ali je možno (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

mateja_goljev -> ali je možno (26.8.2005 5:53:52)

Pozdravljene!
Zanima me če je katera imela podobne probleme kot jaz. Z možem si želiva otroka, in pridno delava na tem, zdej mi pa že 40 dni zamuja, bila sem pri ginekologu, vendar je rekla da je možno da gre za zgodnjo nosečnost in da se na UZ še ne vidi, lahko pa bom dobila perilo. Dala mi je ene tablete in je rekla da naj se odločim če jih bom začela jemati, ampak jih nisem, ker se bojim da bi bilo kaj narobe. vmes sem imela okoli 16 dan zaostanka rahlo krvavitev, večinoma v sluzu. Lahko je bilo perilo ali pa lažna krvavitev pravijo, sedaj me pa trbuh boli kot takrat ko sem pričakovala da bom dobila perilo, pa zjutraj mi je kr slabo, pa dojke mam ful napete. Sploh ne vem, naredla se že 4 teste, vse različne pa nič. Kaj naj??? hvala:zmeden:

Anonimen -> ali je možno (26.8.2005 6:02:18)

Menstruacija ti zamuja 40 dni, pa še nisi naredila testa? :zmeden2:
Bila si pri ginekologinji, pa je rekla, da je MOŽNO, da gre za zgodnjo nosečnost?
Ginekologinja ti ni naredila potrditvenega ultrazvoka? :zmeden2:

Kako je pa to vse skupaj možno? :zmeden2:

Pojdi v lekarno, kupi Clearblue in počakaj na rezultat...
Če kljub rezultatu nisi prepričana, pojdi narediti test v zdravstveni dom...
In če tudi po tem ne boš prepričana, naj ti ginekologinja naredi ultrazvok, ki bo pokazal vse...

Držim pa pesti zate...

Anonimen -> ali je možno (26.8.2005 6:29:32)

"Sploh ne vem, naredla se že 4 teste, vse različne pa nič. Kaj naj??? "

Saj je naredila teste :zmeden2:

Anonimen -> ali je možno (26.8.2005 6:32:02)

Me veseli, da sem samo človek in da kdaj tudi kaj spregledam... Mea culpa? :zmeden2:

mateja_goljev -> ali je možno (26.8.2005 7:01:24)

Ali naj raje počakam do 3 spetembra, ko sem prejšnji mesec krvavela (krvav sluz)? ma ne vem več, zjutraj je bil spet negativen! a ta potrditveni test grem k svoji zdravnici?

Anonimen -> ali je možno (26.8.2005 7:02:22)

Ultrazvok ti naredi ginekologinja, ja, ampak ne vem, če je smiseln, če je bilo toliko testov negativnih. Poskusita s testom v laboratoriju v zdravstvenem domu, da izključita možnost izvenmaternične zanositve.

mateja_goljev -> ali je možno (26.8.2005 7:04:33)

bom hvala. Malo me je strah. Ali je možno da test ne pokaže rezultata?

Mina1 -> ali je možno (26.8.2005 7:06:09)

Zelo majhna je verjetnost da npr. CB ne pokaže pravilnega rezultata in tako.

Če pa ti vzamejo kri in urin v laboratoriju, ti na podlagi tega ugotovijo, ali si nosečka ali je kaj drugega vmes.

pa-pa Mina1

mateja_goljev -> ali je možno (26.8.2005 7:06:26)

po ginekologinjih besedah naj bi imela odebeljeno maternično sluz (steno), en viden folikelček, in je rekla da če gre za zgodnjo nosečnost še ne more rečt. Kdaj pa Ultrazvok pokaže?

Mina1 -> ali je možno (26.8.2005 7:07:37)

Tudi UZ ne pokaže tako zelo zgodaj oz. pokaže vrečko in tako, ne pa tudi, ali je kaj notri, če me reazumeš.

Drži se,

pa-pa Mina1

Anonimen -> ali je možno (26.8.2005 7:07:57)

Naj bi že zagotovo od 4. tedna dalje, računano po prvem dnevu zadnje menstruacije... Lahko tudi že prej...

mateja_goljev -> ali je možno (26.8.2005 7:11:12)

To se pravi da moram se počakati, no jaz bom šla v laboratorij, ker me to že zlo muči vse skup. Kolegici testi tud niso pokazali,pa ji je že tri mesece zamujala, potem pa je šla k ginekologu, pa ji je tud tko kot men prvi mesec zaostanka rekla da ni nič, potem pa je kar naenkrat blo, ali je možno?

Anonimen -> ali je možno (26.8.2005 7:13:12)

Tehnično se na to ne spoznam najbolje, vem pa, da je kljub nosečnosti možna zelo majhna koncentracija nosečnostnega hormona (ne vem, zakaj tako) in lahko zato večina testov odpove. Tudi na UZ se ne vidi nič, če gre za IMN, kajti ginekologinja gleda maternico, ne jajcevodov ali česa durgega (za začetek).
Ne more ti škodovati, če narediš test v laboratoriju, potem pa z ginekologinjo preverita ostalo. Boš vsaj mirna, ko boš vedela, za kaj gre.

mateja_goljev -> ali je možno (26.8.2005 7:14:32)

Hvala, sporočim kaj opravim!

Maša26 -> ali je možno (26.8.2005 7:35:22)

Pozdravljena,

jaz bi rekla, da naj ti G naredi krvni test.

mala važička -> ali je možno (26.8.2005 7:48:53)

a si mogoče nehala jemati KT pa imaš mogoče zaradi tega tak izostanek. Ker ena kolegica ni dobila M dva meseca po tem ko jih je nehala jemati.

lp, Katja

mateja_goljev -> ali je možno (26.8.2005 8:08:37)

nisem jemala KT.

tecka -> ali je možno (26.8.2005 8:31:27)

Lepo vas prosim. 40 dni zamude je to že 8 tednov morebitne nosečnosti. Zdaj bi se pa moralo kaj videti, mar ne? Kaj pa zamenjava G?

pupika -> ali je možno (26.8.2005 8:41:48)

Na UZ naj bi se videl plod že od 7-9 tedna nosečnosti, če si zanosila v 10-19 dan svojega ciklusa. Vsekakor pojdi do G.

Držim :miska::miska::miska:, da na UZ zagledaš svojo malo pikico.

pupika -> ali je možno (26.8.2005 8:43:35)

No jaz sem tudi zamenjala G, sem se naročila pri novi in so mi rekli, naj pokličem k stari G, da naj pošljejo mojo kartoteko k njim.

Iz katereg akonca SLO pa si?

mateja_goljev -> ali je možno (26.8.2005 8:57:44)

sem iz Medvod, k ginekologu pa hodim v Postojno. Ma ne vem, mi je dala ene tablete pa da jih, če se odločim za jemanje jem od pondelka, tega ki je že mimo dalje, drguča pa ne. In sem se odločila da raje počakam, gre za neke dabroston tablete. In sedaj čakam!!! :zmeden:

pupika -> ali je možno (26.8.2005 9:06:03)

Naj te malo pomirim. Tudi jaz sem najprej malo premišljevala ali naj jem dabroston ali ne. Toda te tablete se jemlje da se obdrži plod, če slučajno krvaviš v času nosečnosti. Večinoma jih predpisujejo puncam, ki imajo probleme v nosečnosti. Sem pa nekje prebrala, da jih je ena punca jedla v času nosečnosti, potem jih je pa predčasno nehala jest in je splavila. Tako, da ti jaz priporočam, da jih kar brezskrbi ješ. Jih pa predpisujejo tudi, če ti slučajno primanjkuje rumenega telesca.

Glede G ti ne morem nič svetovati, ker sem iz MB konca.

:miska::miska::miska:

emaa -> ali je možno (26.8.2005 9:07:43)

dabroston je za podporo nosečnosti, služi tudi za sprožitev M, tebi ga je dala verjetno, ker sumi, da si noseča, da se plod lažje obdrži. Drugače pa naredi krvni test v laboratoriju, ker ta je edini, ki ti bo pokazal ali si ali nisi, ker išče, le Bhcg hormon, ki res nastane le v nosečnosti. Urinski testi iščejo hcg hormone, ki nastajajo tudi med ovulacijo.

mateja_goljev -> ali je možno (26.8.2005 10:05:30)

A mislita da če naj bi ga začela jesti v ponedeljek, pa tega nisem storila, da ga naj zacnem danes?

pupika -> ali je možno (26.8.2005 10:17:54)

mateja lahko ga začneš danes jest. Bolje pozno kot nikoli.

Vso srečo.:miska::miska::miska:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>