pust pikapolonica fantek (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

PC Baby -> pust pikapolonica fantek (26.1.2012 22:20:18)

Imam problem. Naš triletnik si je zapičil, da hoče bit za maškare pikapolonica in nič drugega. Zdaj pa vse pikapolonice, ki se prodajajo v npr. Mercatorju ipd. so oblekice s kiklco za punčke. A kdo ve kje in če sploh bi lahko našla pikapolonico za fantka (za max 15 evrov!)?
Poskusili smo tudi tisto pelarinco za dojenčke, ampak mu je ful premajhna... :(

Meraba -> RE: pust pikapolonica fantek (26.1.2012 22:38:29)

Pikapolonico mu lahko sama narediš doma.
Kupi rdečo peno mus gumi, izreži krila, gor nalepita črne pike, tudi iz mus gumija. Na krila pa mu kar s sponkami za papir s spenjačem pripni gor elastike, da si bo krila nataknil tako kot nahrbtnik. Potem pa še kakšna črna kapa na katero prišiješ kosmateno žico z vatiranimi kroglicami na koncu za tipalke. Oblečeš ga v črno majčko in pajkice.
Pred leti sem nekaj takega naredila za hčerko in je izgledalo super.

alda -> RE: pust pikapolonica fantek (27.1.2012 7:46:39)

naš fant je bil pri 2.letih pikapoka.
Imel je črne pajkice, črni puli, krila sešili doma, in kapo tudi.
Mislim, da so krila in kapa še kje doma, ziher pa nisem.

ThinkPink -> RE: pust pikapolonica fantek (27.1.2012 11:48:34)

Lani so imeli v BC za cca. 12 eur čisto enostaven kostim - črno kapico s tipalkami in kot nek pončo rdeč kostimček s pikami. Spodaj je imela čne pajkice in črno majico, pa je bila legenda. Luškano, poceni in še vroče ji ni bilo v vrtcu.

donna22 -> RE: pust pikapolonica fantek (27.1.2012 12:07:52)

Jaz sem danes v Intersparu vidla pikapolonico za fantka za 12,99 eur.

PC Baby -> RE: pust pikapolonica fantek (27.1.2012 21:13:37)

Dobila! V Sparu :)
Hvala vseeno punce

Mišyka -> RE: pust pikapolonica fantek (5.2.2012 22:56:28)

Meraba kakšna je pena mus gumi in kje se to kupi? Jst bi rada našo enoletnico na temo pikepoke napravila, sem razmišljala samo o kakšni kapici ali traku in nekakšna krilca. Problem je, ker nimam nč črnega za oblečt, ne žab, ne bodya, ne kape... vse bi mogla nabavit. Ampak zdej sem že kr odločena.
Mate še kakšno idejo?

akižen -> RE: pust pikapolonica fantek (10.2.2012 9:29:23)

Hoj!
Tudi mene zanima kje se dobi pena mus gumi. Rada bi namreč naredila kostume za pikapolonico - za vse družinske člane.

Hvala za pomoč

PC Baby -> RE: pust pikapolonica fantek (10.2.2012 19:58:27)

A se vam izplača delat kostume? v Leclercu jih dobite za 7 evrov npr...

Mišyka -> RE: pust pikapolonica fantek (10.2.2012 21:45:24)

Pa niso nikol tolk lepi, prov "cheap" izgleda večina. Pa svoj trud in srce vložiš noter, ko narediš nekaj za otroka. Jst bi takoj, samo če bi znala šivat.

Meraba -> RE: pust pikapolonica fantek (10.2.2012 22:27:15)

Mus gumi imajo v trgovinah, kjer prodajajo materiale za ustvarjanje. V Lj. recimo Prometej in v BTC v hali A Levček. Je pa to taka tanka pena, lepo se reže, jaz sem jo spenjala kar s sponkami za papir ali pa lepila. Tudi kostum rožico se da lepo narediti iz nje. Verjetno imam še kje kakšne slike teh kostumov, bom malo pobrskala.

Itak, da pride dražje, kot če kupiš že izdelan kostum. Amapak otroško veselje ob izdelovanju je pa zame neprecenjivo...

Meraba -> RE: pust pikapolonica fantek (10.2.2012 22:28:42)

Mišyka, ravno zato jih jaz izdelujem iy mus gumija, ker tudi meni šivanje ne gre.

shaania -> RE: pust pikapolonica fantek (11.2.2012 10:01:23)

Jaz sem za svojega kupila v Leclercu, vendar nisem prepričana, če jih imajo še. Je pa zelo luškan kostumček: Leclerc letak

Za Pike Poke pa imajo dva luštna kostuma tudi v Mercatorju za 11, 99 in 20,99 EUR: Mercator letak

akižen -> RE: pust pikapolonica fantek (20.2.2012 9:13:31)

No, PC BABY...... Se splača delat kostume. Mi potem na koncu nismo bili pikapolonice, temveč sove. Na Pustni sobotni iskrici smo v kategoriji družinskih mask zasedli 3. mesto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] !!!

Torej, če imaš voljo, si malo iznajdljiv in se potrudiš, lahko sam ustvariš marsikaj! Zadovoljstvo je pa tudi veliko, tvoje in tvojih otrok.

Spodaj je link, kjer si lahko ogledate kako smo zgledali.

http://mm.ognjisce.si/foto/index.php?album=2012_02_18_PSI_2012&image=PSI_2012_139.jpg

p.s.

Meraba, nisem se ti zahvalila za podatek o tem, kje se dobi mus gumi. Sicer pene nisem potrebovala, pa vseeno hvala za takojšen odziv.

Mišyka -> RE: pust pikapolonica fantek (20.2.2012 11:33:16)

Dobri ste bli, res. Sam nekej šivanja je blo pa verjetno vseeno potrebnega, ane?

akižen -> RE: pust pikapolonica fantek (20.2.2012 13:46:07)

Ja. Šivanja precej, še več pa rezanja peres (mislim, da jih je okrog 450).

Kot se za pravo sovo spodobi, sem delala predvsem zvečer in ponoči.....

Sem pa prvič uporabljala šivalni stroj (sposodila sem si ga od tašče) in mož je rekel, da mi ga mora nujno kupit, ker da sem naravni talent [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Od blizu se kar vidi, da je bilo prvič, celota pa je potem kar v redu izpadla.

Mišyka -> RE: pust pikapolonica fantek (21.2.2012 10:29:17)

Sej važno je, da skup stoji, sploh pa doma delani kostumi so za moje pojme vsi lepi. Jst sem šivalni stroj dobila pred enim letom za RD, pa ga še nisem zalaufala, ker ne znam niti naštimat vsega. Ful bi si mogla časa vzet... tega pa vedno manjka ko so otroci majhni.
V glavnem, res ste izgledali 1A!

Stran: [1]