liliana -> RE: Nemška novinarka o Mariboru (25.1.2012 11:49:20)
|
Takrat, pred 15 leti, ko je to bilo, res ni bil Maribor evropska prestolnica kulture.....in pri 20 letih so bili tudi moji kulturni in nekulturni interesi bistveno drugačni kot danes..... Če pa gledam članek podrobneje, so novinarko najprej razjezili t.i. kulturniški funkcionarji, ki niso imeli pojma kako in kaj......in potem je čisto človeško, pa čeprav si objektivni novinar, da ko te nekaj razjezi, začneš dlakocepiti......in ti nič več ni všeč in iščeš napake tudi tam, kjer jih ni..... Jaz sem danes recimo več na Bledu kot v Mariboru in Bled je navdušil novinarko.....in ne morem reči, da Bled vrvi od kulturnega dogajanja, res je, da ni evropska prestolnica kulture.....ker razen pleten, gradu in kremšnit, ter grozne gužve, da parkiranja ne omenjam, ti tudi ne ponuja bistveno več kot Maribor......res je pa, da Bled ni evropska prestolnica kulture..... Drugače pa je Murska Sobota tudi podaljšana roka Maribora v sklopu Evropske prestolnice kulture.....in se je naša družina odpravila v nedeljo v muzej.....in smo naleteli na zaprta vrata.....naivneži si tudi nismo najprej na internetu prebrali, da januarja muzej ob nedeljah ne deluje......ker pa delajo grozno reklamo po vseh medijih tudi v Prekmurju o Evropski prestolnici kulture in o vseh razstavah in prireditvah, ki so na razpolago, nam pač ni prišlo na misel, da je muzej v Murski Soboti pa v nedeljo zaprt......in bi se ob tej priliki pridružila nemški novinarki pri jezi na kulturniške funkcionarje, ki si v sklopu Evropske prestolnice kulture privoščijo tak lapsus, da zaprejo muzejska vrata v nedeljo in se jim še ne zdi vredno obestiti kakega obvestila na vrata muzeja, kjer še vedno piše, da je v nedeljo muzej odprt od te do te ure......
|
|
|
|