dawnmama -> šepanje pri otroku!!! (22.1.2012 19:11:56)
|
pozdravljeni! [sm=smiley36.gif] moj otrok (star je 21 mesecev) je dobra dva tedna nazaj pričel šepati na levo nogo. takrat sva ravno jemala antibiotk zaradi vnetega grla. ker šepanja sprva nisem povezala z boleznijo, na dotik pa tudi ni kazal znakov, da ga kaj boli, sem pediatrinji za šepanje povedala na kontroli šele čez 4 dni. povedala mi je, da je najvrjetneje sinovitis-vnetje sklepne tekočine pri kolku in dobila sva napotnico za ortopeda. pri ortopedu so mu delali ultrazvok in rekli, da je vse ok, da ni videti kakšnega izliva, da je pač noga verjetno še malo razdražena od sinovitisa, ki pa na uz več ni viden, torej bi se šepanje po nekaj dneh tudi moralo končati. bila sva tudi v laboratoriju-pregledali so kri in je vse bp. kakorkoli, otrok še vedno občasno šepa, levo nogo drži nekako napeto, tako da greva jutri verjetno nazaj k ortopedu. zanima pa me, če ima kdo podobno izkušnjo-kako dolgo je šepal vaš otrok(glede na to, da so rekli, da bi šepanje naj hitro prenehalo), ali morda mislite, da bi lahko bilo krivo še kaj drugega? malo sem že zaskrbljena, upam da to ne bo pustilo kakšnih posledic, tudi v bolniški sem že dobra dva tedna... prosim vas za komentarje, lp
|
|
|
|