blaža -> RE: Nespečnost (17.1.2012 12:15:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita Sej ne vem, al to paše pod zdravje al kam drugam. kakorkoli, daje me nespečnost. in zadnje čase je tok hudo, da preprosto ne vem več, kako nej še ukrepam. danes npr nej bi imela službo popoldne, sem si naštimala budilko ob 8ih... pokonc sm pa že več kot eno uro. Je pa tko - zaspim še nekako (s tem nimam problemov, mam itak občutek da sem stalno zaspana), potem se pa ponoči zbujam med 5-10x na noč - ravno tok da se prebudim, odprem oči, vidim kok je ura in potem me zmanjka v par minutah. ampak valda se zjutri zbudim totalno nenaspana s tem da spat pa prov dolgo ravno tko ne morem (tut med vikendom sem ob 8ih pokonci). Občasno (nekje 2x na mesec, ne nujno da okrog lune) me dajejo še blazno žive sanje, pa na kak sprehod po stanovanju se odpravim al pa se prerekam sama s sabo večino noči. Kakorkoli, sprobala sem pomoje že vse možne recepte za spanje - toplo mleko, metin čaj, meditacija (dejansko sem parkrat vmes zaspala, sam ponoči sem se še vedno zbujala), kvas, sproščanje, ne jest po18i uri, perseni, Hova, seratonin,... S tem da sem podnevi precej aktivna, tko da pomoje problem ni v tem, da bi bla samo psihično zmatrana (čeprov to (tudi) sem), rutino mam tut približno skor isto skoz (spat hodim ob približno isti uri,...). če ma kerakoli še kak nasvet za sprobat bi bla hvaležna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Draga moja,... staraš se.[sm=smiley36.gif]. jaz sem tudi včasih lahko spala do enajste, zdej pa ne morem več, in se zbudim že ob sedmih.[sm=jezicek.gif] Ponoči se jaz tudi vsaj ene 3x zbudim, da pogledam na uro. Kr neki. mogoče bi morali vržt ven uro iz spalnice. Mogoče nas preveč psihira,..[sm=zmeden.gif] je pa mogoče tudi to, da si čez dan zelo aktivna in se ne moreš niti ponoči dovolj umirit, ker si čez dan preobremenjena? Sej veš, da če je otrok čez dan res tooo much preaktiven, če se mu dogaja, pa re še mogoče pozno spat, da ponoči ne bo lepo spal, ampak se bo kar naprej zbujal, sanjal vse mogoče,.. Ne vem samo razmišljam. Jaz vem kdaj bom lepo spala. Ko bom vrgla iz spalnice baby phon.[sm=smiley23.gif][sm=smiley22.gif]
|
|
|
|