ronja
|
Hehe, face ste, hvala za čestitke, punce! Sva doma, ja, so naju spustili že v soboto, v p. sem bila v bistvu samo dobra dva dni, saj se je mali rodil v sredo 2 min. do 18h in ker je en tak priden jedec (se vidi, od kod je, a ne?;) in jaz že v 3. dojim, so moji atributi tudi že točno vedeli, kaj je treba delat (mleko), tako da je vse super zlaufalo in sva bila lahko v soboto po kosilu že pri sestricah. Samo smo imeli nekoliko obsedeno stanje prva dva dni (crknila je peč in prekinjal net, pa seveda vse babice, nekatere seveda vsak dan , itd... ), seveda je bilo treba pa še nekaj stvari zrihtat, ki sem jih nameravala med popadki, pa ni vse ratalo, ker mi je voda odtekla (posteljico, previjalko,...) Skratka: nam ni nikoli dolgčas Sicer je Svit res en konkreten fantek, težek je bil 4030, ko se je rodil, je pa eno tako zlato dete - se doji in spi in se praktično skoraj nič ne joka. Ne vem, a je to res fora, da je , a je to zato, ker je pač malo bolj konkreten kot njegovi sestrici in se lahko bolj naje, pa manj ga zebe, ali je pač tak flegma karakter ali pač tak je ali pa je tak zato, ker trenutno še ne more držat dolgo očk odprtih, ker ima še veke malo zatečene ali pa zato, ker je zaspan od rahle zlatenice... No, vsekakor zaenkrat uživam v tem, da spoznavam po 3 otrokih možnost, da dojenčka nimaš non stop v rokah - to mi je nekaj popolnoma novega in čisto nedoumljivega. Saj Lejla ni bila tako zahtevna, samo takrat je bila Ronja tako nemogoča, da se sploh ne spomnim, kaka je bila Lejla . No, zdaj sta punci zlati . Ljubosumje: zaenkrat ga še ni, samo zaenkrat res nimata na kaj bit ljubosumni, ker je to res en tak priden otrok - zaenkrat (trkam na les ) - in se lahko tudi njima lepo u izi posvečam, saj dejansko tudi kaj spim - ne morem verjet! Mali se ponoči lepo doji na 1-2 uri, (do 2h na eno, potem pa na 2 uri) in to je to. Potem lepo zaspi nazaj in jaz lahko tudi. Včeraj ponoči sicer nisem dosti spala, ampak to zaradi Ronje, ki je hotela spat pri nama 8primarširala vsa besna sredi noči ) in seveda sem se bala, da mi bo potlačla tamalega. Ampak to ni mali kriv;). PS: za tiste, ki vas firbec matra: ne boste verjeli, ampak ratalo nama je parkrat ujet lulanje in kakanje že v p.! Čisto spontano in neplanirano, čisto nenameravano, ker sem nameravala s tem pričet šele jutri (kao 6 dni po porodu, sem se skoz hecala, da sem Ronjo dala 6 mesecev, Lejlo 6 tednov, Svita bom pa 6 dni po porodu), ampak če se pač zgodi, pa tudi super, a ne? no, uradno začnemo šele jutri, hehe. PPS: da pohvalim malo našo Lj. p.: dejansko se tudi tu da rodit kako drugače kot klasika, celo če ti voda odteče . Bila ves čas na nogah, stoje, rodila pa na pručki in jo toplo toplo priporočam . Moje porodne poškodbe so obdrgnjeni komolci od naslanjanja med popadki in pa ena ogromna podplutba na roki od malo hecno vstavljene kanile (niso mi dali nič not, razen po porodu infuzijo, samo so hotli met pripravljeno - pač za ziher - pa naj jim bo, saj špikanja sem bila v tej nosečnosti res vajena, pa naj bo še med porodom, hehe) in lubija, ki me je stiskal na istem mestu, hehe. No, tak, da veste;)