tožba za zvišanje preživnine (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

inia -> tožba za zvišanje preživnine (22.1.2012 12:19:04)

A ima ketera kakšen takšen primer. Mogoče vzorec tožbe?

Paštetka -> RE: tožba za zvišanje preživnine (22.1.2012 16:29:28)

Zakaj rabiš?

inia -> RE: tožba za zvišanje preživnine (22.1.2012 20:50:09)

Rabim ker bi rada dala na sodišče za zvišanje preživnine. Zdaj imam 40€ kar se mi zdi absolutno premalo za šoloobveznega otroka. In če bi bilo možno bi rada sama napisala, da ne bi imela še stroškov z odvetnikom.

liliana -> RE: tožba za zvišanje preživnine (22.1.2012 22:13:33)

Imenuje se tožba zaradi spremenjenih razmer.......napišeš tožbo, kjer obrazložiš, zakaj je odmerjena preživnina premajhna in zakaj otrok potrebuje več denarja......predložiš tudi kopijo odločbe o že odmerjeni preživnini in kopije računov za vse tisto, kar otrok potrebuje za normalen in skladen telesni in duševni razvoj.....če je v prepričevanju očeta o višji preživnini sodeloval tudi CSD je zelo dobrodošlo predložiti tudi mnenje CSDja, da otrok potrebuje za skladen razvoj višjo preživnino......

Paštetka -> RE: tožba za zvišanje preživnine (23.1.2012 8:59:33)

IZVIRNO SPOROČILO: inia

Rabim ker bi rada dala na sodišče za zvišanje preživnine. Zdaj imam 40€ kar se mi zdi absolutno premalo za šoloobveznega otroka. In če bi bilo možno bi rada sama napisala, da ne bi imela še stroškov z odvetnikom.

a se oče strinja z zvišanjem preživnine? Ker če se ne bo oz. bo oporekal, mislim, da boš vseeno potrebovala odvetnika. [sm=zmeden.gif]

kot je napisala liliana, potrebuješ dokaze (vsak račun, ki se nanaša na otroka).

inia -> RE: tožba za zvišanje preživnine (23.1.2012 9:10:14)

Oče se seveda ne strinja. Ja na sodišču mi je rekla, da lahko sama napišem in oddam, če ne znam naj dam odvetniku, ampak ni potrebe da me zastopa. 

inia -> RE: tožba za zvišanje preživnine (23.1.2012 11:04:04)

A je katera dejansko dala sama notri tožbo? 

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.1.2012 22:01:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

*bubi* -> RE: tožba za zvišanje preživnine (25.1.2012 9:26:40)

IZVIRNO SPOROČILO: inia

Oče se seveda ne strinja. Ja na sodišču mi je rekla, da lahko sama napišem in oddam, če ne znam naj dam odvetniku, ampak ni potrebe da me zastopa. 

seveda lahko daš sama.... tudi na prvo obravnavo greš komot sama... če se tam "zakomplicira", itak ne bo nič odločeno in lahko šele takrat razmišljaš o odvetniku.

Je pa 40€ žaljiva preživnina - če je oče zaposlen oz. ima redne dohodke, je sploh čudno, da so mu tako nizko preživnino že v štartu določili. Saj že novorojenček rabi več kot 80€/mesec, kaj šele šolarček.

Stran: [1]