olimia -> RE: Kako povečati količino mleka? (24.1.2012 13:31:26)
|
neli, sem ena tistih mamic, ki mi mleko tudi ni bilo ravno podarjeno oz. sem se morala kar potrudit, da sem ga imela dovolj za mulčka, ki je bil izreden jedec. dojila sva se vsakič, ko se je gospodič spomnil, pa sem bila včasih popolnoma zgrožena, ko sem videla, da nimam(mali je bil siten, jokav) Res mu nikoli nisem dodajala, čeprav sem imela bradavice močno pordele in pekoče, ker je bil toliko pristavljen, ampak sem se trudila. potem pa je prišel nasvet izkušene mamice več kot dobrodošel... - nekaj mojih izkušenj: PIJ veliko, čimveč, jaz sem spila najmanj 3litre vode in dober liter čaja za dojenje na dan (4× na dan 3 dl vode in 3 žličke instant čaja) jedla sem 2× dmnevno mlečno, 2× dnevno meso, sadje in zelenjavo vsaj 3-4× dnevno. obrokov nisem imela količinsko velikih, sem pa jedla vsak dan 5× dnevno, sem bila kar disciplinirana, vsaj prve 3 mesece JEJ polento, pij jabolčni kompot - oboje je pri meni povzročilo bistveno večjo količino mleka; ni nujno, da bo pri tebi tudi, je pa vredno poskusiti poleg vseh tekočin in prehrane - čimmanj se sekiraj in čimveč počivaj- kolikor moreš glede na to, da imaš še enega otroka. tudi sama sem imela triletnico ob sebi in imam partnerja, ki je službeno odsoten vsak dan do 17-18 ure. sama sedaj malega počasi odvajam in se dojiva le še zjutraj in zvečer Srečno!
|
|
|
|