Očetovski dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

gramec -> Očetovski dopust (26.8.2005 10:09:28)

Pozdravljene,

mene pa zanima, če lahk šef mojemu na kakršnkoli način prepove (tisti čas, za katerega se je odločil, da bo koristil očetovski dopust), da bi ga koristil.
Vem, da po zakonu ga lahko in mu to tudi pripada in mu mora delodajalec to omogočiti samo...
Situcija je takšna:
včeraj mu je povedal, da bo konec novembra (ko bom rodila) koristil očetovski dopust, saj ga takrat jaz in bebika najbolj potrebujemo.
Pa mu je odgovoril, da to ne bo možno, da naj kar si zrihta,da bo šel kasneje (takrat imajo največ dela), v glavnem v tem smislu, da ne sme it takrat.
Moj se ni dal in je vztrajal, da bo to tko kr moglo bit, da on ga kasneje ne potrebuje in da ga bo koristil takrat, ko se bo otrok rodil.

Mu lahko to onemogoči? Je njegov šef taka , da bo prevohal vse luknje v zakonu.

Prosim pomagajte.

Hvala in lp

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.8.2005 10:40:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

gramec -> Očetovski dopust (26.8.2005 11:03:18)

Ja, sej sem rekla, kaj bi pa blo v primeru, da bi bil na bolniski al pa če bi blo res... Le kaj bi potem ta šef naredil?! MOral bi se znajti.
Res sem jezna :grrr::grrr:
Sam živi sam za tisto svojo firmo (sej ima družino), pa misli, da morajo njegovi podrejeni tudi. Da nimajo svojega življenja.
Matr!!
Sicer mu pa ne bi pasalo pa da je to katerikoli mesec.

Sem se ze zlajala na forumu Druzinska zakonodaja :grrr::grrr:

Take stvari me tko jezijo.

Hvala za nasvete

Miloš -> Očetovski dopust (1.9.2005 16:25:45)

Res je, da se mora glede termina strinjat tudi delodajalec. Meni ga niso hotl dat takoj, ko se je hči rodila-je bilo baje preveč dela. Pa ravno takrat te novopečena mamica najbolj potrebuje.

Stran: [1]