Enostavna čokoladna torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Daschi -> Enostavna čokoladna torta (25.1.2012 21:30:27)

A ima kera kak dober recept? Da je enostaven, pa da je dobra. Zaher, nutelina? Kar koli? Priti pliz, hči bo imela RD in hoče letos čokoladno in ne sadne.

Anonimen -> RE: Enostavna čokoladna torta (25.1.2012 21:43:46)

Tale je bomba pa precej enostavna:

Biskvit, po temle receptu (pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut):
5 jajc (sneg posebej, rumenjaki posebej)
25 dag sladkorja
20 dag moke
5 dag kakava
1 pecilni prašek
1 dl vode
1 dl olja

Ena plast in okoli in okoli sem jo pomazana s čokoladno kremo (recept od Jessy):
0,33 rastlinske smetane (Pomurske mlekarne)
100g jedilne čokolade
0,6dl mleka

Ena plast je bila pa namazana z marelično marmelado.

Plasti biskvita sem pa dodatno še namočila z mlekom v katerega sem zamešala par kapelj višnjeve arome.

Oblila sem jo pa s temle čokoladnim prelivom:
300 g mleti sladkor,
250 g jedilna čokolada,
120 g voda
Vse sestavine skupaj zavremo, kuhamo do 104°C, med mešanjem ohlajamo in oblijemo
torte.

Daschi -> RE: Enostavna čokoladna torta (25.1.2012 21:48:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Tale je bomba pa precej enostavna:

Biskvit, po temle receptu (pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah od 35 do 40 minut):
5 jajc (sneg posebej, rumenjaki posebej)
25 dag sladkorja
20 dag moke
5 dag kakava
1 pecilni prašek
1 dl vode
1 dl olja

Ena plast in okoli in okoli sem jo pomazana s čokoladno kremo (recept od Jessy):
0,33 rastlinske smetane (Pomurske mlekarne)
100g jedilne čokolade
0,6dl mleka

Ena plast je bila pa namazana z marelično marmelado.

Plasti biskvita sem pa dodatno še namočila z mlekom v katerega sem zamešala par kapelj višnjeve arome.

Oblila sem jo pa s temle čokoladnim prelivom:
300 g mleti sladkor,
250 g jedilna čokolada,
120 g voda
Vse sestavine skupaj zavremo, kuhamo do 104°C, med mešanjem ohlajamo in oblijemo
torte.

Ej, najlepša hvala!

Samo tole odebeljeno mi povej, to vse skupaj zmešaš in nad paro stopiš?

Anonimen -> RE: Enostavna čokoladna torta (25.1.2012 21:52:53)

Smetano najprej daš v posodo in miksaš in ko se začne gostit, dodaš naribano čokolado (čeprav jaz dam najraje kar 2 žlici nutele pa je tut super) in ko je vse skupaj lepo trdo, dodaš še malo mleka in čisto počasi zmešaš v gladko kremo. Pa fajn je če krema pred mazanjem malo v hladilniku stoji.
Pa glej, da oblate res fajn namočiš z mlekom (dober deci mleka na vsakega), ker potem pride res super sočna ... skratka, odlična [sm=smiley2.gif]

Daschi -> RE: Enostavna čokoladna torta (25.1.2012 21:55:55)

Smetano najprej daš v posodo in miksaš in ko se začne gostit, dodaš naribano čokolado (čeprav jaz dam najraje kar 2 žlici nutele pa je tut super) in ko je vse skupaj lepo trdo, dodaš še malo mleka in čisto počasi zmešaš v gladko kremo. Pa fajn je če krema pred mazanjem malo v hladilniku stoji.
Pa glej, da oblate res fajn namočiš z mlekom (dober deci mleka na vsakega), ker potem pride res super sočna ... skratka, odlična [sm=smiley2.gif]

V imenu hčere - hvala![sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Enostavna čokoladna torta (25.1.2012 21:57:51)

Najprej jo speci in probaj, pol pa se zahvaljuj, če ti bo še do tega ... LOL ... skratka poročaj, našim je bila namreč vsem zelo všeč.

Daschi -> RE: Enostavna čokoladna torta (25.1.2012 22:05:43)

Najprej jo speci in probaj, pol pa se zahvaljuj, če ti bo še do tega ... LOL ... skratka poročaj, našim je bila namreč vsem zelo všeč.

Okej, bom sporočila. [sm=smiley1.gif]

kajalin* -> RE: Enostavna čokoladna torta (26.1.2012 10:20:43)

Nutelina, garant rata in ful dobra.To pišem js k nimam pojma drugač o peki,hehehe
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3603
v smetano za nadev daj krem fix, da se lepo strdi !

Sacherca -> RE: Enostavna čokoladna torta (26.1.2012 11:49:40)

http://www.kulinarika.net/recepti/5691/sladice/cokoladna-torta-noa/

Jaz sem tole ze delala in nam je bila zelo dobra. Nutelina nam pa ni bila vsec...

witto -> RE: Enostavna čokoladna torta (31.1.2012 19:11:54)

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašala. V planu imam delat nutella torto, pa me zanima, če ima katera izkušnje, namreč zanima me, katera smetana gre notri, ali hulala ali morda od lj. tista za stepanje? In pa še to, ko sem brala na kulinariki recept, je bilo na koncu pripisano, da naj se uporablja original nutella, ker drugače ni to to. hmmmm torej tista v napr.šparu, tušu.... ni original? Se jo da morda dobit v mullerju?

Anonimen -> RE: Enostavna čokoladna torta (31.1.2012 19:21:35)

Pomoje je z original Nutello mišljeno, da se da notri Nutella in ne kaka vikikrema al kaj takega ... če imaš pa v bližini Mülerja, pa le tam kupi Nutello, ker je boljšega okusa kot pa v drugih trgovinah.

blaža -> RE: Enostavna čokoladna torta (31.1.2012 19:26:34)

IZVIRNO SPOROČILO: witto

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašala. V planu imam delat nutella torto, pa me zanima, če ima katera izkušnje, namreč zanima me, katera smetana gre notri, ali hulala ali morda od lj. tista za stepanje? In pa še to, ko sem brala na kulinariki recept, je bilo na koncu pripisano, da naj se uporablja original nutella, ker drugače ni to to. hmmmm torej tista v napr.šparu, tušu.... ni original? Se jo da morda dobit v mullerju?

smetano lahko daš pol rastlinske in pol ta prave, ne dat samo Hulala, ki je ogabna oz okus je nekaterim ok, ni pa to niti s od smetane. Če jo fajn stepeš, se spremeni v stiropor,bljak.

Jaz dam pol pol, da je agregatno stanje ok, da se ne scedi krema, lahko daš pa tudi samo ta pravo, pa kremfiks noter, pa bo tudi ok.

Anonimen -> RE: Enostavna čokoladna torta (31.1.2012 19:28:15)

Aja, smetano pa jaz uporabljam rastlinsko od Pomurskih mlekarn in je ful fajn.

witto -> RE: Enostavna čokoladna torta (31.1.2012 20:44:42)

Punce hvala za nasvete. V nedeljo praznujemo 3 rojstni dan našega malega škrata[sm=bravo.gif], je že cel neučakan, komaj čaka, da upihne TLI svečke[sm=smiley36.gif], pa sem se odločila, da bom kar sama letos naredila torto. Upam, da mi bo uspelo kaj lepega spackat[sm=smiley1.gif]

tosja -> RE: Enostavna čokoladna torta (1.2.2012 8:50:40)

Pomoje je z original Nutello mišljeno, da se da notri Nutella in ne kaka vikikrema al kaj takega ... če imaš pa v bližini Mülerja, pa le tam kupi Nutello, ker je boljšega okusa kot pa v drugih trgovinah.

Priporočam bolj zdravo obliko s trsnim sladkorjem -
TIGER CREME nuss-nougat-creme, znamke RAPUNZEL [sm=smiley17.gif][sm=bravo.gif]

tosja -> RE: Enostavna čokoladna torta (1.2.2012 9:18:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

A ima kera kak dober recept? Da je enostaven, pa da je dobra.

Novi, še ne preizkušeni recepti. Če bo katera poskusila - ocene!!![sm=bravo.gif]
Čez 2 meseca bom tud jaz preizkusila[sm=smiley1.gif]

DVAKRATNA ČOKOLADNA TORTA
-sestavine za 16 kosov-

-100g mlečne čokolade
-1 žlička instant kave
-1 žlica mrzle vode
-120 g masla
-100 g sladkorja
-3 jajca
-40 g moke
-1 žlička pecilnega praška
-100 g mletih mandljev

ZA KREMO:
-400 g kremnega sira
-150 g polnomastnega jogurta
-50 g čokolade v prahu
-75 ml polnomastnega mleka
-2 lističa želatine
-4 žlice vode

ZA OKRAS:
-100g temne čokolade

PRIPRAVA:
1. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Pekač s premerom 26 cm dobro namastimo in obložimo dno s peki papirjem.
2. Čokolado stopimo nad parno kopeljo. Kavo razmešamo v vodi. Zmešamo maslo in sladkor in počasi dodamo jajca. Vmešamo kavo in stopljeno čokolado ter moko, ki smo ji dodali mandlje in pecilni prašek.
3. Testo vlijemo v pekač in pečemo 35 min. Pečeno postavimo na hladno.
4. Sir, jogurt, mleko in čokolado v prahu zmešamo. Želatino namočimo v hladni vodi. Segrejemo 4 žlice vode in ji dodamo želatino. Odstavimo z ognja.
5. Štiri žlice sirove mase zmešamo z želatino in potem vse skupaj vlijemo k preostalemu siru.
6. Na tortno dno vlijemo čokoladno maso in postavimo na hladno.
7. Preden postrežemo, torto potresemo z ostružki in sladkorjem v prahu.

ČOKOLADNA KREMNA TORTA

SESTAVINE:
-1 biskvitno tortno dno s premerom 23 cm (kupljeno) - še bolje doma spečeno[sm=smiley1.gif]
- 225 g sladkorja
- 5 jajc
- 7 rumenjakov
- 1,5 žlice kakava
- 300 ml sladke smetane
- 150 g masla
- 375 g čokolade

PRIPRAVA:
1. Okrogel pekač z visokim robom obložimo s papirjem za peko in nnaaj položimo biskvit.
2. Za čokoladno kremo zmešamo nad vodno kopeljo 12 rumenjakov, 75 g sladkorja, kakav in smetano. Mešamo toliko časa, da je masa dovolj gosta, da se prime hrbta žlice.
3. Odstavimo z ognja ter vmešamo maslo in čokolado.
4. Beljake stepemo v sneg skupaj s preostalim sladkorjem in ga dodamo v čokoladni zmesi. Maso vlijermo na biskvitno dno v pekaču, pokrijemo in čez noč pustimo v hladilniku.
5. Po želji okrasimo torto s čokoladnimi ostružki.

ČOKOLADNA TORTA Z RDEČO PESO

SESTAVINE:
-120 g čokolade v prahu
-270 g moke z dodatkom za vzhajanje (npr. Boni)
-240 g sladkorja
-4 jajca
300 g kuhane in olupljene rdeče pese
1 žlička vanilijeve esence
-120 g čokolade
-150 g masla

ZA KREMO:
-500 g sira maskarpone
-60 g masla
-200 g sladkorja v prahu
-1/2 žličke vanilijeve esence

PRIPRAVA:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo pekač za torte s premerom 25 cm.
2. Presejemo čokolado v prahu, moko in sladkor. Posebej stepemo jajca. Peso sesekljamo v električnem mešalniku in jo dodamo stepenim jajcem. Vlijemo še vanilijev ekstrakt.
3. Na vročem maslu stopimo čokolado in jo dodamo moki skupaj z rdečo peso. Dobro zmešamo, potem vlijemo v pekač in pečemo 1 uro. Postavimo na hladno.
4. Za kremo zmehčamo maslo, dodamo maskarpone in vanilijo. Vmešamo sladkor v prahu in stepamo, da dobimo kremasto zmes.
5. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na pol po dolgem ter namažemo s kremo med slojema in na vrhu.

DOBER TEK!

Stran: [1]