RE: A je Ronja že rodila? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Blueeyes -> RE: A je Ronja že rodila? (20.1.2012 12:04:41)

iskrene čestitke Ronja tudi od nas




Mala_princeska -> RE: A je Ronja že rodila? (20.1.2012 12:19:41)

Ronja [sm=bravo.gif]

čestitke celi družinici.

Pa recept za fanta po dveh punčkah prosim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




hmm... -> RE: A je Ronja že rodila? (20.1.2012 13:27:28)

Iskrene čestitke!! [sm=duda.gif][sm=duda.gif][sm=modricrtici.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




ZmajTolovaj -> RE: A je Ronja že rodila? (20.1.2012 14:33:22)

Ja, kako lepo! Čestitam, in tudi zelo lepo ime sta zbrala. Ta bo scrkljanček, men verjemi - imamo tudi fanta po dveh puncah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
ČESTITKE in predvsem veliko zdravja!!




kajajaka -> RE: A je Ronja že rodila? (20.1.2012 15:13:57)

Čestitke celi družini "Ronja" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




posh -> RE: A je Ronja že rodila? (21.1.2012 13:45:58)

Čestitke Ronja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], tebi in tvoji družini!!!




valči -> RE: A je Ronja že rodila? (21.1.2012 15:33:24)

Čestitke,Ronja,za sinčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image],pa veliko zdravja vsem.Uživajte,sedaj,ko ste v kompletu!




Anonimen -> RE: A je Ronja že rodila? (21.1.2012 15:42:00)

Čestitke pa veliko zdrave mere želim.




katipi -> RE: A je Ronja že rodila? (23.1.2012 0:02:36)

[sm=modricrtici.gif][sm=duda.gif][sm=bravo.gif]




ronja -> RE: A je Ronja že rodila? (23.1.2012 14:58:49)

Hehe, face ste, hvala za čestitke, punce![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sva doma, ja, so naju spustili že v soboto, v p. sem bila v bistvu samo dobra dva dni, saj se je mali rodil v sredo 2 min. do 18h in ker je en tak priden jedec (se vidi, od kod je, a ne?;) in jaz že v 3. dojim, so moji atributi tudi že točno vedeli, kaj je treba delat (mleko), tako da je vse super zlaufalo in sva bila lahko v soboto po kosilu že pri sestricah.

Samo smo imeli nekoliko obsedeno stanje prva dva dni (crknila je peč in prekinjal net, pa seveda vse babice, nekatere seveda vsak dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], itd... ), seveda je bilo treba pa še nekaj stvari zrihtat, ki sem jih nameravala med popadki, pa ni vse ratalo, ker mi je voda odtekla (posteljico, previjalko,...) Skratka: nam ni nikoli dolgčas

Sicer je Svit res en konkreten fantek, težek je bil 4030, ko se je rodil, je pa eno tako zlato dete - se doji in spi in se praktično skoraj nič ne joka. Ne vem, a je to res fora, da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], a je to zato, ker je pač malo bolj konkreten kot njegovi sestrici in se lahko bolj naje, pa manj ga zebe, ali je pač tak flegma karakter ali pač tak je ali pa je tak zato, ker trenutno še ne more držat dolgo očk odprtih, ker ima še veke malo zatečene ali pa zato, ker je zaspan od rahle zlatenice... No, vsekakor zaenkrat uživam v tem, da spoznavam po 3 otrokih možnost, da dojenčka nimaš non stop v rokah - to mi je nekaj popolnoma novega in čisto nedoumljivega. Saj Lejla ni bila tako zahtevna, samo takrat je bila Ronja tako nemogoča, da se sploh ne spomnim, kaka je bila Lejla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No, zdaj sta punci zlati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Ljubosumje: zaenkrat ga še ni, samo zaenkrat res nimata na kaj bit ljubosumni, ker je to res en tak priden otrok - zaenkrat (trkam na les[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) - in se lahko tudi njima lepo u izi posvečam, saj dejansko tudi kaj spim - ne morem verjet![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image] Mali se ponoči lepo doji na 1-2 uri, (do 2h na eno, potem pa na 2 uri) in to je to. Potem lepo zaspi nazaj in jaz lahko tudi.
Včeraj ponoči sicer nisem dosti spala, ampak to zaradi Ronje, ki je hotela spat pri nama 8primarširala vsa besna sredi noči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) in seveda sem se bala, da mi bo potlačla tamalega.  Ampak to ni mali kriv;).

PS: za tiste, ki vas firbec matra: ne boste verjeli, ampak ratalo nama je parkrat ujet lulanje in kakanje že v p.! Čisto spontano in neplanirano, čisto nenameravano, ker sem nameravala s tem pričet šele jutri (kao 6 dni po porodu, sem se skoz hecala, da sem Ronjo dala 6 mesecev, Lejlo 6 tednov, Svita bom pa 6 dni po porodu), ampak če se pač zgodi, pa tudi super, a ne? no, uradno začnemo šele jutri, hehe.

PPS: da pohvalim malo našo Lj. p.: dejansko se tudi tu da rodit kako drugače kot klasika, celo če ti voda odteče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Bila ves čas na nogah, stoje, rodila pa na pručki in jo toplo toplo priporočam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Moje porodne poškodbe so obdrgnjeni komolci od naslanjanja med popadki in pa ena ogromna podplutba na roki od malo hecno vstavljene kanile (niso mi dali nič not, razen po porodu infuzijo, samo so hotli met pripravljeno - pač za ziher - pa naj jim bo, saj špikanja sem bila v tej nosečnosti res vajena, pa naj bo še med porodom, hehe) in lubija, ki me je stiskal na istem mestu, hehe. No, tak, da veste;)




Hope2 -> RE: A je Ronja že rodila? (23.1.2012 15:12:00)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] lepo te je spet brat in res fajn, da se tak fajn rihtate.

Sem te dni ravno tvoje ježke delala, njami in zdaj pošiljam recept naprej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Še dobro, da je malček tak zaspanček, da ne boš še bloga preveč zanemarla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Drugače pa ti samo povem, da sigurno tolk ne spi, ker je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], razen če je naš v bistvu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kje najdete take otroke, ko samo spijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Vse dobro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ronja -> RE: A je Ronja že rodila? (23.1.2012 16:35:58)

Kje najdete take otroke, ko samo spijo

Saj ne spi skoz. Samo ful več kot tamalidve, ki nista nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. To, da so fantki bolj zaspančki, pa ni moja pogruntavščina, to so meni druge mamice rekle...
Me veseli, da recept kroži, zato so namenjeni:) Moram še enkrat objavit slikce, ko smo jih delale... Uf, mam še kup postov v glavi, pa čakam, da zvlečem kolibrija ven (to je moj "novi" račko, star sicer več kot leto dni, samo je še vedno novi;), ker se nanj dejansko da dajat slike (na tega to ne gre).




pelin -> RE: A je Ronja že rodila? (23.1.2012 19:22:01)

Super Ronja...resnično sem vesela da se je vse tako lepo izteklo in, da so se končno minile tvoje slabosti ( upam da so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])...drugače  pa je naš fant tudi veliko bolj spal kot ta prva škratica...ne vem zakaj...ali zato, ker smo bili mi v drugo bolj sproščeni, ker nas je že prva strenirala, ali pa zato ker so fantje res bolj zaspanci...sicer pa je važen rezultat  in da si lahko vsi skupaj malo spočijete...




Anonimen -> RE: A je Ronja že rodila? (23.1.2012 19:51:38)

Čestitke Ronja, Oči in sestrici!!!! Malemu Svitu pa prisrčno dobrodošlico na svetu!!! [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.1.2012 21:47:24)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.1.2012 21:50:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




skuštrana -> RE: A je Ronja že rodila? (24.1.2012 14:45:25)

Ronja, lepo te je prebrati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Uh, pri nas je bila Liza zaspanka, fanta pa - grrr, ne bi o tem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Ma, saj veš kaj pravijo, da je tretji otrok za uživanje, upam da bo Svitek takšen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] (ne vem kaj je razmišljal naš O, ker definirivno ni bil za uživanje, malo se je ušel v štetju kateri po vrsti je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]).






Kimmi -> RE: A je Ronja že rodila? (24.1.2012 15:32:45)

Cestitke tudi od mene....
moram povedati, da sem kar vesela, da imas fantka. Glede na to, da si po vsem prebranem super mamica (vcasih ti res zavidam[sm=smiley1.gif]me res zanima, kako vam bo slo pri fantku. Mislim, da so fantki radi bolj neobvladljivi od punck...in nic slabega ne mislim, ce ti recem, da ti privoscim enega takega samosvojega, in ce ti se pri njemu uspe da bo brez plenick, da boste tako lepo folgali in razumno resevali tezavice, potem res kapo dol pred tabo[sm=smiley36.gif]...sicer pa ne dvomim v to....le glede plenick, resnicno me zanima, ker te obcudujem glede tega...in res vso sreco:)!!!

P.s. ce prav racunam, boste cetrtega zaceli odvajati od plenic po 6 urah:)




Katy78 -> RE: A je Ronja že rodila? (24.1.2012 19:11:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Kimmi

Cestitke tudi od mene....
moram povedati, da sem kar vesela, da imas fantka. Glede na to, da si po vsem prebranem super mamica (vcasih ti res zavidam[sm=smiley1.gif] me res zanima, kako vam bo slo pri fantku. Mislim, da so fantki radi bolj neobvladljivi od punck...in nic slabega ne mislim, ce ti recem, da ti privoscim enega takega samosvojega, in ce ti se pri njemu uspe da bo brez plenick, da boste tako lepo folgali in razumno resevali tezavice, potem res kapo dol pred tabo[sm=smiley36.gif] ...sicer pa ne dvomim v to....le glede plenick, resnicno me zanima, ker te obcudujem glede tega...in res vso sreco:)!!!

P.s. ce prav racunam, boste cetrtega zaceli odvajati od plenic po 6 urah:)


Jaz sem malo pri januarkah pošpegala in, če sem prav prebrala, sta že v porodnišnici prakticirala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja, pa čestitam za fantka, Ronja! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ronja -> RE: A je Ronja že rodila? (24.1.2012 21:29:11)

hehe, slabosti so minile ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sicer mi je zdaj, ko sem prišla domov, še parkat slabo ratalo, ampak drugače - od izčrpanosti (sem mal pretereala) in nisem nič bruhala, skratka, neprimerno lažje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Malidve sta cukra - zaenkrat ni problemov, edino rabita svojo dozo mami vsak dan - cartanje samo z njima, sicer je kaos. Ampak to zaenkrat ni prav težko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ko bo mali prebolel zlatenico in bo lahko normalno gledal okoli (zdaj ima še malo zatečene veke), bo pa verjetno kriza... Ampak do takrat bom pa jaz že ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa če bo ponoči spal in se dojil (saj da ne boste mislile: doji se ponoči lepo na 2-3 ure, samo potem nazaj zaspi in to je meni luksuz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), bom sploh happy[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Sploh dokler je lubi doma...

Ma, saj veš kaj pravijo, da je tretji otrok za uživanje, upam da bo Svitek takšen

ja, meni je kar malo čudno, zdaj ko vem, da je vse to zadnjič... Moje nosečnosti so res ubitač, ampak se mi zdi, da se je že splačalo... Lubi je rekel, da ne more verjet, da tako mislim že po parih dneh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

kimmi, hehe, je lubi komentiral: "evo, pa imaš izziv"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ja, bom poročala, kako bo šlo s fantkom... Nisem nič preveč pametna, vem, da mam srečo z malima, da se da zmenit. Kar nama je res pomembno, bo držalo, kjer pa sama včasih zamiživa na 1 oko, sva si pa tudi sama kriva, da je bolj na hojladri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

ce prav racunam, boste cetrtega zaceli odvajati od plenic po 6 urah:)

hehe, kot je rekel lubi v p.: "pri naslednjem pa ne greva od začetka." (bi mogoče kdaj kakega posvojila, malo kasneje, ko tile malo zrastejo). Sicer bi rada imela 4 otroke, ampak tele moje nosečnosti so res čisti ubitač. Če bi mi nekdo garantiral, da se mi pa za 4. ne bo treba celo nosečnost nekaj sekirat, a bo ok, a ne bo, a bo preživel, a bo mel posledice od bogvekaterih bolezni... bi ga mela, tako pa... bojo trije kar dovolj (itak so tu še finance, pa prostor...)

mala princeska, recept za fantka: planirajta ga naredit čez dva meseca, tak je najin ratal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sicer pa ne vem, če je bilo kaj drugače kot pri malih - ta del je bil vedno lušten, hehe.




Češnca -> RE: A je Ronja že rodila? (25.1.2012 12:53:01)

Ronja čestitke celi družinici!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




mika -> RE: A je Ronja že rodila? (25.1.2012 18:11:16)

Ronja, iskrene čestitke[sm=smiley1.gif]!

Moje porodne poškodbe so obdrgnjeni komolci od naslanjanja med popadki in pa ena ogromna podplutba na roki od malo hecno vstavljene kanile (niso mi dali nič not, razen po porodu infuzijo, samo so hotli met pripravljeno - pač za ziher - pa naj jim bo, saj špikanja sem bila v tej nosečnosti res vajena, pa naj bo še med porodom, hehe) in lubija, ki me je stiskal na istem mestu, hehe. No, tak, da veste;)


A ti si šla rodit al na bojno fronto[sm=smiley36.gif][sm=smajl.gif]?




ronja -> RE: A je Ronja že rodila? (25.1.2012 22:07:49)

Hehe, mika, pri meni ni nič po reglcih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. no, sej boljš to kot pa kako rezanje ali šivi...

Sicer pa sporočam vsem, ki ste mi zavidale, da se je pravljica spečega dojenčka končala: tudi Svit je definitivno  najin otrok (beri: vedno manj spi in vedno več bi bil po rokah, absolutno ne tolerira bit moker, niti pol minute, itd... hehe, jap, taki so najini dojenčki, ratuje že čisto normalen najin dojenček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). evo, here we go again...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.1.2012 23:04:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




skuštrana -> RE: A je Ronja že rodila? (26.1.2012 10:13:41)

Ronja, naš O je v porodnišnici spal non stop, ker je imel zlatenico. Cimrina tamala se je non stop jokala naš pa milina[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Samo spal, spal, spal....
No, ko smo prišli domov je pa pokazal svojo pravo stran....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Non stop se je jokal (ampak to res non stop, tudi če si ga nosil, ma, nič ni pomagal). In to je tako zelo naporno za psiho, sploh če imaš zraven še dva predšolska otroka, ki te tudi še full potrebujeta. Se spomnim da sem se nekaj časa kar tresla ko sem videla dojenčka, takšne travme mi je to pustilo (ok, sedaj sem že ok, ampak imela jih pa ne bi več).

Sedaj pri 2 in pol se sicer ne dere več toliko, zato pa non stop govori - od jutra do večera ne zapre ust. Ahhhh.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]