi morebitne neuporabe zaščite (to sicer dvomim, da se bova šla, ampak never say never) zgodilo, da bi zanosila, ne bi šla delat splava. Čeprav je mogoče malo čudno se o tem vnaprej pogovarjat, se mi zdi to boljše - ker oba vesta pri čem sta. Tako da mogoče za 4. se rajši zmenita prej;).
Sicer se pa strinjam z Mateyko - oba sta vedela, da sta nezaščitena, njemu se je zdelo to dovolj, ona si je pa otroka itak želela. Zakaj že bi morala ona žret pilule?

mojamura -> RE: Sem sebična? (3.2.2012 12:58:23)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Sicer se pa strinjam z Mateyko - oba sta vedela, da sta nezaščitena, njemu se je zdelo to dovolj, ona si je pa otroka itak želela. Zakaj že bi morala ona žret pilule?

se strinjam z zgoraj napisanim.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>