mislim (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Spark -> mislim (24.1.2012 19:34:39)

da sem danes prevozila ornk rdečo luč. Bila sem prva v križišču, želela sem zaviti levo. Spomnim se da sem čakala, čakala, pogledala desno videla zeleno luč (verjetno samo desno zeleno puščico), pogledala naravnost in si mislila da še mencajo in potegnila. Nato pa sem pogledala v vzvratno ogledalo in nikogar ni bilo za menoj. Pa sem začela razmišljati kaj sem ušpičila. Nikoli nisem verjela, da se lahko tako zamisliš, ali ne vem kaj. Sploh mi ni jasno kaj sem naredila in me je prav strah bilo. V križišču na srečo ni bilo nikogar. Slabo se počutim, kaj sem naredila. Sedaj pa še razmišljam, da lahko prejmem eno velikooo kazen domov.




marsovcek -> RE: mislim (24.1.2012 19:42:43)

Vsi kdaj pa kdaj naredimo kakšno bedarijo in na srečo se v večini primerov dobro izteče. Vem, da je kriza za denar ampak mi ni jasno kako, da v takih situacijah prvo pomislite na kazen, ne kaj bi se lahko zgodilo vam in drugim udeležencem v prometu.






ajataja -> RE: mislim (24.1.2012 20:03:32)

A je bilo to v Lj ,ker je pred nama ravno en tak prekrškar bil [sm=smiley36.gif]




liliana -> RE: mislim (24.1.2012 20:05:48)

Čisto enostavno.....ko človek vidi, da se je vse dobro izteklo za zdravje in življenje udeležencev, ko prvi šok mine, pomisli na ono drugo plat, finančno.......ki ponavadi ni majhna, pa naj se samo zgodi prekšek brez nesreče, ali pa nesreča......




TomTaylor -> RE: mislim (24.1.2012 20:14:44)

Če pa primerjaš med

a: prevoziš rdečo + povzročiš nesrečo + zvita pločevina + eventuelne telesne poškodbe plačilo kazni za povzročitev+kazen za prekršek
b: nikomur se ni nič zgodilo, dobiš samo kazen za prekršek

še najbolj mi je všeč c: - konec dober, vse dobro....ampak ej...če ne bo C, je tut B čist okej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





LuLu -> RE: mislim (24.1.2012 20:54:54)

IZVIRNO SPOROČILO: marsovcek

Vem, da je kriza za denar ampak mi ni jasno kako, da v takih situacijah prvo pomislite na kazen, ne kaj bi se lahko zgodilo vam in drugim udeležencem v prometu.


Če bi pešca spregledala, ne bi verjetno ne RR šla pisat kako ji je hudo, ampak bi na policiji še izjave dajala. Da spregledaš rdečo, je, po mojih izkušnjah bolj verjetno takrat, ko ni glih nekega prometa na cesti. Ker če ti avti vozijo levo, desno, gor, dol, pešci hodijo prek ceste... si bolj pozoren na gibanje okoli, kot pa na sam semafor. V takem primeru tudi ko je zelena, vedno ne moreš peljat, ker je zabita z vozili, ali pa še kak pešec laufa prek... Da pa na sebe ne pomisliš, to pa tudi ni za očitat... stvar posameznika...




Spark -> RE: mislim (24.1.2012 21:17:06)

Ja ajataja, bilo v LJ. Kaksen avto si pa videla in kje?
Pa ja kot Si rekla TomTaylor, hvala bogu da ni bil scenarij A, ce bo B nimam kaj, kot sem rekla mislim da sem prevozila rdečo, nisem pa prepricana. Res v križišču ni bilo nikogar in na srečo tudi nobenega pešca. Mi je pa hudo in ni mi jasna, kaj me je tako grozno zmedlo. Nisem pijana, nisem bila na telefonu, sama v avtu tako da tudi debatirala z nikomer nisem. Na sreco trenutno brez skrbi. Dobro da nisem nikomur nič naredila, in sebi tudi. Upam samo da ne ostanem brez izpita, ker vem da so sedaj kazni full visoke.




nananaja -> RE: mislim (24.1.2012 21:42:50)

Joj, jaz sem rdečo prevozila že dvakrat in še enkrat bila zraven, ko jo je prevozil mož. Mene pa ob misli na to zmrazi predvsem zato, ker vedno pomislim, kaj bi se lahko zgodilo, ker sta bili dve situaciji taki, da bi lahko nekdo pravilno pripeljal skozi zeleno! Kazni bi že plačala, tudi razbitine me ne ganejo tako kot misel na poškodovance...




lilip -> RE: mislim (24.1.2012 21:56:33)

IZVIRNO SPOROČILO: marsovcek

Vsi kdaj pa kdaj naredimo kakšno bedarijo in na srečo se v večini primerov dobro izteče. Vem, da je kriza za denar ampak mi ni jasno kako, da v takih situacijah prvo pomislite na kazen, ne kaj bi se lahko zgodilo vam in drugim udeležencem v prometu.





Saj je najprej napisala: "V križišču na srečo ni bilo nikogar." Potem pa: " Sedaj pa še razmišljam, da lahko prejmem eno velikooo kazen domov."

Torej je pomislila na druge udeležence v prometu, vsaj jaz sem tako razumela.




rozilu -> RE: mislim (25.1.2012 10:21:40)

Dobro, da se je dobro končalo!

Se je pa meni tudi že zgodilo, da sem hotela prevoziti rdečo... na srečo jo nisem. Včasih so semaforji tako nerodno obrnjeni, da vidiš tistega sosednjega za prečno vozeče! Če si zamišljen + ni prometa, komot spelješ. Vem da sem že imela nogo na gasu, pa mi je potem kliknilo, da gledam napačen semafor. Je pa po mojem to napaka v postavitvi, ker sosednjih semaforjev ne bi smel videti!




ajataja -> RE: mislim (25.1.2012 13:10:15)


IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Ja ajataja, bilo v LJ. Kaksen avto si pa videla in kje?




Zdajle si me pa dobila[sm=smiley1.gif],če bi vedela da boš pisala na RR bi si pa vse do potankosti zapomnila[sm=smiley36.gif],ampak mislim da je bil rdeč avto in to dopoldan med pol deseto in deseto .Ampak res nisem polagala na to neke velike pozornosti in niti se ne spomnem na katerem križišču.Če ne bi prebrala tu bi se sploh ne spomnila več na to,je pa tega kar dosti tako da ni nujno da si bila ravno ti tista ki sem jo videla.




FotoModel -> RE: mislim (25.1.2012 14:28:39)

Koliko pa je sploh kazen, če prevoziš rdečo na semaforju? Nikjer ne najdem..

Se je pa meni tudi zgodilo.. Najhujše je pa takrat ko sonce tako sije, da niti ne vidiš katera barva je na semaforju :) pol pa odzadaj vsi panični pa že tuuuuuuu-tuuuuuuuuu..




Spark -> RE: mislim (25.1.2012 18:53:45)

Ajataja, ne to nisem bila jaz. Očitno mi je bil še nekdo podoben. Imam zelen avto, in bilo je ob 14h ko je že full gužva.
Pa ne vem koliko je sploh kazen, vem da se je lansko leto ta zakon nekaj spreminjal.
Je pa res sijalo sonce, ampak na semafor se mislim da prav videla. Na srečo se je dobro izšlo. Bomo videli če dobim še kakšne pozdravčke po pošti. Sem pa danes imela paniko na cesti, ko si sploh nisem upala zaviti levo.




LuLu -> RE: mislim (25.1.2012 19:47:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Sem pa danes imela paniko na cesti, ko si sploh nisem upala zaviti levo.

Nehaj.  Tak boš pa res lahko nesrečo povzročla... nekdo se ti bo v rit zaleto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]