ivanjščica -> RE: vraščen nohtek spredaj (23.1.2012 18:28:13)
|
Ojla! Tvojga sinka to zelo zelo boli, jaz bi poklicala ali šla k dežurnemu zdravniku!Sama imam težave s tem ze celo življenje in vem kakšna bolečina je to!Na eni slikici mi zgleda zelo otečen prstek in mislim da ima noter gnojček. Ti povem glih danes sem isto spraševala pri rednem pregledu mojega 4, 5 mesecnega sinka, ki zgleda ima nohte po meni in se bojim da bo do tega gnojenja in vraščanja prihajalo, ceprav zaenkrat še ni bilo težav. Odgovorila mi je da ce bo rdeče razkužit s fiziološko, pa obkladke....pa izrezat nohtek. Hmmm, kako bom to res v praklsi izvedla ne vem. Sicer sem si sama v nestetih bolečih terapijah pomagala takole -ampak to ti povem zase, kar ni nujno dobro za tako malega otročka in bi jaz raje vprašala strokovnjake: ce je bilo gnojno, stisnila in izstisnila gnoj (zelo boli ampak resis napetost), potem alkohol za razkužilo, izrezala noht, namazala z bepantenom plus (oranzen). Ponavadi je blo ok , boli se en dan, potem je blo boljse. Sicer pa pazim da preprecim- redno tedensko strizenje! upam da resite, se mi je tako zasmilil!
|
|
|
|